Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δεν εισχωρεί μόνο στο Αιγαίο, αλλά και μέσα στη χώρα


Εκείνα που θα καθορίσουν το μέλλον των επιγόνων είναι τα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής και για τα οποία ελάχιστη σημασία δίνεται

Έχω γράψει, και εξακολουθώ να το υποστηρίζω, ότι κάποτε, με κόπους και με βάσανα, το οικονομικό πρόβλημα θα λυθεί. Θα περάσουν χρόνια, και πολλοί από μας θα δυστυχήσουμε και ίσως δεν θα υπάρχουμε. Αλλά θα έρθει ο καιρός, που η σημερινή δυστυχία θα αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση για τους μετέπειτα, όπως είναι για μας η λιμοκτονία της Κατοχής, που ήταν απείρως σοβαρότερη κατάσταση.

Εκείνα όμως, που θα καθορίσουν το μέλλον των επιγόνων, είναι τα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, και για τα οποία ελάχιστη σημασία δίνεται, αφού υπερκαλύπτονται από τα όντως σοβαρά θέματα της καθημερινότητας. Αλλά «και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι», έλεγαν οι πρόγονοί μας, ιδιαίτερα όταν το "εκείνο" είναι πολύ σοβαρό.

Υπήρξε προ ημερών ενημέρωση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και η κυβέρνηση ενοχλήθηκε επειδή υπήρξαν διαρροές. Προς τι η ενόχληση; Θα μάθουν οι Τούρκοι τα μυστικά μας; Μα αφού, εντός της Επιτροπής, υπάρχουν βουλευτές της Θράκης, που θεωρούν την Τουρκία "Μητέρα Πατρίδα". Για ποια μυστικά μιλάμε;

Πόσο σοβαρά ελήφθη το γεγονός, ότι κατά διαστήματα συγκαλείται σύσκεψη στην Άγκυρα με τουρκόφρονες βουλευτές των Βαλκανίων, στην οποία φυσικά παρίστανται και ημέτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου; Φαίνεται, ότι δεν εντυπωσίασε κάποιον, ότι δημιουργείται μια άτυπη ομάδα στα Βαλκάνια, από πολιτικούς που αποκαλούν την Τουρκία "Μητέρα Πατρίδα", και που όλη τους η πολιτική δραστηριότητα εξικνείται -συμπτωματικά- στην υπηρέτηση της "Μητέρας".

Ούτε κάποιος άλλος αναρωτήθηκε τι σημαίνουν όσα είπε ο απελθών Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: «… Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πράττει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να διασώσει τα Οθωμανικά-Τούρκικα μνημεία που υπάρχουν στην επικράτειά της». Αν οι χώρες ενστερνισθούν αυτή τη λογική, ότι δηλαδή τα σύγχρονα κράτη αποτελούν κληρονόμους των παλαιών αυτοκρατοριών, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να έχει λόγο για όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και στο Αφγανιστάν, η Γαλλία και Ιταλία για τα τεκταινόμενα στα Ιόνια νησιά και η Πορτογαλία στο Μακάο της Κίνας.

Βέβαια ο φονταμενταλισμός του Ερντογάν και η υπεροχή που του δίνει η πρόσκαιρη ισχύς, δεν του επιτρέπει να κρίνει ορθολογικά και να διαπιστώσει ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τη δημιουργία ισχυρών αντιπάλων, γι’ αυτό άλλωστε μέσω του Κεμάλ και της παρέας του διέλυσαν την οθωμανική αυτοκρατορία. Σήμερα, τεμαχίζουν τα κράτη, ακόμη και τα λιλιπούτεια.

Όμως, ώσπου να συμβεί αυτό και όσο καιρό παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα αντιμετώπισης του χιτλερίσκου γείτονα, αφήνεται η Τουρκία να παριστάνει την περιφερειακή δύναμη. Κατά το διάστημα αυτό, η Ελλάδα θα υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες της μεγαλομανούς τουρκικής πολιτικής.

Ο εν λόγω Πρέσβης είχε πει και κάτι άλλο. «Πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».

Εμφανίζεται επομένως ως ο μεγάλος προστάτης όλων των μουσουλμάνων. Δεν παραμένει η Τουρκία στο στενό πλαίσιο της Θράκης, αλλά εκτείνει την ανάμιξή της στα ελληνικά πράγματα, σε όλη την επικράτεια. Αυτά, δεν αποτελούν είδηση για τα δελτία, ούτε καν για τα μεσημεριανά. Με αποτέλεσμα, να τρέχουμε ως συνήθως να σβήνουμε φωτιές, ενώ θα έπρεπε να τις προλάβουμε.

Αντ’ αυτού, η Ελλάδα διαθέτει χρήματα -από αυτά που δεν έχει- για αναστύλωση και ανακαίνιση οθωμανικών μνημείων, για μη επαρκώς αιτιολογημένους λόγους. Κάποιο επιχείρημα ότι και οι Τούρκοι ανακαινίζουν εκκλησίες, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να σταθεί, επειδή όπου αυτό συμβαίνει, ο λόγος είναι καθαρά εμπορικός, λόγω της προσέλευσης Ελλήνων τουριστών.

Απεναντίας, και σήμερα ακόμη μεταβάλλει ναούς σε τζαμιά. Είναι δε, ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό, ότι ενώ υπήρχαν δεκάδες ναοί στο όνομα "Της Του Θεού Σοφίας", Αγιασοφιές δηλαδή, όπως συνηθίσαμε να λέμε, καμία, ούτε μία δεν υπάρχει που να μη έγινε τζαμί ή να καταστράφηκε. Τυχαίως;

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]