Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο «όχι» του Εφετείου σε έκδοση Κούρδου κρατούμενου στην Τουρκία


«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Erdogan στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, είπε το Εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται.

Επίσης η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές», είπε η κ. Σταθέα.

Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο 48χρονος που είπε: «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία».

Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους εννέα (γυναίκα).

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έφοδο της αστυνομίας σε διαμερίσματα σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, κινητά τηλέφωνα καθώς και υλικά για την κατασκευή βομβών. Πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτος ο δικαστής δεν μπορούσε να περιμένει πριν κοινοποιήσει την απόφαση μέχρι να απελευθερωθούν οι αξιωματικοί απο τους τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως υπηρχαν πολιτικες πιεσεις στην Δικαιοσυνη ωστε να ειπωθει

      "ΝΑΙ" στην εκδοση του κρατουμενου και ο κομπος εφτασε στο χτενι;


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]