Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διαφορά ανάμεσα στους Εβραίους και Έλληνες


Πρόκειται για ανέκδοτο, έχει όμως την σημασία του. Χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή.

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική ρώτησε τους φοιτητές του, ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου. Οι φοιτητές, πριν ακόμη ολοκληρώσει ο καθηγητής την ερώτηση, απάντησαν αμέσως: «Οι Εβραίοι». Ο καθηγητής απόρησε με την αυθόρμητη απάντηση και αντέτεινε. «Με το συμπάθιο αγαπητοί μου, αλλά πριν ακόμη ρωτήσω μου απαντήσατε και αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε δίκαιο. Σκεφτείτε το λοιπόν καλά και αύριο επανέρχομαι στο ερώτημα».

Την άλλη μέρα ρωτάει ο καθηγητής πάλι: «Ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου» και οι φοιτητές κατασταλαγμένοι πια απαντούν: «Οι Έλληνες». Παραξενεύτηκε φυσικά ο καθηγητής με την απάντηση και ρωτάει τους φοιτητές του, απορημένος. «Καλά, χθες μου είπατε οι Εβραίοι, σήμερα οι Έλληνες. Μπορείτε να μου εξηγήσετε να καταλάβω κι εγώ;». Οπότε του απαντάνε ως εξής: Για τους Εβραίους. «Όταν ένας Εβραίος ανεβαίνει, τα σκαλιά της σταδιοδρομίας του, δέκα Εβραίοι από κάτω τον σπρώχνουν προς πάνω και δέκα Εβραίοι από πάνω τον τραβούν προς τα πάνω, για να διευκολύνουν την καριέρα του. «Και λοιπόν», ρωτάει όλος περιέργεια ο καθηγητής. Οπότε του απαντούν: «Με τους Έλληνες συμβαίνει το εξής παράξενο: Όταν ένας Έλληνας ανεβαίνει τα σκαλιά της σταδιοδρομίας του, δέκα Έλληνες από κάτω τον τραβούν προς τα κάτω και δέκα Έλληνες από πάνω τον σπρώχνουν προς κάτω, αλλά ο Έλληνας παρ’ όλα αυτά ανεβαίνει».

Αυτό το ανέκδοτο είναι πολύ χαρακτηριστικό για την συμπεριφορά των Εβραίων σε αντίθεση με τους Έλληνες. Ποιο είναι το συμπέρασμα. Οι Εβραίοι βοηθούν ο ένας τον άλλο. Όταν για παράδειγμα πάει ένας Εβραίος σε μια οποιαδήποτε κοινότητα, είτε συναγωγή είτε εβραϊκός σύλλογος, θα τον βοηθήσουν παντοιοτρόπως, έως ότου σταθεί στα πόδια του, που λέει ο λόγος. Με τους Έλληνες συμβαίνει συνήθως το αντίθετο. Ο φθόνος και η ζήλεια για έναν που είναι άξιος, δημιουργεί προβλήματα μεγάλα. Στην Ελλάδα ούτως ή άλλως, γιατί η λέξη αξιοκρατία είναι άγνωστη. Αλλά και στο εξωτερικό, στο βαθμό που εξαρτάται η σταδιοδρομία κάποιου Έλληνα από Έλληνες, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αν δεν παρεμβαίνουν τα αξιοκρατικά κριτήρια της κοινωνίας στην οποία θέλει να εργαστεί και ζήσει ο Έλληνας. Μόνο με μεγάλο τιτάνιο αγώνα επιβάλλεται ο Έλληνας, αν καταφέρει, όπως λέει και το ανέκδοτο ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες να προκόψει ατομικά.

Η εξάπλωση των πελατειακών σχέσεων σ’ όλην την κοινωνία από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης και η παρασιτική καταναλωτική κραιπάλη, εκτός από ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που κράτησε την αξιοπρέπειά της, κατέστρεψε κάθε ίχνος αξιοκρατίας, που όμως ήταν απαραίτητη ως σωτήριο φάρμακο στην παρακμιακή πορεία του τόπου. Η διαφθορά γενικεύτηκε, καταλύοντας κάθε έννοια αρχών και αξιών, που συνέχουν μια κοινωνία. Η αναξιοκρατία που κυριάρχησε και κυριαρχεί έως και σήμερα, ως χαίνουσα πληγή του Φαραώ, έχει ως αποτέλεσμα, το μεν κομματικό κράτος να βασιλεύει, το δε έθνος να συρρικνώνεται και ο λαός να λιμοκτονεί. Ο εχθρός εν κατακλείδι δεν είναι μόνο εκτός, αλλά και εντός των τειχών.

Είθε ο Γολγοθάς να οδηγήσει και στην ανάσταση του έθνους. Αυτό όμως προϋποθέτει την συλλογική συμμετοχή και δράση των απανταχού Ελλήνων πατριωτών.

Του Δαμιανού Βασιλειάδη
Εκπαιδευτικού, συγγραφέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Συριζα περασες απο τον νομο που τιμωρει τον "ανισημητισμο" και που και αυτον τον επεβαλαν οι εβραιοι επιβαλλοντας τον στους ανα τον Κοσμο υποτακτικους τους.Προκειται για μεγαλη φαρα που οταν τους πιασεις με την γιδα στην πλατη αρχιζουν με κλαψουρισμα και τελειωνουν με συκοφαντια και καταδικη σου.Ειναι μονοδρομος πολυ εντεχνα στρωμενος και με μελλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαφορά ανάμεσα στους Ελληνες και τους Εβραίους είναι πως οι Εβραίοι δεν αφήνουν τους κομμουνιστές να αλωνίζουν μέσα στο κράτος τους!


    Πελατειακό κράτος!!!
    Πόσοι ήταν οι κρατικοί υπάλληλοι επί Ελληνοχριστιανικής εθνικής κυβερνήσεως ,π.χ. το 1970;
    Ο Παπαδόπουλος όμως ...δεν ήταν καλός. Ήταν ...φασίστας.
    “Έπινε το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας’!
    Ετσι δεν είναι ...δημοκράτες;
    Δεν υπήρχε ελευθερία του τύπου!
    Του τύπου υπήρχε! Των εχθρών της Ελλάδος δεν υπήρχε!

    Ποιος κύριε αρθογράφε έφαγε τον εθνικό κυβερνήτη τον Παπαδόπουλο;
    Οι Έλληνες εργάτες αγρότες φοιτητές που ...τον ζήλευαν;

    Πάντα και σε όλα τα έθνη θα υπάρχουν εφιάλτες και Ιούδες και ζηλόφθονοι!
    Να τα λέτε όλα κύριοι και να μην γενικεύεται.
    Η γενίκευση είναι ίδιον του κομμουνισμού! Ότι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη!


    ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!!

    Απόλαυσε τους τώρα ΕΡΓΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ η σύμφωνα με το τέρας ,τον βίαιο και μέθυσο υπάλληλο των τραπεζιτών μαρξ ,ΧΡΗΣΙΜΕ ΗΛΙΘΙΕ!!!
    Έτσι ονόμαζαν τους εργάτες τα αιμοδιψή τέρατα, μαρξ και λενιν!
    ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!
    (Και επειδή χρήσιμοι ηλίθιοι Έλληνες ΔΕΝ υπήρχαν , μας έβαλαν να σκοτωθούμε μεταξύ μας στον επονομαζόμενο εμφύλιο, για να υπάρξουν!
    Αυτά τα τέρατα υπέδειξαν και υποδεικνύουν ακόμα και σήμερα , που όλα τα αρχεία έχουν ανοίξει , που όλα είναι στο φως , ως ήρωες στα Ελληνόπουλα!!!
    Και δεν αντιδρά κανείς ...δημοκράτης πανεπιστημιακός η άλλος!
    Κατά τα άλλα η φαγωμάρα των Ελλήνων μας φταίει.)

    ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ! ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ!
    ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!

    ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ...
    ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ...


    “Στα 8.315 ευρώ αυξάνεται ο μισθός του επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ - Ανά τρίμηνο το τέλος για σακούλες
    ...
    Αυξάνονται από τις 4.631 ευρώ στις 8.315 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου 2017 οι μηνιαίες αποδοχές του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ.

    - Κάθε τρίμηνο θα υποβάλλεται η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας.
    Για πρώτη φορά θα υποβληθεί στις 30 Απριλίου.”
    ...
    http://bankingnews.gr/index.php?id=360247

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]