Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κατάρ απειλεί με πόλεμο την... Ρωσία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με ένοπλη στρατιωτική αντίδραση στην ρωσική επέμβαση στην Συρία, απείλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Halid El Atiyye!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Halid El Atiyye, μιλώντας στο αμερικανικό CNN αφού επέκρινε με σκληρά λόγια την ρωσική επέμβαση στην Συρία, τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν αποκλείει μαζί με τους συμμάχους του Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, να επέμβει στρατιωτικά για να… «σώσει» τον συριακό λαό!

Η δήλωση αυτή όπως ήταν επόμενο πηρέ έκταση στον τουρκικό τύπο καθώς τονίστηκαν με έμφαση οι απειλές του «αδελφού» με τη Τουρκία κράτους του Κατάρ.

Όσον αφορά την Μόσχα, εκεί μάλλον θα χαμογέλασαν με…νόημα!

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Το Κατάρ απειλεί με εισβολή στη Συρία μαζί με Τουρκία και Σαουδική Αραβία!!!

Το Κατάρ δήλωσε ότι θα μπορούσε να εμπλακεί πολεμικά στη Συρία, ως απάντηση στη ρωσική πολεμική επιχείριση στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι θα προτιμούσε μια πολιτική λύση στην κρίση.

Η δήλωση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ στο CNN την Τετάρτη. Απαντώντας η συριακή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η Δαμασκός θα μπορούσε να απαντήσει με σκληρότητα σε τέτοιου είδους «ευθεία επιθετικότητα».

Σε ερώτηση του CNN εάν το Κατάρ υποστηρίζει τη Σαουδαραβική θέση, που δεν αποκλείει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εμπλοκής, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Καλίντ Αλ Ατιγιάχ δήλωσε:

«Οτιδήποτε προστατεύει το λαό της Συρίας και τη Συρία από τη διχοτόμηση, δεν θα υπολογίσουμε κανένα κόστος και προσπάθεια να το φέρουμε εις πέρας με τους Σαουδάραβες και Τούρκους αδελφούς μας, ό,τι κι εάν είναι αυτό».

Οι δηλώσεις του αυτές μεταδόθηκαν και από την αραβική έκδοση του CNN: «Εάν μια στρατιωτική επέμβαση προστατέψει τον λαό της Συρίας από την κτηνωδία του καθεστώτος, θα την πράξουμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με τηλεγράφημα που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ, QNA.

Σε απάντηση, ο Σύρος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ δήλωσε, στο λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Αλ Μαγιαντίν, ότι: «Εάν το Κατάρ υλοποιήσει την απειλή του και επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, θα το θεωρήσουμε ως ευθεία επίθεση και η απάντησή μας θα είναι σκληρή».

Υπενθυμίζουμε ότι το Κατάρ έχει κατηγορηθεί πως με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία εξέθρεψαν, υποστήριξαν και εξόπλισαν τους τζιχαντιστές στη Συρία. Όπως βλέπετε οι μάσκες πέφτουν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]