Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού βρίσκονται οι πληττόμενοι;

Γιατί «χάθηκαν» οι αγανακτισμένοι; Γιατί σιώπησαν; Γιατί η πραγματικότητα των πολλών επιδεινώνεται και η καθημερινότητα των πολιτικών που τη διαμορφώνουν βελτιώνεται; Εύλογα ερωτήματα όσων Ελλήνων διαπιστώνουν τα αυτονόητα - δηλαδή, ότι η καταστροφή συνεχίζεται, η τρόικα προελαύνει, η ύφεση καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει όρθιο και, ταυτόχρονα, τη θέση της κραυγής των πληττόμενων στρωμάτων έχει πάρει η σιγή.

Η σεισμική ακολουθία του Μνημονίου δεν έχει πάψει να ξεθεμελιώνει την οικονομία και την κοινωνία της πατρίδας μας. Η φοροεπιδρομή κλιμακώνεται σε επίπεδα πέραν πάσης περιγραφής. Η αυθαιρεσία των δανειστών έχει θεσμοθετηθεί μετά πάσης επισημότητας και με τις ευλογίες μιας ευρύτατης πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο. Οι συντάξεις θα ταπεινωθούν στο επίπεδο των 390 ευρώ και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι οι κατώτατες της Βουλγαρίας να φαντάζουν απλησίαστο όνειρο!

Η ανεργία αυξάνεται και πληθύνεται, ενώ η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό και η αντίστοιχη των αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας μας αλλάζουν άρδην τις πληθυσμιακές ισορροπίες. Ακόμα κι αν μια ημέρα αποφασίσουν οι ξένοι ότι... «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», δεν θα έχουν απομείνει πια εκείνοι που θα νομιμοποιούνται να διεκδικήσουν και να αποδεχτούν την εθνική κληρονομιά μας.

Οι Ελληνες που συγκεντρώνονταν στις πλατείες για να φωνάξουν και να διαδηλώσουν εναντίον της διάλυσης της πατρίδας μας είχαν απόλυτο δίκιο που έπρατταν ούτως. Αδικο έχουν όσοι σιωπούν, επειδή τώρα τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με εκείνα των επικυρίαρχων.

Η Αριστερά -ή, ακριβέστερα, το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ»- ήταν η δύναμη που μπορούσε να ενώσει τις ασύντακτες δέσμες των διαμαρτυρομένων σ' ένα συμπαγές και μαχητικό κίνημα. Τώρα, η Αριστερά κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινεί τα φθαρμένα νήματα του κράτους, διατηρώντας τα ερείσματά του σε κρίσιμους τομείς του συλλογικού βίου.

Πλέον, οι επικεφαλής της αντιμνημονιακής αντίστασης δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, παρά μόνο για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, από το οποίο αντλούν νομιμοποίηση. Μια εξέλιξη όλως ειρωνική...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αρκετοι αναρωτιομαστε τι εγινε και το 62% οσων ειπαν ΟΧΙ στο δημοψηφισμα και μετα βγηκαν διαφορετικα αποτελεσματα στις εκλογες Σεπτεμβριου;;; Με το ποσοστο αυτο ειχε διαφανει μια ελπιδα οτι η χωρα πηγαινε να κανει μια σοβαρη στροφη απο ολους τους σαπιους δοκιμασμενους απατεωνες πουλημενους πολιτικους και τους φθαρμενους ευρωπαικους θεσμους. Υπαρχει καποιος που μπορει να δωσει μια ευλογη εξηγηση;;; Εχει μεταλλαχθει σε πληρη βαθμο ο εγκεφαλος των νεοελληνων Η' μηπως εχουν μαγειρευτει τα εκλογικα αποτελεσματα με τοση τεχνολογια που μας περιβαλλει;;; Απορια και αγνοια δηλωνω ταυτοχρονα με απεραντη πικρα που βλεπω την Πατριδα μου και τους συνελληνες σε απολυτη εξαθλιωση και πορεια προς τον τελικο πνευματικο, ηθικο, πολιτιστικο, διανοητικο ολεθρο και την πληρη παραδοση και υποτελεια στα ξενα κεντρα αποφασεων για την ζωη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν εισαι αποφασισμενος να ματωσεις μην περιμενεις να ελευθερωθεις. Λαος χωρις ηγετη, εμπνευστη και πραγματικο επαναστατη ανεξαρτητως χρωματος ειναι σαν κοπαδι ενα βημα πριν τον γκρεμο. Η Ελλαδα και πεθαινει και την σκιαζει η φοβερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]