Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καπετάνιος του τουρκικού παρακράτους… και με πλούσιο παρελθόν!


Όζει η υπόθεση με το τουρκικό εμπορικό πλοίο που σύμφωνα με τις πληροφορίες των ελληνικών αρχών από την αμερικανική αρχή δίωξη ναρκωτικών, τη DEA (Drug Enforcement Administration), καθώς όσο περνούν οι ώρες έρχονται πληροφορίες, οι οποίες θέλουν τον καπετάνιο του πλοίου ACT να είναι «σεσημασμένος» για σχέσεις με το τουρκικό ισλαμιστικό παρακράτος!

Καταρχάς και πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη αναφορά, θα πρέπει να διευκρινιστεί η τύχη του πλοίου από τη στιγμή που περιήλθε στα χέρια των τουρκικών αρχών. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών και ο καπετάνιος να σπεύδει να βρει καταφύγιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα όπου προφανώς αισθάνεται καλυμμένος και ασφαλής;

Αφού ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, δεν θα έπρεπε για να μην ενοχοποιηθούν, οι τουρκικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην κράτηση του καπετάνιου και του πληρώματος, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανεβαίνουν στο πλοίο και να διερευνούν εάν οι πληροφορίες για ναρκωτικά ισχύουν ή όχι;

Πώς είναι δυνατόν να μην κουνιέται φύλο, το επίσημο τουρκικό Δημόσιο όχι μόνο να μην κουνιέται, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών να σπεύδει να επιτεθεί στην ελληνική πλευρά, κάνοντας λόγο για «δυσανάλογη αντίδραση» (disproportionate), όταν η ελληνική Ακτοφυλακή αντιδρά στην άρνηση του καπετάνιου να συμμορφωθεί, σπεύδοντας να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα όπου οι ελληνικές αρχές δεν είχαν δικαιοδοσία να επέμβουν;

Εντυπωσιάζει παράλληλα η θρασύτητα των Τούρκων που επιχείρησαν να σπεκουλάρουν με την υπόθεση στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν, αδιαφορώντας – εκτός κι αν είναι μειωμένου καταλογισμού και εντελώς ανεγκέφαλοι οι υπεύθυνοι – για το αν όντως υπάρχουν όχι απλώς πληροφορίες από την πλευρά της DEA αλλά και τεκμήρια για το φορτίο του ACT!

Πάμε και στο τελευταίο, αλλά ουχί λιγότερο σημαντικό στοιχείο που ανακύπτει: Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «militaire.gr» (εκεί το διαβάσαμε εμείς τουλάχιστον) ο καπετάνιος του πλοίου δεν είναι ένας απλός ναυτικός, αλλά έχει… τη δική του παρακρατική ιστορία στην Τουρκία.

Τύπος αυτός λοιπόν, φέρεται να επέβαινε επί του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά» των δήθεν «ακτιβιστών» της ισλαμιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης IHH που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και με όσα προκάλεσε άλλαξε τον ρου της Ιστορίας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η επέμβαση των Ισραηλινών και όσα ακολούθησαν που είχαν μέχρι και θανάτους, οδήγησαν σε κατάρρευση της ούτως ή άλλων συμφεροντολογικές και ψεύτικες σχέσεις Ισραηλινών και των Τούρκων, με τον Ερντογάν να έχει στο παρασκήνιο εγκρίνει την αποστολή του πλοίου.

Ήθελε να παραστήσει τον πανίσχυρο και ατρόμητο ηγέτη των – σουνιτών – μουσουλμάνων και τον προστάτη των Παλαιστινίων, ποντάροντας τότε – ο αφελής – στην κυριαρχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του λίγο καιρό αργότερα, αφού το σχέδιο κατέρρευσε με όσα καταγράφηκαν στην Αίγυπτο και την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, σημερινό πρόεδρο.

Ο καπετάνιος λοιπόν του ACT, Χαλού Σαμί Καλκαβάν, ήταν στη λίστα επιβατών του «Μαβί Μαρμαρά», ενώ – οποία σύμπτωση! – ο αδελφός του ήταν καπετάνιος! Πόσο βαθιά στο ισλαμιστικό παρακράτος του Ερντογάν είναι χωμένος οικογενειακά; Παρεμπιπτόντως, σκέφτηκε κανείς να ζητήσει πληροφορίες από τους Ισραηλινούς που λογικά έχουν όλα αυτά τα μαφιόζικα παράσιτα καταγεγραμμένα;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]