Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναμένονταν απελευθέρωση, αλλά αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισής τους


Εξελίξεις για τους δύο στρατιωτικούς αναμένονταν εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στον απόηχο της Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, ζήτησαν από τον T. Erdogan την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, επισκέφθηκαν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, δηλαδή αν θα απελευθερωθούν.

Όμως, μια τέτοια εξέλιξη θα αποδείξει πως η τουρκική δικαιοσύνη χειραγωγείται και ελέγχεται στον απόλυτο βαθμό από τον "σουλτάνο" Ερντογάν. Παρ' όλα αυτά πολλοί ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως η υπόθεση για μια θετική εξέλιξη, σχετικά με τους δύο φυλακισμένους στην Τουρκία έλληνες στρατιωτικούς, απέχει πολύ από την σκληρή πραγματικότητα η οποία έχει καταγραφεί και δείχνει πως η Τουρκία επιθυμεί να "διαχειριστεί" με όρους "ανατολίτικου παζαριού" το συγκεκριμένο θέμα, παίζοντας ψυχολογικά παιχνίδια (προς το εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και προς την Ελλάδα), ενώ παρατείνοντας τον χρόνο της κράτησης-φυλάκισης των δύο στρατιωτικών με διάφορα τεχνάσματα αποβλέπει σε κινήσεις της ελληνικής πλευράς μέσω των οποίων θα μπορέσει να αποκομίσει τα ό,ποια οφέλη έναντι της Ελλάδας, στα οποία και τελικά αποσκοπεί, ενώ δεδομένη θεωρείται η πολιτική εκμετάλλευση που θα αναβιβάσει ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας.


Τελικά το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη, κινούμενο στα πλαίσια του αναμενόμενου και αποδεικνύοντας τι ακριβώς συμβαίνει με την τουρκική δικαιοσύνη, απέρριψε το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου που αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».
Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, εάν και όποτε αυτή συμβεί, θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης (έστω και μόνο επικοινωνιακής) από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]