Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάντηση με «Καταιγίδα» στην τουρκική πρόβα... απόβασης


Και άσκηση-μήνυμα θα περιλαμβάνει η ελληνική αντίδραση στη συγκέντρωση ναυτικού της Αγκυρας στο αν. Αιγαίο

Ρεπορτάζ Ανδρέας Κούτρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από τη μεγάλη συγκέντρωση -κυρίως- ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Αιγαίο για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με στόχο την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη μεγάλο αριθμό μονάδων στο αρχιπέλαγος, παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις, ενώ ετοιμάζεται για την άσκηση-μήνυμα «Καταιγίδα». Ενεργοποιημένα και σε πλήρη ετοιμότητα είναι επίσης τα επάκτια ραντάρ, η αντιαεροπορική άμυνα και οι Μοίρες των πολεμικών αεροσκαφών.

Από χθες ξεκίνησε η αποβατική άσκηση των Τούρκων με την ονομασία «Efes» ακριβώς απέναντι από τη Χίο και τα σκάφη που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλά.

Το σενάριο της άσκησης δεν είναι τίποτε άλλο από μια πρόβα απόβασης σε ελληνικό νησί. Aλλωστε, η διατήρηση στόλου αποβατικών σκαφών δεν θα μπορούσε να εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα της Τουρκίας. Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μιλούν για «εγκλωβισμό και ναυτικό αποκλεισμό των ελληνικών νησιών».

Και κάλυψη

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι έχουν σε εξέλιξη την άσκηση «Beyaz Firtina», στην οποία συμμετέχουν ακόμη αρκετές μονάδες εν είδει κάλυψης των αποβατικών σκαφών.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι δύο ασκήσεις, η Τουρκία δέσμευσε με παράνομη NAVTEX για σήμερα μια περιοχή μεταξύ της Λήμνου, του Αη-Στράτη και της Μυτιλήνης για τη διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά, ενώ για αύριο οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Καστελόριζο.

Η NAVTEX δε που εξέδωσαν δεσμεύσει περιοχές με στόχο την περικύκλωση και την απομόνωση του ελληνικού νησιού.

Η μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, από τη Λήμνο και τη Χίο έως το Καστελόριζο, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις και καταγράφουν συμπεριφορές που μπορεί να εξελιχθούν σε κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Το Πολεμικό Ναυτικό δε απαντά με την άσκηση «Καταιγίδα», που αρχίζει στις 4 Μαΐου και στο πλαίσιο αυτής θα γίνουν βολές κατά στόχων θαλάσσης.


Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]