Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτη σύσκεψη χωρίς Καμμένο


Του Βασίλη Βησσάριου


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποδείξει πως δεν έχει τσίπα.
Τους αρκεί που έχουν πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Δύο έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται για 6η, κατ' άλλους 7η ημέρα στα χέρια των Τούρκων.
Βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν τους δόθηκε καν η δυνατότητα να βγουν με περιοριστικούς όρους, ως ύποπτοι φυγής.

Την ίδια στιγμή ενημερώνονται από τους συγγενείς, που ήδη βρίσκονται εκεί, αλλά και από τους δικηγόρους, που από την πρώτη στιγμή όρισε το εκεί Ελληνικό Προξενείο, πως δεν αποκλείεται να κατηγορηθούν για κατασκοπεία καθώς και για το ενδεχόμενο η κράτησή τους να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Με λίγα λόγια η ψυχολογία αυτών των δύο ανθρώπων βρίσκεται στο ναδίρ, όπως άλλωστε και αυτή συνολικά του ελληνικού λαού που παρακολουθεί άφωνος τις εξελίξεις και τους τραγελαφικούς χειρισμούς της κυβέρνησής του.

Ένας υπουργός Άμυνας, εξαφανισμένος μέχρι σήμερα που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ και ένας υπουργός Εξωτερικών που μόλις σήμερα το απόγευμα θα ενημερώσει τους βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής, τους οποίους σημειωτέον ακόμη δεν έχει ενημερώσει για την υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων. Κυρίως όμως δεν τους έχει ενημερώσει για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας στο Αιγαίο με τελευταία και πρωτοφανή την έκδοση Navtex, η οποία δεσμεύει και ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Καστελόριζου.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες φέρουν τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο να μην επικοινωνούν καν μεταξύ τους. Να μην ανταλλάσσουν κουβέντα και να χρησιμοποιούν τρίτους για οτιδήποτε χρειάζεται. Οι ίδιες πληροφορίες όμως φέρουν και τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα σήμερα.

Δεν τη συγκάλεσε χθες μετά τις εξελίξεις στο δικαστήριο που αφορούσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ούτε το απόγευμα αργά μετά τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου που έδωσε και το στίγμα, εν μέρει, των προθέσεων της γείτονας χώρας.

Τη συγκάλεσε για σήμερα που ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Και μάλλον θα τον αντικαταστήσει ο Φ. Κουβέλης, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πιθανότατα θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας το υπουργείο του στην απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Και όλα αυτά με την κυβέρνηση σύσσωμη να παρακολουθεί τις εξελίξεις πελαγωμένη και αμήχανη, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου την Παρασκευή.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί όμως παραμένουν στις φυλακές της Τουρκίας. Και ούτε ένας δεν ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί. Έστω να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πάντως γνωστό.

Όπως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια παραίτηση από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας. Διότι όπως και να έχει, ανεξαρτήτως τυχόν ευθυνών, δεν υπήρξε ορθή αξιολόγηση. Ούτε του συμβάντος και της εξέλιξής του, ούτε όμως και της γενικότερη κατάστασης με την Τουρκία και τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις της.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εμενα που κανει εντυπωση πως και τα 5 συνολικα ατομα στην φωτογραφια

    ασχολουνται με τα κινητα τους!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]