Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να εγκλωβίσει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;

Τουσκ: "Tα κράτη μέλη πρέπει πάση θυσία να διατηρήσουν τη ζώνη Σένγκεν"
Τι πρόκειται να κάνει σε μία τέτοια εξέλιξη
η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάποιοι το θεωρούν ως φυσική εξέλιξη. Κάποιοι άλλοι ως «προμελετημένη» κίνηση. Οι περισσότερο «αντιευρωπαϊστές» θεωρούν πως είναι ένα ακόμη βήμα για την «ομαλή» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πάρα πολύ μεγάλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα επιπρόσθετο θέμα το οποίο όμως αναδεικνύει όχι μόνο τις ανίκανες πολιτικές ευρωπαϊκές ηγεσίες που δεν μπορούν να πάρουν ουσιαστικές και άμεσες αποφάσεις, αλλά και μη δυνατότητα διερεύνησης μίας λύσης που δεν θα περιορίζεται στα στενά εθνικά όρια των χωρών που απαρτίζουν την υπό διάλυση (όπως όλα δείχνουν Ευρωπαϊκή Ένωση).

Με δεδομένες τις εξελίξεις, δηλαδή τις συνεχώς αυξανόμενες ροές των λαθρομεταναστών, τις οποίες δεν μπορεί να αποδεχθεί και να ενσωματώσει η «ανθρωπιστική» ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά και, επιπλέον, με την γερμανική ευρωπαϊκή ηγεσία να δείχνει πως έχει λυγίσει και είναι θύμα του ωμού εκβιασμού του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο δεν διστάζει να προσφέρει πακτωλούς χρημάτων (3 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και επιπλέον «χαρίσματα» (π.χ. μη θεώρηση βίζας για τους τούρκους πολίτες και επίσπευση των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη), είναι πλέον βέβαιο πως στο ευρωπαϊκό σχήμα υπάρχουν πλέον τεράστιες ρωγμές που απειλούν με άμεση κατάρρευση το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Η απειλή της αλλαγής των δημογραφικών στοιχείων από την είσοδο των λαθρομεταναστών και η επιπλέον απειλή εισόδου στην Ευρώπη φονταμενταλιστικών ομάδων, με εμπειρία σε μάχες αλλά και στην οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών, οι ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως επιλέγουν την «τακτική της χελώνας» και σχεδιάζουν ο καθένας ξεχωριστά την άτακτη μονομερή αποδέσμευσή τους από τη συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με δημοσίευση του ΑΠΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε σήμερα πως «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών δίχως διαβατήριο, μέσα από την κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης».
Συμπλήρωσε μάλιστα «Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος να μην καταπέσει η συνθήκη του Σένγκεν, είναι να διασφαλιστεί η κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων». Και στο τέλος επεσήμανε «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και γι αυτό όποιες πρωτοβουλίες μπορεί να οδηγήσουν στην επαναφορά των συνόρων μέσα στην ζώνη πρέπει να εμποδιστούν. Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, πρέπει να επιταχύνουμε τις ενέργειές μας».

Οι φόβοι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δεν είναι τυχαίοι. Ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συζητείται η μονομερής αποδέσμευση από τη Συνθήκη Σένγκεν, με βάση την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη (χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα) μετακίνηση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκών Ένωσης.

Στο ίδιο πνεύμα, και κατανοώντας την σημαντικότητα των εξελίξεων εις βάρος της Ελλάδας, η κυρία Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, στην οποία αναφέρει τις ανησυχίες της για τα όσα αναφέρονται στην Ευρώπη σχετικά με την επανεξέταση της συνθήκης Σένγκεν, ενώ απευθύνει και καίριες ερωτήσεις στον κ. Κοτζιά σχετικά με το αν του έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα από ευρωπαίους συναδέλφους του υπουργούς εξωτερικών και στο κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον.

Φυσικά, μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα, η οποία θα υποχρεωθεί να γίνει μία τεράστια ανθρώπινη φυλακή, ενώ ταυτόχρονα θα αλλοιωθούν σε τεράστιο βαθμό τα δημογραφικά – εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας και, τέλος, οι γηγενείς πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πλήθος απελπισμένων ανθρώπων (λαθρομεταναστών και προσφύγων) που θα στραφούν στην εγκληματικότητα (μη ελέγξιμη από τις κρατικές αρχές) για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους…

Όσο, λοιπόν, η Ελλάδα συνεχίζει να ασχολείται με τον γνωστό για τις αντεθνικές του απόψεις, υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Φίλη, η Ευρώπη δείχνει να προετοιμάζεται απέναντι στον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης, παραμερίζοντας τις μέχρι χθες ανθρωπιστικές της (επικοινωνιακές) προσεγγίσεις.

Το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, με δεδομένη μία κυβέρνηση η οποία δεν διακατέχεται από εθνικό φρόνημα, αλλά αντιθέτως πιστεύει ακράδαντα πως δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα, δεν πρέπει να υπάρχουν χώρες, αλλά πρέπει οι άνθρωποι και οι λαοί όλου του κόσμου να ζούνε μαζί, το κοντινό μέλλον προδιαγράφεται μάλλον πολύ άσχημο, αφού ελλείψει πολιτικής βούλησης και, για το καλό της Ευρώπης, η συγκεκριμένη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι ικανή μόνο για τα χειρότερα…
Πώς, άραγε, προτίθεται να αντιδράσει το κυβερνών δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, εάν αποφασίσει τελικά η Ευρώπη να μετατρέψει την Ελλάδα σε κολαστήριο ανθρώπων, για να προστατευτεί από τους καταγεγραμμένους κινδύνους της, εν εξελίξει, μαζικής και ολοένα αυξανόμενης μετακίνησης πληθυσμών από την Αφρική και την Ασία προς την Ευρώπη;
Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει την χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε μία τέτοια εξέλιξη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]