Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Προεκλογική κρίση» αναζητά ανεύθυνα ο Ερντογάν…


Τα αριθμητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η προεκλογική καμπάνια του Tayip Recep Erdogan, βρήκαν χθες διέξοδο προς το… Αιγαίο! Καθώς οι πρόσφατες σφυγομετρήσεις του δίνουν οριακά, και μόνον, τη νίκη επι των αντιπάλων του για την νέα, ενισχυμένη, προεδρία της Τουρκίας, ο νεό-Οθωμανός Τayip Erdogan, αποφάσισε να μεταφέρει την κρίση από τη Συρία στην Ελλάδα, για να δείξει πως «τιμωρεί» τη χώρα που σεβάστηκε το Διεθνές Δίκαιο και δεν παρέδωσε τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο!

Για το λόγο αυτό η Άγκυρα επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Αιγαίο, προσφιλή χώρο δημιουργίας εντάσεων από την ίδια, όπου πρώτα ανακοίνωσε ότι χρειάζεται να θέσει σε μερική ετοιμότητα μια ομάδα ελαφρών πολεμικών σκαφών καΙ μια διμοιρία ΟΥΚ , «προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει την Ελληνική προλητικότητα» και στη συνέχεια ο υπεξ Mevlut Cavusoglu, ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την ουσιαστικά αχρηστευμένη «συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία» που η χώρα του έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αντιδράσεις της Αθήνας τόσο στη μια, όσο και στην άλλη περίπτωση, υπήρξαν χαμηλές, καθώς στην ουσία δέχθηκαν και το ανακοίνωσαν, ότι «η συμφωνία πρακτικά δεν λειτουργούσε από το 2017», ενώ για το θέμα της στρατιωτικής ετοιμότητας πηγές του ΥΕΘΑ έλεγαν πως η Ελλάδα έχει αυτή την περίοδο στο Αιγαίο όλες σχεδόν τις δυνάμεις της, καθώς εξελίσσεται η μεγάλη ετήσια ναυτική άσκηση «Καταιγίδα».

Η ΕΕ καταδίκασε την τουρκική συμπεριφορά

Νωίτερα, «την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είχε επισημάνει η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Federica Mogherini, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τον εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό πλοίου του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, η κατασκευή του οποίου είχε συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Το επεισόδιο είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Παράλληλα, την ίδια περίοδο τουρκικά πολεμικά πλοία με «πειρατικούς ελιγμούς» εμπόδιζαν την προσέγγιση πλωτού γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η κα Mogherini στην απάντησή της ζητά από την Τουρκία να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλες τις χώρες και επαναλαμβάνει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου, όπου καταδικάστηκαν «απερίφραστα οι συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογράμμισε την αμέριστη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο».

Παράλληλη επίθεση Ερντογάν

«Χρεοκοπημένη» χώρα χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayip Erdogan, επικρίνωντας οαράλληλα την κακή κατάσταση του εοδικού δικτύου και εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

«Η γειτονική μας Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένη, ωστόσο (οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) την έχουν αναβαθμίσει τέσσερις φορές» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας στη διάρκεια ομιλίας του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Stockholm Center for Freedom, Abdullah Bozkurt.

«Oι Έλληνες έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και μπορείτε να τους σώζετε αναβαθμίζοντας την αξιολόγησή τους; Κοιτάξτε τους δρόμους τους και δείτε πώς είναι» πρόσθεσε ο Erdogan.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]