Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία διεξάγει έρευνα εις βάρος ενός Ολλανδού διπλωμάτη


Μια νέα έρευνα της Τουρκίας εις βάρος ενός Ολλανδού διπλωμάτη, που ενδέχεται να εργάζεται ως κατάσκοπος, έχουν φέρει στο φως διάφορα τουρκικά μέσα τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο τηλεοπτικός σταθμός A- Haber και οι εφημερίδες Aksam και Sabah δημοσίευσαν πληροφορίες για την υπόθεση, σύμφωνα με τις οποίες, ο Ολλανδός A.Z. βρίσκεται στην Τουρκία με διπλωματικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με το A-Haber, ο εν λόγω άντρας βρίσκεται στη χώρα για να ερευνήσει τους συνδέσμους ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και τον τρομοκρατικό οργανισμό ISIS, αλλά και την τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν της Συρίας.

Ο ενημερωτικός σταθμός δημοσίευσε, επίσης, φωτογραφικό υλικό από την πλατεία Taksim στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου ο «ύποπτος» συναντίεται με δύο άλλους άντρες, συζητάει για λίγο μαζί τους και μετά φεύγουν όλοι μαζί.

Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, η τουρκική υπηρεσία ακολούθησε τον Ολλανδό διπλωμάτη για κάποια ώρα και αργότερα, δημοσίευσε μια φωτογραφία από τους δύο άντρες να συζητάνε σε ένα εστιατόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος άντρας έχει δουλέψει στο Αφγανιστάν, όπου είχε πραγματοποιήσει συναντήσει με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, και έχει δώσει μεγάλα ποσά χρημάτων στους πληροφοριοδότες. Σύμφωνα με τη Sabah, ο Ολλανδός σκόπευε να ψευδείς πληροφορίες για τη σχέση της Τουρκίας με την ISIS.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει ήδη εξηγήσεις από την Ολλανδία, ενώ οι σχέσεις μεταξύ των δύο χώρών περνάει διπλωματική κρίση από τον Μάρτιο του περσινού έτους. Και τα δύο κράτη έχουν αποσύρει τους διπλωμάτες τους και βρίσκονται σε συζητήσεις για επίλυση της κρίσης από τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι εντάσεις αυξήθηκαν το Φεβρουάριο όταν το ολλανδικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Να σημειωθεί, το A- Haber είναι το μεγαλύτερο κανάλι ενημέρωσης στην Τουρκία και λειτουργεί υπό τις κατευθύνσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan. H Aksam και η Sabah είναι επίσης γνωστές ως φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]