Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Απόβαση” Ακσενέρ σε ελληνικό νησί…


Σε ένα από τα 18 νησιά του Αιγαίου που ισχυρίζεται ότι είναι τουρκικά θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της υποψήφιας του “Καλού Κόμματος” Μεράλ Ακσενέρ εάν εκλεγεί στις 24 Ιουνίου, όπως δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωσή της στη Γιάλοβα. Στη συνέχεια είπε θα πάει στην Κύπρο.

“Άφησες να πάρουν τα 18 νησιά. Είναι υπό κατοχή. Από εδώ στη Γιάλογα το λέω για πρώτη φορά, να με αξιώσει ο Αλλάχ και να το επιτρέψει ο λαός μου δείχνοντας την ευγένειά του να εκλεγώ και η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου να είναι σε ένα από τα 18 νησιά. Μετά θα πάω στην Κύπρο”, είπε η Μεράλ Ακσενέρ. Για την Κύπρο είπε ότι “δεν είναι μόνο η μικρή μας πατρίδα, είναι ταυτόχρονα και η καρδιά μας”.

Μπορεί η ερμηνεία που προτάσσει τις προεκλογικές ανάγκες της κυρίας να είναι στην τρέχουσα συγκυρία η πιο λογική, όμως καλό θα ήταν να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις αναφορικά με τις πραγματικές της διαθέσεις.

Ουδέποτε έκρυψε τον ακραίο εθνικιστικό της προσανατολισμό, εκπροσωπώντας το βαθύ αναθεωρητικό τουρκικό κράτος που έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα και πιστεύει ότι με το βαθειά ριζωμένο – μέχρι την επόμενη καταστροφή – «bullying», μπορεί να επεκτείνει την Τουρκία.

Η δράση φέρνει βέβαια αντίδραση, η οποία ενίοτε είναι πολύ ευρύτερη από αυτή του άμεσα απειλούμενου. Τελικά αυτό το «παν μέτρον άριστον» των αρχαίων Ελλήνων είναι πολύ σοφό… για όσους μπορούν να το κατανοήσουν και να το κάνουν πράξη.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Από εδώ στη Γιάλογα το λέω για πρώτη φορά, να με αξιώσει ο Αλλάχ και να το επιτρέψει ο λαός μου δείχνοντας την ευγένειά του να εκλεγώ και η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου να είναι σε ένα από τα 18 νησιά. "



    Επισημη επισκεψη;

    Δηλαδη θα δεχθει υποδοχη με τιμες; Απο ποιους;

    Και αν η επισκεψη ειναι επισημη,δεν υποννοειται οτι επισκεπτεται ξενη χωρα;

    Και επειδη θα επισκεφτει ενα απο αυτα τα νησια,παυουν να ειναι ελληνικα και

    μετατρεπονται σε τουρκικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουρκάλα, αν δεν είχατε τους Αμερικανούς να σας υποστηρίζουν θα σου έλεγα εγώ αν διατηρούσατε τις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο. Από τις ΗΠΑ πήρατε το ο.κ. και προχωρήσατε σε κατάληψη των Κυπριακών εδαφών και τώρα οι ΗΠΑ ακόμα σας υποστηρίζουν για δικούς τους γεωπολιτικούς λόγους. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε ηγέτες ενώ εσείς είστε καλοί στο ανατολίτικο παζάρι. Εδώ οι πολιτικοί μας τα ξεπουλούν όλα, ακόμα και την ιστορία μας.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ μανταμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]