Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην διοικητής της ΕΥΠ και σήμερα Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «κατά βάθος είμαι αντιεξουσιαστής… ο Τσίπρας είναι ασυμβίβαστος!»...


Τώρα καταλαβαίνετε γιατί πάμε εκεί που πάμε. Όταν υπουργός κυβέρνησης και μάλιστα πρώην διοικητής της ΕΥΠ κάνει τέτοιες δηλώσεις, καταλαβαίνετε πόσα πράγματα πάνε στραβά σε αυτή τη χώρα…

Ο πρώην εισαγγελέας ανήκει στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον Μάιο του 2015 διορίσθηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Είναι δεδομένη στο πρόσωπό του και η στήριξη των ΑΝΕΛ, οι οποίοι παλαιότερα τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Στο παρελθόν υπήρξε και  στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Κινήσεις που αποτυπώνουν ότι είναι ένα πρόσωπο που χαίρει ευρύτερης αποδοχής από όλο τον πολιτικό κόσμο.

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός είναι πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης και έχει διανύσει μακρά διαδρομή από το 1983 στον δικαστικό κλάδο, σε νευραλγικά πόστα. Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Στην αρχή της πορείας του υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθηνών και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση πολύ σοβαρών υποθέσεων που προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όπως η περίφημη υπόθεση των υποκλοπών, περίπλοκες υποθέσεις εκβιασμών, η υπόθεση Κώστα Κεντέρη – Κατερίνας Θάνου, η υπόθεση της Siemens, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και πολλές άλλες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε τα εξής:

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σκέφτεστε να κατέβετε για βουλευτής σε κάποια Περιφέρεια;
Το έχω πει πολλές φορές. Δεν σκέπτομαι να πολιτευτώ, γιατί θεωρώ ότι δεν είμαι ικανός για πολιτική σταδιοδρομία. Επιπλέον, είμαι από τη φύση μου κατά βάθος αντιεξουσιαστής, δεν μου αρέσουν τα αξιώματα, μολονότι απέκτησα αρκετά, αλλά αυτό οφείλεται σε διάφορες ευνοϊκές για μένα συγκυρίες.

Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είναι αποφασιστικός, ικανός, ευφυέστατος, ακαταπόνητος, ασυμβίβαστος…

Θα μου πείτε, σας παρακαλώ, ένα επίθετο για τον πρωθυπουργό Τσίπρα κι ένα για τον άνθρωπο Αλέξη;

Δεν αρκεί ένα επίθετο. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Θα αρκεστώ σε μερικά. Ως πρωθυπουργός, αποφασιστικός, ικανός, ευφυέστατος, ακαταπόνητος, ασυμβίβαστος. Ως άνθρωπος, χαλαρός, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και πολύ ανθρώπινος.

Τόσα πολλά επίθετα μαζεμένα για τον πρωθυπουργό από τον “αντιεξουσιαστή” υπουργό…

Αλήθεια, όταν λαμβάνατε τόσα καίρια και νευραλγικά πόστα, κύριε υπουργέ, πόσο αντιεξουσιαστής είσασταν;

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
"Ελεύθερος Κόσμος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]