Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να αλλάξει η εθνική θέση του 1992 για το Σκοπιανό


Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Έντιμη συμβιβασμός και με τα Σκόπια λοιπόν! Αλήθεια τί να σημαίνει άραγε έντιμος συμβιβασμός; Οι πιο υποψιασμένοι υποστηρίζουν πως μια έντιμη συμφωνία με τους σημερινούς όρους της διεθνούς διπλωματίας, συνήθως παραπέμπει σε ένα επισφαλή συμβιβασμό. Και κατά τα φαινόμενα μάλλον έχουν δίκαιο.

Διότι την ώρα που όλοι οι Γείτονες μας παραμένουν αμετακίνητοι στους επεκτατικούς στόχους τους, εμείς ευεπίφοροι σε υποχωρήσεις, επικαλούμενοι πάντα τον έντιμο συμβιβασμό, οδηγούμαστε διαρκώς σε υποχωρήσεις και αδιέξοδα επί όλων των εθνικών θεμάτων.
Με απόλυτη βεβαιότητα δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μια έντιμη συμφωνία με την Γείτονα χώρα, αν προηγουμένως τα Σκόπια δεν αναθεωρήσουν το Σύνταγμα τους με άρση όλων των αλυτρωτικών διατάξεων του.

Η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων με αφαίρεση των αλυτρωτικών διατάξεων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιληφθούν οι ίδιοι οι πολίτες του γειτονικού κρατιδίου την ιστορική απάτη και υποκλοπή με την οποία είχαν γαλουχηθεί τα τελευταία 73 χρόνια.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή προχωρήσει μια συμφωνία με την Ελλάδα, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει γνήσια, εκούσια και ειλικρινής συμμόρφωση με την ιστορική πραγματικότητα, το μόνο που θα δημιουργήσει θα είναι άλλη μια εστία διαρκούς αντιπαλότητας των Σκοπίων με την Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Έντιμη συμφωνία με τα Σκόπια δεν μπορεί να υπάρξει αν οι Σκοπιανοί δεν εξαφανίσουν από προσώπου γης όσα σχολικά βιβλία, μνημεία, μουσεία, κ.ά., που προάγουν/διδάσκουν τον αλυτρωτισμό. Και ακόμη αν δεν δηλώσουν δεσμευτικά τα Σκόπια ότι δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και φυσικά ότι δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα.

Ο χάρτης των Σκοπίων (εκτύπωση 1992) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η «Μακεδονία», όπως αυτοί ονομάζουν το κράτος τους, εκτείνεται μέχρι τον Όλυμπο προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της Μακεδονίας σε μία Ενότητα. Και ότι το υπόλοιπο της Μακεδονίας ευρίσκεται υπό Ελληνική Κατοχή!

Η ελληνική περίπτωση είναι μοναδική στα διεθνή χρονικά. Η Ελλάδα με την συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά δωρίζει ένα μεγάλο μέρος της ένδοξης Ιστορίας της στα Σκόπια, αποκόπτοντας τον ένδοξο Μακεδονικό βραχίονα της Ελληνικής ιστορίας (το έκανε παλιότερα και στην Κύπρο) και κατά τα φαινόμενα έπεται και συνέχεια…. Η Ελλάδα εκχωρεί μία πολύτιμη πολιτιστική πτυχή της εθνικής της αυτοδιάθεσης, κατοχυρωμένης για περισσότερα από 2.500 χρόνια, επειδή οι Σκοπιανοί (αν και Σλάβοι κατά δήλωση επί αλβανικού εδάφους του πρώτου Πρόεδρου τους Γκλιγκόροφ – εμείς είμαστε Σλάβοι είπε και ήρθαμε στα Βαλκάνια τον 6ον αιώνα μ.Χ.) τη διεκδικούν και τη σφετερίζονται παράνομα τα τελευταία 73 χρόνια!

Θυμίζω ότι στις αρχές του 19ου αιώνα, ούτε ένας κάτοικος των Σκοπίων δεν αυτοπεριοριζόταν ως Μακεδόνας!

Ας μην επιβραβεύσουμε λοιπόν και εμείς την παράνομη «χρησικτησία» που επιχείρησαν επί της Ελληνικής ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας. Ας μην ενισχύσουμε με αδιανόητες υποχωρήσεις την σαφή εδαφική διεκδίκηση κατά του Ελληνικού Μακεδονικού εδάφους (γης ποτισμένης με αίμα ηρώων) στην οποία βασίζεται η εθνική ιδεολογία των Σκοπίων που συνεπικουρείται αφειδώς από τους Αλβανούς και τους Τούρκους.

Έωλη και εθνικά επιζήμια

Η ελληνική εμμονή στην επίλυση του Σκοπιανού στη βάση ενός σύνθετου χρονικού ή εδαφικού προσδιορισμού είναι επιστημονικά έωλη και εθνικά επιζήμια, διότι ισοδυναμεί με αέναη αμφισβήτηση των συμπεφωνημένων συνόρων. Και ενώ η γεωγραφία συνήθως τιμωρεί η ιστορία διδάσκει. Η λύση για το Σκοπιανό, καθώς και για τα άλλα αποκαλούμενα εθνικά θέματά μας (όπως γράφει ο Δρ Γεώργιος Μούρτος) είναι μία. Η παράκαμψη της Γεωγραφίας και η εντρύφηση στην Εφαρμοσμένη Ιστορία.

Εν κατακλείδι: Πάγια θέση της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι άλλη από αυτή που αποφάσισαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992:
«Να μην επιτραπεί από την Ελλάδα όνομα του Κράτους των Σκοπίων που να περιέχει το όνομα Μακεδονία».
Αυτή η πάγια θέση σε μια Δημοκρατία, αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα από τον Ελληνικό Λαό. Στα Σκόπια ήδη έχει αποφασισθεί η όποια συμφωνία με την Ελλάδα να τεθεί προς έγκριση από τον λαό της Γείτονος χώρας.
Η Ελληνική κυβέρνηση που πριν τρία χρόνια διεξήγαγε ένα βλακώδες, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία του χρόνου δημοψήφισμα, γιατί αρνείται να πράξει το ίδιο για ένα τόσο κεφαλαιώδες εθνικό θέμα; 
Δεν μπορεί ο πολίτης (δήμος) από την μια να φορτώνεται ως υποζύγιο όλα τα βάρη (φόροι, περικοπές, ανεργία, πρόστιμα, παράβολα, μνημόνια, κ.ά), και από την άλλη να αγνοείται προκλητικά για ένα τέτοιο υψίστης προτεραιότητας και σημασίας εθνικό ζήτημα.

Και κάτι ακόμη: Το σκοπιανό πρέπει να ενώνει τον απανταχού της γης Ελληνισμό. Εξαιτίας όμως των ατυχών μέχρι στιγμής κυβερνητικών χειρισμών οι πολυειδώς ασήμαντοι γείτονες και οι ύπουλοι κηδεμόνες τους επιχειρούν να μας διαιρέσουν. Προς Θεού! Ας μην τους κάνουμε το χατίρι!

Υστερόγραφο: Όσοι βιάζονται τόσο (ΝΑΤΟ, Ε.Ε), ας δώσουν στα Σκόπια το δικό τους όνομα! Γιατί να δώσουν το δικό μας;

* Ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το όνομα "Αμερική" ή το όνομα "Βαυαρία" πως σας φαίνεται; Μπράβο στον αρθρογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων με αφαίρεση των αλυτρωτικών διατάξεων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιληφθούν οι ίδιοι οι πολίτες του γειτονικού κρατιδίου την ιστορική απάτη και υποκλοπή με την οποία είχαν γαλουχηθεί τα τελευταία 73 χρόνια."


    Κ.Αυγουστη,μην γινεστε και εσεις θυμα της πολιτικαντικης προπαγανδας!

    Και να τροποποιηθει το Συνταγμα τους,απο την στιγμη που θα μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θα

    το (ξανα)τροποποιησουν στα μετρα τους!

    Εχουν σεβαστει οποιαδηποτε Συμφωνια οι Σκοπιανοι για να σεβαστουν τις μελλοντικες;

    Εχετε την εντυπωση πως θα μας στηριξουν οι "συμμαχοι" μας οταν οι σκοπιανοι θα

    (ξανα)αθετησουν συμφωνιες; Σε καμια περιπτωση!

    Υπαρχει ομως και μια αλλη βασικη παραμετρος που πρεπει να λαβουμε υποψιν!

    Για να υπαρξουν συνταγματικες αλλαγες,θα πρεπει πρωτα να διεξαχθει δημοψηφισμα ,το

    οποιο θα πρεπει να εχει θετικη εκβαση!

    Αν οι σκοπιανοι δεν δεχθουν ΟΛΕΣ τις αλλαγες, τοτε δεν γινονται αλλαγες στο Συνταγμα

    τους!

    Η συμφωνια ομως με τα Σκοπια θα εχει ηδη υπογραφει και επικυρωθει!

    Και αφου θα τα εχουν πουλησει ολα οι δικοι μας οι ξεφτυλισμενοι,οι σκοπιανοι θα

    εχουν πλεον το δικαιωμα να μην αποδεχτουν καμια συνθετη ονομασια και συνεπως με

    υπογραφη μας θα τους αποκαλουμε "Μακεδονες"!!

    Και ας μην μπουνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ,ως δηθεν "αντιδραση" των πολιτικαντηδων μας!!

    Αυτο που ηθελαν το πηραν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά θα πρέπει να βγαίνει ενημέρωση της κατάστασης και των δεδομένων του επόμενου διαστήματος, μετά της όπως πάει πιθανότατης μειοδοτικής και προδοτικής εκχώρησης. Πρέπει να βρεθεί μια νομική αναφορά των αναλύσεων.

      Δεν θα είναι ίδια η γεωπολιτική της περιοχής, η ασφάλεια και κατάσταση της χώρας από τη στιγμή που εκχωρηθεί το όνομα. Αλλάζει το στατους κβο των βαλκανίων σε ένα βράδυ ακόμα και εάν για ένα διάστημα νομίζουμε πως όλα συνεχίζουν κανονικά με τους "συμμάχους" μας δήθεν "μακεδόνες", τους οποίους θέλουμε δεν θέλουμε, "μακεδόνες" θα τους λέμε.
      Ελπίζουμε, λέμε τώρα, πως είναι μόνο μια περιοδική παράκρουση της κυβέρνησης που θα ανακληθεί.

      Άκούστηκε από πολιτικούς της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για απάντηση στις κάλπες εάν δοθεί το όνομα. "Πέρα βρέχει" που λένε ή "ιτιά ιτιά" λουλουδιασμένη.

      Να μην ξεχνάμε πως για πρώτη φορά δεν είναι τόσο απλό το θέμα να κουκουλωθεί όπως τόσα άλλα. Πάνε να το περάσουν τελείως και ανεπιστρεπτί το αυλακι.
      Είμαστε η μοναδική χώρα που διαδηλώνουν οι πολίτες της για την εθνική κυριαρχία της χώρας εναντίον της ίδιας κυβέρνησης της χώρας αλλά και η μοναδική περίπτωση που η μια κυβέρνηση ξεκινάει διαπραγμάτευση υιοθετώντας πρώτα την κυριότερη απαίτηση ονομασίας γειτονικού κράτους ξεκινώντας αυτομάτως και η διεθνή αναγνώριση ταυτότητας και αυτοδιάθεσης της αντίθετης πλευράς. Η αντίθετη πλευρά δεν είναι περιφέρεια της χώρας, αλλά ξεχωριστό και μάλιστα επεκτατικό κράτος.
      Αυτά ούτε σε μπανανία.

      Διαγραφή
  3. ΄Ολα τα περνάνε από το κοινοβούλιο σταδιακά μέσω "σαλαμοποίησης". Φρόντισαν μεθοδευμένα εδώ και πολλά χρόνια να κάνουν τη μειοδοσία θεσμό και άλλοθι, πλασάροντας τη σαν πατριωτική λύση κατά την περίοδο που δεν είχαν αναπτυχθεί εναλλακτικές μορφές πληροφόρησης. Δεν έχει κριθεί όμως τίποτα ακόμα. Τώρα πλέον φαίνονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι οτι η υποχωρητικότητα έχει γίνει δεύτερη φύση για τους εδώ κυβερνήτες.
    Οι δε 'Γείτονες,' ενώ άπαντες απαιτούν και κάτι από την Ελλάδα (εδάφη, τώρα ή και παλιότερα), στο παρελθόν (ή και τώρα) έχουν λάβει από αυτήν τα πάντα (θρησκεία, αλφάβητο, πολιτισμό). Ο διάλογος των Αθηναίων με τους Μηλίους διδάσκει οτι φως και πολιτισμός δίχως ισχύ είναι βραχύβια. Τι άλλο απαιτείται για να καταλάβουν οι κυβερνήτες μας οτι η στρατηγική τους στα εθνικά ζητήματα είναι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]