Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποια κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη;

Το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου "χτίζει" κυβέρνηση, με έτοιμες παραλλαγές και προσθήκες εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες 
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι "κάθονται στον πάγκο" περιμένοντας τις εξελίξεις για να στηρίξουν την κυβέρνηση όποτε χρειαστεί


Του Τάσου Παπαμαρκάκη

Λόγω των εξελίξεων (ευρωπαϊκή σύνοδος για το προσφυγικό και πίεση για ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου) καταγράφεται υψηλή κινητικότητα στα γραφεία των κομμάτων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ αλλά και του… Ποταμιού, ενώ μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά έχει δηλώσει μέσω στελεχών του ότι δεν ενδιαφέρεται να μπει στην κυβέρνηση.

Λογικά, κι ενώ όλοι –σχεδόν- αποκλείουν μία κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, η Κουμουνδούρου ήδη άρχισε σε δεύτερο χρόνο συνομιλίες με τον Σταύρο Θεοδωράκη (έχει ήδη "κλείσει" με τον Πάνο Καμμένο που διασώθηκε λόγω της αποχής), για τον σχηματισμό μίας συγκυβέρνησης σκοπού (χωρίς ουσιαστικούς πολιτικούς ρόλους, πέρα από τις προσχηματικές τοποθετήσεις σε «σημαντικά» υπουργεία), που αρκετοί ήδη επισημαίνουν τον Μάρτιο ως κρίσιμο μήνα πιθανών εκλογών και πολύ δύσκολα θα λειτουργήσει σε βάθος τετραετίας, εκτός και εάν υπάρξουν μελλοντικές συνεργασίες με άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων).

Η Νέα Δημοκρατία καλείται να αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αποκλείσει από αυτή τη θέση την Χρυσή Αυγή, η οποία αναμένεται να καρπωθεί σημαντικά πολιτικά οφέλη μετά την εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων.
Έτσι, με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με εταίρους (υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, που ίσως ξεπεραστούν εάν παραστεί ανάγκη) Ποτάμι και (βασικός και απροβλημάτιστος εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ) ΑΝ.ΕΛ., στην αξιωματική αντιπολίτευση τη ΝΔ και να ακολουθούν Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, το πολιτικό αύριο της χώρας αναμένεται πολύ ενδιαφέρον, την ίδια στιγμή που η οικονομική (φορολογική) πολιτική και άλλοι εφαρμοστικοί νόμοι θα τσακίζουν την χώρα…

Το σημαντικό, για το πολιτικό σύστημα (και φυσικά την κυρία Μέρκελ) είναι ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να έχει πολλές εναλλακτικές συνεργασίες, προκειμένου να παρατείνει στο μέγιστο δυνατό διάστημα τον ιδιόμορφο βίο της…

Συγχαρητήρια του Guardian στον "αριστερό" Αλέξη

Αξιοσημείωτο των εκλογών πρέπει να τονισθεί ο τακτικισμός του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έμεινε ασχολίαστος την προεκλογική περίοδο, αλλά και αμέσως μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα. Έτσι, ο Guardian έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πράγματι ένα πολιτικό φαινόμενο» και συνεχίζοντας «μετά από 7 μήνες αναταραχής, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, ένα δημοψήφισμα, μια συνθηκολόγηση στις Βρυξέλλες, καθώς και μια διάσπαση με το ένα τρίτο των βουλευτών του να τον εγκαταλείπουν, επιστρέφει στην πρωθυπουργική κατοικία με μια παρόμοια εντολή με αυτή του Ιανουαρίου».
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο συντάκτης, ο κ. Τσίπρας θα έχει τώρα την ευθύνη της εφαρμογής της συμφωνίας διάσωσης που υπέγραψε τον Ιούλιο.
Παράλληλα, ο ίδιος θυμίζει ένα πρόσφατο σκίτσο της «Καθημερινής», το οποίο δείχνει τον Τσίπρα να ξυπνά από εφιάλτη. Ο εφιάλτης αυτός ήταν ότι απλά είχε κερδίσει τις εκλογές!
«Δεν είναι όνειρο Αλέξη. Πράγματι πρόκειται να είσαι και πάλι πρωθυπουργός», σημειώνει ο συντάκτης του Guardian.

ΥΓ: Στον απόηχο των εξελίξεων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (φαίνεται πως έμεινε εκτός Βουλής για 0,1%) δήλωσε ότι από αύριο περνάει στην αντεπίθεση, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες προετοιμάζονται για την επανάσταση ξεσκονίζοντας τους καναπέδες τους... Καληνύχτα Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]