Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “επόμενη μέρα” των συλλαλητηρίων


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η διεξαγωγή των δύο επικών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συντάραξε το πολιτικό κατεστημένο με τον όγκο τους.

Η Β' Φάση των προχθεσινών ταυτόχρονων (την ίδια μέρα και ώρα, με το ίδιο πρόταγμα) συλλαλητηρίων σε 24 πόλεις της Χώρας (15 κάτω από την οργανωτική ομπρέλα της “Επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας” και 9 κάτω από αυτόνομες οργανωτικές πρωτοβουλίες του αδέσμευτου Λαϊκού Κινήματος) έδειξε πως αυτός ο τεράστιος Λαϊκός όγκος, διαπνεόμενος από αγανάκτηση και οργή για τα βάσανα που περνά, ενεργεί συντονισμένα και συντεταγμένα.

Ο συνδυασμός του μεγάλου όγκου, της συμπιεσμένης οργής που τον διακατέχει και του συντονισμού που δείχνει να έχει, για την απαίτηση εφαρμογής των αποφάσεων του, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέηλ που θέτει στην κυβέρνηση (και όχι μόνο) το δίλημμα, τίνος τη βούληση πρέπει να εφαρμόσει : Του Λαού (που , κατά το Σύνταγμα, είναι ο κυρίαρχος της Χώρας και ο εντολέας της) ή των εξωχώριων δυνάμεων που (ως κατοχικές δυνάμεις) θέλουν να κατοχυρώσουν τα δικά τους συμφέροντα, από τη θέση του “προστάτη” που έχουν πάρει, με την πλήρη ανοχή του καθεστώτος.

Η διαχείριση του “Σκοπιανού” από το καθεστώς (που αγνοεί και λοιδωρεί την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση) αποκάλυψε το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας που υπάρχει στη Χώρα.
Η αποκάλυψη αυτή, πολλαπλασιάζει τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή από τη βασανιστική οικονομική πολιτική που επιβάλλουν οι κατοχικές δυνάμεις της Χώρας.

Το “μπαλάκι” των αποφάσεων, βρίσκεται στο μέρος της πολιτικής ηγεσίας.

Ή θα συγκρουσθεί δυναμικά με τον Λαό, ή θα δυσαρεστήσει τους “προστάτες” της.

Ίδωμεν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]