Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Εκατοντάδες επιθέσεις σε προσφυγικά καταλύματα στην Γερμανία

Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον προσφυγικών καταλυμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε συνολικά στις 505, όπως προκύπτει από εμπιστευτική έκθεση της BKA που επικαλείται το Spiegel.

Κατά το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν καταγραφεί 114 επιθέσεις ενώ το 2011 ήταν «μόλις» 18. Οι περισσότερες επιθέσεις φέτος πραγματοποιήθηκαν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων αδικημάτων αφορά φθορά ξένης ιδιοκτησίας (147), ενώ ακολουθούν προπαγάνδα (97) και υποδαύλιση μίσους (61).

Στην έκθεσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) προειδοποιεί ωστόσο ότι μελλοντικά οι επιθέσεις ενδέχεται να στραφούν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι μέχρι σήμερα κατά προσώπων. Στις «ομάδες υψηλού κινδύνου» συγκαταλέγονται κυρίως πολιτικοί, διαχειριστές προσφυγικών καταλυμάτων, αλλά και όσοι υποστηρίζουν τη δημιουργία καταυλισμών. Και οι αιτούντες άσυλο όμως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν στόχος επιθέσεων, σύμφωνα με την ΒΚΑ.

Οι ειδικοί της υπηρεσίας εκτιμούν ότι ο ακροδεξιός χώρος θα συνεχίσει να «επενδύει» στο θέμα «άσυλο»καθώς θεωρείται το πλέον κατάλληλο «για να δημιουργήσει μια ιδεολογική ομοφωνία σε έναν κατά τα άλλα ιδιαίτερα ετερογενή ακροδεξιό χώρο». Και στον παραδοσιακό χώρο της αστικής τάξης το θέμα του ασύλου προσφέρει τους ακροδεξιούς «αυξημένες δυνατότητες κινητοποίησης».

Μέχρι στιγμής όμως δεν διακρίνεται οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ διαδηλώσεων και επιθέσεων εναντίον προσφυγικών καταλυμάτων, επισημαίνει η BKA.

Επιπλέον οι γερμανικές αρχές ασφαλείας σκιαγράφησαν το προφίλ των δραστών: για 106 αδικήματα εντοπίστηκαν 228 ύποπτοι. Από αυτούς οι 14 πραγματοποίησαν περισσότερες της μιας επιθέσεις. Πρόκειται ως επί το πλείστον για άνδρες μεταξύ 18 και 35 χρόνων. Δυο στους τρεις διαμένουν στην πόλη ή τον δήμο όπου πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, επίσης δυο στους τρεις είχαν προβεί και παλαιότερα σε αξιόποινες πράξεις.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι δυο στους τρεις δεν είχαν προηγουμένως σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο. Μόλις το ένα τρίτο των υπόπτων, και συγκεκριμένα 72 άτομα, προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο. Από αυτούς οι μισοί ανήκουν σε συγκεκριμένη ακροδεξιά οργάνωση. «Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για καθοδηγούμενη από οργανώσεις τέλεση αδικημάτων», σύμφωνα με την ΒΚΑ.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]