Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Milliyet: Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών


H τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Milliyet.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Χακάν Γιανσιτούκ και Σελίμ Οζέλ, ζήτησαν την απελευθέρωση τους. Ωστόσο, στο τέλος της διαδικασίας, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση τους.

Παρά το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει, το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο αξιωματικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέδεσε άμεσα την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά το αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες.

Παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της Άγκυρας, η έκδοση των οκτώ στην Τουρκία έχει απαγορευθεί τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα το ΣτΕ εξετάζει το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει προβεί σε κατηγορηματική απόρριψη κάθε πιθανότητας εξίσωσης και ανταλλαγής των οκτώ με τους δύο Έλληνες κρατούμενους, οι οποίοι κατέληξαν στα χέρια των τουρκικών αρχών, επειδή βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Η ΕΕ έχει καλέσει την Άγκυρα σε επίλυση του ζητήματος από κοινού με την Αθήνα, ενώ όπως η ελληνική πλευρά, έχει απορρίψει τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι δύο αξιωματικοί συνιστούσαν απειλή για την Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνόδου στο Στρασβούργο, κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]