Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρωμα εκλογών και εντός της συγκυβέρνησης


Tου Τάσου Ευαγγελίου

Ένα μπαράζ προσλήψεων, παροχών και παροχολογίας, σε συνδυασμό με τοποθετήσεις κομματικών στελεχών σε θέσεις κλειδιά του κράτους και μάλιστα με καθεστώς θητείας που υπερβαίνει τα συνταγματικά χρονικά όρια της σημερινής κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα μηνύματα από το εξωτερικό και τους δανειστές έρχονται να προστεθούν στο σκηνικό που διαμορφώνει η συγκυβέρνηση τινάζοντας στον αέρα τα διάφορα αφηγήματα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και εφαρμογής αντίμετρων που για τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται και θα εφαρμοσθούν το προσεχές διάστημα.

Συνδυαστικά τα δεδομένα που προκύπτουν φέρνουν ένα άρωμα εκλογών με απροσδιόριστη προς το παρόν την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Το μόνο που θεωρείται βέβαιο πλέον από όλες τις πλευρές είναι ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα γίνουν το 2019, όπως κατ επανάληψη έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Τόσο σε επίπεδο δανειστών όσο και στο εσωτερικό της χώρας εκτιμάται ότι αυτή η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να διατηρήσει τις συνθήκες πολιτικής ομαλότητας που απαιτούνται για την έξοδο από το μνημόνιο, την ομαλή και θετική έξοδο της χώρας στις αγορές για δανεισμό, κυρίως δe τη διαχείριση θεμάτων όπως τα εξωτερικά με τη διγλωσσία που παρατηρείται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Στο πλαίσιο αυτό και με το φόβο ενός ατυχήματος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί τα επιτελεία των κομμάτων έχουν τεθεί σε διαρκή ετοιμότητα αναμένοντας εξελίξεις.

Το σημαντικό όμως είναι ότι σε εκλογική ετοιμότητα δεν έχουν τεθεί μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και αυτά της συγκυβέρνησης. Ειδικά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα επανήλθε σταδιακά στο προσκήνιο με στελέχη που συνομιλούν μαζί του να μεταφέρουν μια εικόνα προβληματισμού και άγχους.

Προβληματισμού που δημιουργείται από τις κινήσεις του κυβερνητικού εταίρου και το μπαράζ προσλήψεων και παροχών το οποίο σημειωτέον δεν έχει αντίκρυσμα στους ΑΝΕΛ αλλά μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις φέρουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου να βρίσκεται εκτός επόμενης Βουλής.

Το θέμα είναι ότι ο Πάνος Καμμένος αγνοεί τις προθέσεις του "φίλου" και "μαζί μέχρι το τέλος Πρωθυπουργού" και για το λόγο αυτό έχει αποφασίσει να βγει μπροστά και να επαναλάβει τις ...θέσεις του ως προς ζητήματα που αφορούν το εκλογικό κοινό του.

Έτσι μετά τις απειλείς πως θα "συντρίψει" όποιον επιβουλεύεται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σήμερα έκανε την πρώτη επίσημη μετά από απουσία μηνών, παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης. Εμφανίσθηκε στον ΑΝΤ1 όπου μεταξύ άλλων:

1. Απείλησε εκ νέου με αντιδράσεις "με οποιονδήποτε τρόπο" όπως είπε ως προς την ονομασία των Σκοπίων και την ύπαρξη του όρου Μακεδονία, αποφεύγοντας όμως να ομιλήσει και αυτή τη φορά για πτώση της κυβέρνησης

2. Επιτέθηκε σε "συμφέροντα" που τον πολεμούν

3. Εμφανίσθηκε ως προστάτης των Ενόπλων δυνάμεων

4. Επιχείρησε να πάρει κομμάτι της πίτας των παροχών της κυβέρνησης

5. Επιτέθηκε στην Τουρκία, αν και σε χαμηλότερους τόνους

6. Επιτέθηκε στη σημερινή Ν.Δ. επιχειρώντας να εμφανισθεί εκ νέου ως ο μόνος εκφραστής του Καραμανλισμού

Τέλος, αποδόμησε πλήρως τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι μπήκε στην κυβέρνηση επειδή συμφώνησε και ο ίδιος καθώς και ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες ενώ την πολιτική του υπουργείου Άμυνας την αποφασίζει μόνον αυτός.

Με λίγο λόγια ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ πιάνει ...θέση, φοβούμενος και ο ίδιος μια αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες υπό το βάρος των μεγάλων αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί και καθορίζει τις γραμμές ...άμυνάς του.

Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές με κομμένες συντάξεις. Αν και έσπευσε να δικαιολογήσει τη φράση αυτή με δηλώσεις περί αντίμετρων που θα εφαρμοσθούν μέσα από την επιτυχημένη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας. Ουσιαστικά κήρυξε την προεκλογική περίοδο που θα δείξει αν θα είναι παρατεταμένη η όχι.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]