Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη χώρα του καραγκιόζη τα τανκς κουβαλάνε ποτήρια με κρασί


Η Ελλάδα είναι μία απίστευτη χώρα. Δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν έχει ζήσει την... ελληνική παράνοια. Ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Γ. Καμπάς επισκέφτηκε μονάδα στο Πετροχώρι Ξάνθης, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Γεωργίου. Κι είπε ο άνθρωπος να δεχτεί ένα ποτήρι κρασί στην υγειά του, που του το σέρβιρε ένα... άρμα μάχης.

Στρατηγέ Καμπά, αν κάποιος άλλος αξιωματικός είχε δικούς του στρατιωτικούς φυλακισμένους επί 56 μέρες σε τουρκικές φυλακές, ίσως και να μην έπινε αυτό το ποτήρι με το κρασί. Να μην είχε το κουράγιο. Αλλά και πάλι! Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον άλλος αξιωματικός να συμμετάσχει σε μία τόσο κακόγουστη παράσταση, την οποία μάλιστα παρακολουθούσαν και οι κάμερες της τηλεόρασης.

Χρησιμοποίησαν ένα σύγχρονο άρμα μάχης, από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, για να μεταφέρει στο στόμιο του πυροβόλου του ένα γεμάτο ποτήρι κρασί για τον στρατηγό. Κι αν το ποτήρι έπεφτε; Θα λέγανε ότι είναι γούρι ή θα ρίχνανε καμπάνα μία γερή φυλάκιση στο δύσμοιρο πλήρωμα;

Αλλά ο κ. Καμπάς είναι επιρρεπής στα γλέντια. Λίγες μέρες μετά τα Ίμια διοργάνωσε... πολιτιστικές διημερίδες στον Έβρο. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό ότι η χώρα ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι έπειτα από λίγες μέρες συνέβη το περιστατικό στον Έβρο.

Φανταζόμαστε τι γλέντια θα έχει να διοργανώσει όταν οι δικοί του στρατιώτες επιστρέψουν με το καλό από τις φυλακές της Ανδριανούπολης. Ακόμη καλύτερα! Μπορούν να τον μεταθέσουν στην Αθήνα. Αν και δεν έχουν ανάγκη οι άρχοντες μας από διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων. Υπάρχει υπερπροσφορά...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τόσα ξέρεις, τόσα γράφεις... Όσοι έχουν υπηρετήσει στρατό αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι επίδειξη δεξιοτήτων ακριβείας. Όσοι ΔΕΝ έχουν υπηρετήσει στο στρατό, τα αντιλαμβάνονται ως καραγκιοζηλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]