Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκλονιστικές μάχες στη Δαμασκό

Το ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης είναι από τη περιοχή Τζόμπαρ της Δαμασκού, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ελέγχεται από τους τζιχαντιστές -σήμερα είναι το μέτωπο Αλ-Νούσρα. Μετά τους βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός τους έχει περιορίσει αλλά η μάχη δίνεται σε κάθε κτίριο.

Ο δημοσιογράφος δείχνει τα τούνελ των τζιχαντιστών -γι’ αυτό ρίχνει την πέτρα για να διαπιστωθεί ακουστικά το βάθος- και όπως λέει χαρακτηριστικά, υπάρχει μια Τζόμπαρ κάτω από τη Τζόμπαρ, μια υπόγεια πόλη!

Πλέον, τα τούνελ τα χρησιμοποιεί και ο στρατός του Άσαντ για να μετακινείται από κτίριο σε κτίριο για να αποφύγει τους ελεύθερους σκοπευτές. Ο κύριος με τη μακριά γενειάδα που θα δείτε στα πλάνα, είναι παλαιός πολεμιστής, γνώστης του δικτύου των στοών και θεωρείται θρύλος από τις πιστές στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καταληφθεί οριστικά η περιοχή, γιατί οι τζιχαντιστές είναι χιλιάδες και ο πόλεμος στα ερείπια εξαιρετικά δύσκολος. Συνήθως, ο φόρος αίματος που καταβάλλεται σε τέτοιες επιχειρήσεις, είναι βαρύτατος.

Ιδίως, όταν ως αντιπάλους έχεις στρατιώτες με μειωμένο ένστικτο αυτοσυντήρησης, αφού ενίοτε, το να μεταβούν… στον Αλλάχ και τον Παράδεισο, θα έχει τα γνωστά για το Ισλάμ θελκτικά ανταλλάγματα για τους υπηρέτες της τζιχάντ (ιερός πόλεμος) εν ζωή, ενώ η κατάσταση στα επίγεια, μοιάζει πολύ πιο δύσκολη. Καλύτερα να μην προβούμε σε σχολιασμό…

Ευχαριστούμε θερμά τον ομιλούντα τη ρωσική γλώσσα φίλο πολιτικό επιστήμονα, Σωτήρη Δημόπουλο, ο οποίος έθεσε υπόψη μας το εν λόγω διαφωτιστικό βίντεο και το περιεχόμενό του από τα ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης.



Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]