Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωθυπουργός ελληνόφωνος ντελιβεράς στο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας

Ένα ανδρείκελο που υποβαθμίζεται αυτοβούλως από πολιτικός ηγέτης σε θλιβερή μαριονέτα με ρόλο κομπάρσου, σε μια νεοταξίτικη παράσταση όπου όλοι της οι συντελεστές ξέρουν τι ζητούν και που θέλουν να οδηγήσουν το πράγμα, και μόνο η ελληνόφωνη μαριονέτα περιφέρεται χαζογελώντας ανάμεσα σε μαντηλοφορούσες, χωρίς να ξέρει που πατά και που βρίσκεται...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Η φιέστα της «οργανωμένης» αναχώρησης 30 λαθρομεταναστών από το αεροδρόμιο της Αθήνας με προορισμό το Λουξεμβούργο, το πρώτο πράγμα που ανέδειξε, είναι ότι η χώρα μας έχει παραδώσει το τιμόνι της διακυβέρνησής της, σε έναν ανεύθυνο αλλά πρωτίστως επικίνδυνο πρωθυπουργό. 

Η ιστορία είναι αυτή που θα καταδείξει τελικά, αν οι ολέθριοι πολιτικοί του χειρισμοί, πέραν της διατεταγμένης υπηρεσίας την οποία επιτελεί, επιβαρύνονται πολλαπλάσια και από ένα επικίνδυνο μείγμα βλακείας και πολιτικής ανευθυνότητας. 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός, ηγούμενος μιας εθνικά ανεύθυνης πολιτικής ομάδας που σφετερίζεται την πολιτική εξουσία στον τόπο, δε διαχειρίζεται την απεμπλοκή της χώρας του από την επικίνδυνη περιδίνηση των εφιαλτικών γεωπολιτικών συμπληγάδων που ενεργοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Αντίθετα αυτό το οποίο διευκολύνει σε κάθε περίπτωση και με κάθε του χειρισμό, είναι την επιβάρυνση της θέσης της, την αποδυνάμωση του φορτίου του διπλωματικού της οπλοστασίου, την γενικευμένη αποδόμηση του γεωπολιτικού της στάτους. 

Αυτός ο πρωθυπουργός, καθίσταται εκ των πραγμάτων η μοιραία φιγούρα, που αντί να υπηρετεί τις εθνικές προτεραιότητες της χώρας του, τροφοδοτεί όλους εκείνους τους παράγοντες που θα καταστήσουν το τίμημα πιο ολέθριο, ακόμη πιο τραγικό, διογκώνει τερατωδώς το μέγεθός του, και επιταχύνει δραματικά την εκρηκτική του εμφάνιση.

Έκθεση ιδεών και παρέλαση αποφθεγμάτων
Αυτό ακριβώς ήταν το περιεχόμενο των παρεμβάσεων αυτού του τραγικού πρωθυπουργού στην κατάπτυστη φιέστα του αεροδρομίου. Πρόκειται για ένα σύνολο από εκφραστικές ανοησίες δηλαδή, που η τραγική κενότητά τους τις καθιστά επιπροσθέτως και επικίνδυνες, αφού μέσα από αυτές…
  • Απεμπολείται η στρατηγική επιχειρηματολογία που θα έπρεπε να αποτελέσει τη βάση των διεθνών παρεμβάσεων της χώρας….
  • Διεμβολίζεται η παραδοσιακή εθνική στάση στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών και αναγνωρίζεται από το παράθυρο αρμοδιότητα και ρόλος επικυρίαρχου στα Ευρωπαϊκά επιτελεία…
  • Υποβαθμίζεται προκλητικά η γεωπολιτική παράμετρος της λαθρομετανάστευσης, απολυτοποιείται η διάσταση η ανθρωπιστική με επιλεγμένους πρωταγωνιστές για να καθίσταται ελκυστικότερη, η χώρα σε σχέση μ αυτό στην ουσία αυτοκαταργείται, και το όλο ζήτημα προσεγγίζεται όχι με ευθύνη και νηφαλιότητα πολιτικής εξουσίας αλλά με αρμοδιότητα χαβαλετζίδικη επιπέδου ΜΚΟ…
Και τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υποβαθμίζεται αυτοβούλως από πολιτικός ηγέτης σε θλιβερή μαριονέτα με ρόλο κομπάρσου, σε μια νεοταξίτικη παράσταση όπου όλοι της οι συντελεστές ξέρουν τι ζητούν και που θέλουν να οδηγήσουν το πράγμα, και μόνο η ελληνόφωνη μαριονέτα περιφέρεται χαζογελώντας ανάμεσα σε μαντηλοφορούσες, χωρίς να ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Ας πάρουμε και μια γεύση από αυτή την αθλιότητα, δια στόματος πρωθυπουργού…

Είπε: «Πρέπει να σταματήσει η ανθρωποθυσία προσφύγων στο Αιγαίο, που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Ενώ δηλαδή το φονικό στο Αιγαίο έχει και φυσικό και ηθικό αυτουργό, ο τρισχαριτωμένος καθαγιάζει τους δολοφόνους και μιλά γενικά κι αόριστα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό που ντροπίαζεται.

Ζήτησε: «Να υπάρξει συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας, ώστε η ταυτοποίηση και οι διαδικασίες επανεγκατάστασης προσφύγων να ξεκινούν από τη γειτονική χώρα και όχι από τα νησιά της Ελλάδας».
Αντί να απαιτήσει την καθολική καταδίκη της Τουρκίας και την εκτεταμένη κλιμάκωση κυρώσεων σε βάρος της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το γεγονός πως η Τουρκία έχει αναγορεύσει σε στοχευμένη γεωπολιτική μπίζνα το δουλεμπόριο, προτρέπει και συγκατατίθεται στην αναγόρευσή της σε συνομιλητή, εταίρο και συνεργάτη. 

Προωθεί δηλαδή αυτό ακριβώς που επιδιώκει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος, παίζει το δικό της χαρτί, ακυρώνει στην ουσία τη γεωπολιτική θέση της χώρας, και τελικά αδιαφορεί ακόμη και για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εισπράξει τα επικίνδυνα απόνερα αυτής της «συνεννόησης» και ταυτόχρονα θα βγει γεωπολιτικά ακόμη περισσότερο αποδυναμωμένη.

Αναφερόμενος στους 30 λαθρομετανάστες που εγκαινίασαν τη διαδικασία της μετεγκατάστασης, σημείωσε ότι ήρθαν διακινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωής τους στο Αιγαίο, περνώντας δια πυρός και σιδήρου και σήμερα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 
Πρόκειται στην ουσία για μια δήλωση, που όχι μόνο δε λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στα κυκλώματα της δουλεμπορίας και τους ίδιους τους επίδοξους λαθρομετανάστες, αλλά αντίθετα επαναβεβαιώνει την ύπαρξη μιας ελπιδοφόρας προοπτικής, καλώντας τους και αμέσως και σαφώς, να καταστήσουν τη χώρα σουρωτήρι την επόμενη περίοδο.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβαμε;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]