Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πρώτη φορά αναχαίτιση τουρκικού drone


Για πρώτη φορά τα ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικό drone. Σύμφωνα με το militaire.gr, τη Μεγάλη Πέμπτη, ένα UAV ANKA του τουρκικού Ναυτικού εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.

Αμέσως, ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι, κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν την πτήση του μέχρι την απόσυρσή του.

Το UAV ANKA το είχαν απογειώσει οι Τούρκοι από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό Ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Πού κατασκευάζεται - Όλα τα τεχνικά στοιχεία

Τα ANKA είναι μη επανδρωμένα σκάφη τουρκικής κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στο Αφρίν. Τα νέα UAV δοκιμάστηκαν επιτυχώς στην αεροπορική βάση Ακιντζί, βορειοδυτικά της Άγκυρας, τον περασμένο μήνα.

Τέτοιου είδους αεροσκάφη προορίζονται για αποστολές συλλογής πληροφοριών και επικοινωνιών, ενώ φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στο Τwitter από το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικών Προγραμμάτων.

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως από την 26η Μαρτίου και μετά τα drone του Ναυτικού της θα χρησιμοποιούνται από την τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο σκάφος διαθέτει δύο κινητήρες τουρκικής κατασκευής, έχει αυτονομία 24 ωρών, μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιομέτρων ανά ώρα και υψόμετρο πλεύσης 35.000 ποδών.

Τα χαρακτηριστικά του από την εταιρεία TAI




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]