Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: ΕΕ-Τουρκία απέτυχαν να συμφωνήσουν στα σημαντικά


Στη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη βουλγαρική πόλη της Βάρνας της Μαύρης Θάλασσας, και οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σε σημαντικά θέματα, εκτιμά η γερμανική FAZ. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Donald Tusk είπε, μετά τις συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ότι η ΕΕ εξακολουθεί να ανησυχεί για το κράτος δικαίου στην Τουρκία. Επέκρινε επίσης την κράτηση πολιτών της ΕΕ στη χώρα και τον Τουρκικό αποκλεισμό θαλάσσιων οικοπέδων στην Κύπρο. Ανάφερε ακόμη την ανησυχία της ΕΕ για την τουρκική στρατιωτική δράση στη Συρία.

Ωστόσο, ο Erdogan εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ θα μπορούσαν να βελτιωθούν ξανά. «Ελπίζουμε ότι έχουμε αφήσει το δύσκολο χρόνο πίσω στις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο Erdogan τόνισε ότι από το 1963 η Τουρκία επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ και εξακολουθεί να είναι υποψήφια χώρα.

Ο Erdogan τάχθηκε υπέρ της ταχείας αντιμετώπισης του θέματος της τελωνειακής ένωσης της Άγκυρας με την ΕΕ, εξαιρώντας πολιτικές πτυχές. Επισημαίνει ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνησή του υπέβαλε προτάσεις στην ΕΕ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να εκπληρώσει τις συνθήκες για την απελευθέρωση των θεωρήσεων. Η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα, είπε.

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι: «Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα» Αμφισβήτησε μάλιστα τον τουρκικό αποκλεισμό θαλάσσιων οικοπέδων στην Κύπρο, λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]