Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύμβουλος Σόϊμπλε: «Δυόμιση χρόνια και έπειτα Grexit»

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής Hans Werner Sinn, του ινστιτούτου IFO, σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπλε, προδιέγραψε, σε σημερινές δηλώσεις του, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδος: Επάνοδος στην σημερινή κατάσταση μετά από δυόμιση χρόνια και έξοδος από το ευρώ -σε διπλό νόμισμα.

Η πρόγνωση, διατυπώθηκε σε τόνο ασφαλούς βεβαιότητας, σε συνέντευξη του κ. καθηγητού στη Σοφία Σεβαρνάτζε, στις 8.40’ σήμερα το πρωί, στη ρωσική τηλεόραση R.T., στα αγγλικά. Και συμπληρώθηκε με την έκφραση βεβαιότητας ότι το συμφωνημένο πρόγραμμα (3ο Μνημόνιο) της τριετίας θα ναυαγήσει.

Σε ερώτηση της Σοφίας Σεβαρνάτζε στο σημείο αυτό «γιατί τότε δεν διακόπτεται το (καταδικασμένο) πρόγραμμα», ο σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών, μετά βραχύ δισταγμό αμηχανίας, απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων για την εφαρμογή του προγράμματος…

Στις επίμονες και δηκτικές ερωτήσεις της ανεψιάς του πρώην υπουργού των εξωτερικών της κυβέρνησης Γκορμπατσώφ, ο σεβάσμιος(;) Γερμανός καθηγητής δεν περιφρόνησε τη μέθοδο του ψεύδους ως απάντηση και την προπαγάνδα ως οικονομικό αφήγημα.

Ισχυρίσθηκε ότι η έξοδος της Ελλάδας σε διπλό νόμισμα είναι ιδέα του κ. Βαρουφάκη -διαστρεβλώνοντας την (γνωστή ως «Σχέδιο Β») μυστική προεργασία του τέως υπουργού για μια μέθοδο παρακάμψεως του στραγγαλισμού της δημοσιονομικής λειτουργίας της χώρας από τη σιδηρά χείρα των δανειστών, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο ψευδής ισχυρισμός του κ. καθηγητού σαφώς προορίζεται να αμβλύνει τις διεθνείς εντυπώσεις από την εκρηκτική αποκάλυψη Βαρουφάκη στιχομυθίας από συνομιλία του με τον κ. Σόϊμπλε, στην οποία όταν ο πρώτος του είπε ότι το προτεινόμενο «πρόγραμμα διάσωσης» θα αποτύχει, ο κ. Σόϊμπλε του απάντησε «το γνωρίζω». Ο κ. Βαρουφάκης είχε συνοψίσει, στη σχετική συνέντευξή του, ότι το πρόγραμμα (γνωστό και ως «σχέδιο Σόϊμπλε») συντάχθηκε έτσι ώστε να αποτύχει.
[Η λίαν πρωινή συνέντευξη στην R.T., που είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τις εν γένει στοχεύσεις του γερμανικού οικονομικού επιτελείου ως προς το μέλλον της ΕΕ, αιφνιδίασε τον γράφοντα και το παρόν κείμενο είναι προϊόν βιαστικών σημειώσεων στο οπισθόφυλλο ξενόγλωσσου περιοδικού. Επιβάλλεται γι’ αυτό αναζήτησή του σχετικού video (από το ΑΠΕ και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες) προς μελέτη, διαφώτιση και τερματισμό της αυτοκτονικής περιπλάνησης σε ναρκοθετημένους λαβύρινθους].

Δυόμιση χρόνια διαρπαγής;

Οπωσδήποτε και ξένος πληροφορημένος ακροατής -ο Πωλ Μέϊσον της Φοξ Νιους λ.χ. ή ο ΄Ηβανς Πρίτσαρντ της Τέλεγκραφ, η ο Ζοζέφ Μασέ-Σκαρόν της γαλλικής Μαριάν- ακούγοντας σήμερα την πρόγνωση του Γερμανού καθηγητή Σιν, θα ήταν αδύνατο να παρακάμψει το συμπέρασμα ότι τα δυόμιση χρόνια διάρκεια ζωής του «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδος έχουν κριθεί, από τους σχεδιαστές αυτού του προγράμματος (το επιτελείο του καθηγητή κ. Σιν, δικαιούμεθα να υποθέσουμε), ως ο αναγκαίος χρόνος για την «ιδιωτικοποίηση» (διαρπαγή) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και των ασημικών του πληθυσμού της.

Το οικονομικό αφήγημα περί Ελλάδος του κ. Σιν δεν απείχε πολύ από τους τίτλους και τα κίτρινα ρεπορτάζ της γνωστής Μπιλτ. Παράδειγμα: Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι έχει ήδη προηγηθεί στην Ελλάδα μια πενταετία σκληρής λιτότητας, ο Γερμανός οικονομολόγος εξανέστη με τον όρο «λιτότητα». «΄Ηταν –είπε- κάθε άλλο παρά λιτότητα. Τους δόθηκαν 350 δις σε βοήθεια και αυτοί τα χρησιμοποίησαν για να διατηρήσουν ψηλά τα ημερομίσθια, τα οποία προκαλούν αύξηση των τιμών και ανάγκη προσφυγής σε πρόσθετα χρέη…»

Στο θέμα της Ελλάδος εκτός ευρώ, ο κ. Σιν είπε ακόμη πως στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου η μεγίστη πλειοψηφία των χωρών ήταν υπέρ του Grexit, με αντίθετες μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία –«για την Ιταλία δεν ξαίρω». Σε ερώτηση γιατί η Γαλλία ήταν αντίθετη, ο σύμβουλος του Σόιμπλε απάντησε: «Επειδή η Γαλλία θα έχανε πολλά λεφτά. ΄Εχει εκεί και τράπεζες».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία φοβάται ότι η ελληνική έξοδος, εάν οδηγήσει σε οικονομική ανόρθωση, θα βρει μιμητές και θα δημιουργήσει ρήγμα στην ΕΕ, μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι η Γαλλία φοβείται την απομόνωση σε μια βόρεια Ευρώπη, κυριαρχούμενη από τη Γερμανία.

Ότι ο καθηγητής Σιν και το επιτελείο συμβούλων του κ. Σόϊμπλε αυτό ακριβώς σχεδιάζουν -την εξέλιξη προς μια ενιαία ευρωπαϊκή ομοσπονδία, παρόμοια των ΗΠΑ, υπό μία κυβέρνηση, ενιαία οικονομία και δικό της ανεξάρτητο στράτευμα- ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Σιν το δήλωσε ξεκάθαρα και αδίστακτα. Τόσο ορμητικά δε όσο να παραδεχθεί ότι «Το Ευρώ πράγματι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως νόμισμα ανεξάρτητων κρατών!»

Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η φωνή των μικρών κρατών θα επνίγετο, ο Γερμανός καθηγητής απάντησε: «΄Ε και τι να κάνουμε. Οι μικροί είναι μικροί. ΄Ετσι είναι η δημοκρατία». Πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη μικρή συνέλευση, είδος γερουσίας…(για ν’ ακούγονται και οι μικροί… in camera).

Ελέχθησαν και άλλα στη συνέντευξη, περί της κρίσεως του προσφυγικού και των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή συνοχή, περί Ουκρανίας, κυρώσεων και ευρω-ρωσικών σχέσεων και άλλα, άκρως διδακτικά για τον γεωπολιτικό στρατηγικό σχεδιασμό του 4ου Ράϊχ.

Ισάριθμοι λόγοι για την επανάληψη και υπογράμμιση της εισήγησης να ζητηθεί από το παγκόσμιας εμβέλειας ρωσικό κανάλι ( διατηρεί γραφεία στην Ουάσιγκτων και στο Λονδίνο) το video της εκπομπής «Sofia & Co», RT, της 2/11/15, προς σοβαρή μελέτη από (όσους) σοβαρά προβληματιζόμενους για την επιβίωση αυτού του έθνους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το άρθρο και το βιντεο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του RT
    https://www.rt.com/shows/sophieco/320457-eu-currency-economy-crises/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]