Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για τo… «καλό» μας απορρίπτει αλλαγές στο Σύνταγμα ο Zaev και διαμηνύει ότι δεν υπάρχει πια αλυτρωτισμός


Του Νίκου Μελέτη

Επιμένει στην γραμμή της απόρριψης των αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ. Zaev, προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι αυτές οι αλλαγές «δεν θα προσέφεραν καμιά εγγύηση» στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει ότι το θέμα του αλυτρωτισμού «έκλεισε» με την μετονομασία του αεροδρομίου.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Zaev δείχνουν τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές και είναι ενδεικτικό ότι η επίσκεψη Κοτζιά που είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα γίνονταν στο τέλος Φεβρουαρίου έχει μετατεθεί για το τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Zaev, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στα Σκόπια, σημείωσε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα και την νομοθεσία δεν θα συνιστά μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς όλες οι αλλαγές μπορούν να ανακληθούν.

«Είναι πιο σημαντικό να εφαρμοσθεί η διεθνής πρακτική για την επίλυση τέτοιων διαφορών που γίνονται δεσμευτικές για πάντοτε. Είναι πεισμένος ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε λύση της διαφοράς...»

Βεβαίως με τον περιορισμό της λύσης της διαφοράς μόνο σε μια Διεθνή Συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ο κ. Zaev φέρνει από την πίσω πόρτα την επιδίωξη της χώρας του (και του Ν. Gruevski) για διπλή ονομασία, καθώς με τη διατήρηση του Συντάγματος στην σημερινή του μορφή, θα παραμείνει εσωτερικά η Συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και συνεπώς η νέα ονομασία θα αφορά μόνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πιθανόν τις αναφορές σε διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Απολύτως προβληματικές όμως είναι και οι αναφορές του κ. Zaev στον αλυτρωτισμό, καθώς ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι για την χώρα του το θέμα έχει κλείσει με την μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου και η μόνη εκκρεμότητα που αποδέχθηκε είναι η σύσταση κοινής επιτροπής, μετά όμως την σύναψη συμφωνίας, για να εξετασθεί το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, ώστε να εξαλειφθούν εχθρικές προς την άλλη πλευρά αναφορές.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Είναι πιο σημαντικό να εφαρμοσθεί η διεθνής πρακτική για την επίλυση τέτοιων διαφορών που γίνονται δεσμευτικές για πάντοτε. Είναι πεπεισμένος ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε λύση της διαφοράς...»"


    Συμπερασμα: η νεα "Συμφωνια" θα οδηγησει σε λυση τη ΔΙΑΦΟΡΑΣ!

    Δεν υπαρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ αλλα ΔΙΑΦΟΡΑ!Μονο μια!

    Ποια ειναι αυτη;

    Αυτη της ονομασιας ή αυτη του αλυτρωτισμου ;

    Υποτιθεται οτι αναφερεται στην διαφορα του αλυτρωτισμου, αλλα αν

    μετονομαστηκε το αεροδρομιο και "εκλεισε" το θεμα του αλυτρωτισμου,γιατι

    συνεχιζεται η συζητηση περι αλυτρωτισμου με αναγκη "δεσμευσης";

    Απο την στιγμη που ΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι ολες οι αλλαγες μπορει να

    ανακληθουν,γιατι να μην υιοθετηθει η αποψη οτι και οι μετονομασιες

    αεροδρομιου και αυτοκινητοδρομου μπορουν να ανακληθουν;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]