Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η νέα νίκη του κ. Τσίπρα έναντι εταίρων στο Προσφυγικό

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Λοιπόν ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε μια νέα νίκη την περασμένη βδομάδα. Το γεγονός χρήζει επισήμανσης, επειδή οι φετινοί –πιο επίμονοι και χωρίς κάγκελα… ακόμη- εορτασμοί του Όχι του ‘40 επισκίασαν αυτό το νέο Όχι, του ‘15.

Πάντως αρκετοί θα άκουσαν ίσως, αργά τη νύκτα της Κυριακής, τον πρωθυπουργό να αναγγέλλει χαρούμενος από τις Βρυξέλλες ότι απέτρεψε το σχέδιο να «δημιουργηθεί μια ολόκληρη πόλη 50.000 προσφύγων» -κάπου εδώ στην Αθήνα.

Στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό –στην οποία περιέργως δεν συμμετείχαν η Ιταλία και η Γαλλία- συμφωνήθηκε το πρόβλημα να περιορισθεί στην περιοχή των σταύλων και του χοιροτροφείου του Δυτικοευρωπαϊκού Πριγκιπάτου: στα Βαλκάνια.

Και τα στίφη να κατανεμηθούν κατά « πενήντα χιλιάδες», -ανάμεσα αφ’ ενός στην Ελλάδα και αφ’ ετέρου σε όλες μαζί τις υπόλοιπες χώρες της πρωτόγονης χερσονήσου. (Κανείς δεν φαίνεται να πρότεινε τη Τουρκία, όσο κι’ αν αυτή, η παραδοσιακή βέβαια σύμμαχος «της απαράμιλλης γερμανικής λογικής», είναι το στρατηγείο του δουλεμπορίου και το ορμητήριο της εισβολής.)

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του απέφυγε επιδέξια το νούμερο πενήντα χιλιάδες. Μίλησε για είκοσι χιλιάδες και για δέκα χιλιάδες, σε κέντρα διασκορπισμένα στην επαρχία. Έλεγε για είκοσι χιλιάδες που θα στεγασθούν με ενοίκιο επιδοτούμενο από τους εταίρους. Και είπε κάτι για άλλους που θα καταγράφονται στα νησιά. Απέφυγε όμως να κάνει το άθροισμα.

Είπε ακόμη, το ισοδύναμο πρωθυπουργού των προαπαιτούμενων, ότι οι 20.000 πρόσφυγες που θα στεγασθούν με επιδοτούμενο ενοίκιο, θα είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και θα ενσωματωθούν γρήγορα στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί και η οικονομία της χώρας. Δεν μίλησε πάντως για επένδυση –ο γράφων τον άκουσε…

Το τελικό νούμερο αποσαφηνίστηκε μόνο την επομένη, με τα γερμανικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις στο Βερολίνο να αναφέρονται σε 50.000 μέχρι το τέλος του χρόνου, διερμηνεύοντας και την ευχαρίστηση της γερμανικής κυβέρνησης για την συνεργασία του κ. Τσίπρα.

Όμως παράλληλα ξεκαθάριζαν ότι αποκλείονται συσχετισμοί και χαλάρωση των προαπαιτούμενων για την είσπραξη της δόσης των 2 δις, για να καταβληθούν τα απλήρωτα επιδόματα δυστυχίας…

Από πληροφορημένους κυρίους στα πάνελ των καναλιών, αποσαφηνίστηκε ότι η επιδότηση ενοικίου είναι τρία ευρώ (!), ενώ δημοσίευμα της Καθημερινής αποκάλυψε ότι το προσχέδιο της απόφασης των Βρυξελλών δεν ανέφερε τίποτα για συγκέντρωση των 50.000 προσφύγων σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.

Ότι δηλαδή τα περί «πόλης προσφύγων», που δήθεν αποσοβήθηκε, αποτελούσαν απλώς κυβερνητική μεθόδευση, προκειμένου να σερβιριστεί στους ιθαγενείς η ταπείνωση ως νίκη …

Και η μετάφραση στην καθομιλουμένη

Δεκάδες πνιγμένοι, βρέφη, παιδιά και ενήλικες, από ναυάγια σαπιοκάραβων και φουσκωτών, που κρατούν ξάγρυπνους, κάθε νύχτα, λιμενικούς, ψαράδες και γιαγιάδες, στη Μυτιλήνη, τη Λέρο και σε άλλα νησιά, σε ηρωικούς αγώνες διάσωσης δυστυχισμένων φυγάδων, προϊδεάζουν για το τι έπεται και αυτής της – μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και το καλό Μνημόνιο-Τσίπρα- τρίτης νίκης του αρχηγού της τραβεστί «αριστεράς» στις Βρυξέλλες.

Οι περιγραφές του ανταποκριτή στο Μόλυβο και οι φωτογραφίες των πνιγμένων παιδιών την Πέμπτη πυροδότησαν και έκρηξη υστερίας της συμπαρουσιάστριας Μαριλένας Κατσίμη, στο πρωινάδικο της ΕΡΤ: «Να ρίξετε το φράγμα στον Εύρο!»

Άθελα της η κ. Κατσίμη συνέβαλε στην εικόνα του τι περιμένει τη δύσμοιρη ετούτη χώρα μετά και τη νέα νίκη του πρωθυπουργού των ισοδύναμων, την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες, εικόνα που ολοκλήρωναν τα ρεπορτάζ που μετέδιδε η ρωσική τηλεόραση: Τα μαινόμενα τεράστια πλήθη στην Ερφούρτη να ζητούν το κεφάλι της Μέρκελ, τους πυρπολημένους ξενώνες μεταναστών (Πολωνών, κατά λάθος!) σε άλλη πόλη της Γερμανίας, την έκρηξη των πωλήσεων όπλων σε οπλοπωλεία της Αυστρίας, τις δηλώσεις τώρα και του ανθρωπιστή Αυστριακού Προέδρου για συνοριακό τείχος και τα σχεδιαζόμενα παρόμοια τείχη σε γειτονικές μας βαλκανικές χώρες.

Την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες οι φωτισμένοι ηγέτες της Ευρώπης απέτυχαν και πάλι να συμφωνήσουν για αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες τους. Θα επανεξετασθεί σε επόμενη διάσκεψη. Και θα αναβληθεί και πάλι. Και τα τείχη θα χτίζονται.

Στα νησιά μας θα καταφθάνουν χιλιάδες ναυαγοί καθημερινά, και όσοι δεν πνίγονται θα προστίθενται στα δυο εκατομμύρια λιμνάζοντες μετανάστες.

Και μην αποκλείετε να βρίσκονται στην «ατζέντα» φαινόμενα εθνικών συγκρούσεων προσφύγων με πρόσφυγες και προσφύγων με «παράτυπους μετανάστες» και στεγασμένων προσφύγων με άστεγους, μουσουλμάνων με αλλοδόξους, σουνιτών με σιίτες…

Και τότε θα υψώνεται -στην ανθρωπιστική Ευρώπη και στις ΜΚΟ της Αμερικής- κατακραυγή μεγάλη (και απειλές του Ερντογάν) κατά των βαρβάρων Ελλήνων που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων τους…

Και να μην αποκλείετε τελικά μια γενικευμένη εξέγερση όλων , Αφγανών και Πακιστανών και Σύρων και αλλοφύλων, εναντίον των γηγενών, τους οποίους δικαίως θα βλέπουν ως δεσμοφύλακες στρατοπέδου συγκεντρώσεως δυστυχίας, χωρίς πύλη εξόδου.

Αυτό δηλαδή που έχουν στην πραγματικότητα κατά νουν Μέρκελ και Στάινμάγιερ, με τον ψευδώνυμο αριθμό πενήντα χιλιάδες.

Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων, εγκλείστων σε στρατόπεδο δυστυχίας, εναντίον γηγενών που ψήφισαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αλλά μένουν ακραιφνείς «Ευρωπαίοι» και πιστοί του ευρώ.

Με ένα κύριο Πρόεδρο Παυλόπουλο που -υπνοβατών εν μέσω χαμού, καπνού και αιθάλης- θα επαναλαμβάνει, ως κολλημένο γραμμόφωνο, τον προσφιλή του ψαλμό των «υψηλών ανθρωπιστικών αξιών του ευρωπαϊκού ελληνοχριστιανικού πολιτισμού».

Περί όσων αφορούν τη μοίρα αυτής της χώρας οι λέξεις διεφθάρησαν πάρα πολύ για να είναι διαφωτιστικές. Μόνον οι φωτογραφίες δεν ψεύδονται.

Και –παρεμπιπτόντως- υπάρχει η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία όλου του θιάσου των συμμετασχόντων στην έκτακτη διάσκεψη της Κυριακής στις Βρυξέλλες. Κοιτάξτε την από τα δεξιά, άκρη-άκρη. Τα λέει όλα. Κελαϊδάει σαν καναρίνι.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]