Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τυχοδιωκτισμός ζει και βασιλεύει...

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο ελληνικός λαός καλείται την Κυριακή να βγάλει από το αδιέξοδο τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ύστερα από την απόφαση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να φορτώσει τις ευθύνες του αριστερού Μνημονίου που υπέγραψε έπειτα από απειλές και εκβιασμούς, όπως είχε αποκαλύψει, στις Ελληνίδες και στους Ελληνες. Προβλέπω ότι μετά το δημοψήφισμα, που του έδωσε τη δύναμη για να διαπραγματευθεί, και δεν το έπραξε, η προκήρυξη των εκλογών θα καταλήξει επίσης σε φιάσκο, και το τίμημα θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο λαός.

Με σεβασμό πάντα στις δημοκρατικές διαδικασίες -ως γνωστόν στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν... αδιέξοδα-, καταθέτω χωρίς φόβο και πάθος την άποψή μου ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός ζει και βασιλεύει στην πατρίδα μας. Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου γνωρίζουν ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι ανύπαρκτα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος πάλι θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες των δανειστών. Το δημοψήφισμα είναι ένα καλό παράδειγμα. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να καταψηφίσουν τα μέτρα που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ, και αυτοί του έδωσαν ό,τι ζήτησε με το παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά, ο τέως πρωθυπουργός έπραξε ακριβώς το αντίθετο και έσυρε τη χώρα σε τρίτο Μνημόνιο, το οποίο είναι ίδιο -αν όχι χειρότερο- από τα προηγούμενα. Ανοιξε μία... τρύπα στο νερό.

Διαρρέουν οι άνθρωποί του ότι το βράδυ που του ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα ήταν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, διότι λένε πως στόχος του ήταν να χάσει το δημοψήφισμα, μια και είχε αποφασίσει να αποδεχθεί το Μνημόνιο. Ομως, για πολλούς ανθρώπους αυτή η δικαιολογία δείχνει και τον χαρακτήρα του. Ο,τι και να συμβαίνει, σημασία έχει ότι αυτός ευθύνεται για το 61% του δημοψηφίσματος, το οποίο και ΔΕΝ τίμησε.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τον τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων, διότι είναι δικαιολογημένα απηυδισμένοι. Είναι ευχής έργον να μην αυξήσουν με την ψήφο τους τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και να ψηφίσουν με τρόπο με τον οποίο θα έρθει η σωτηρία της πατρίδας. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, όλοι οι πολιτικοί γνωρίζουν πως πρέπει να σωθεί η πατρίδα και όχι τα κόμματα, που παραμένουν και σήμερα προβληματικά. Θα το πράξουν; Θα γνωρίζουμε σε μερικές ώρες...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]