Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ιδιαίτερη εκλογική περίπτωση του Πάνου Καμμένου

Για τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τι να πει κανείς! Διασώθηκαν την τελευταία στιγμή και εμφανίζονται ανάμεσα στους θριαμβευτές των εκλογών. Φυσικά, όντας εθισμένος ή απλά με φυσική ροπή στη συνωμοσιολογία, ο Καμμένος επέλεξε να ρίξει όλο το φταίξιμο στη… συνωμοσία των δημοσκόπων.

Όπως και ο Λεβέντης άλλωστε, που προέβλεπε 6% και βάλε. Αν μάλιστα το πιάσουμε το θέμα με βάση τα ποσοστά, η Ένωση Κεντρώων και ο Βασίλης Λεβέντης είναι πλέον τα συγκρίσιμα μεγέθη. Για να μην πούμε ότι με τόσο μεγάλη αποχή, η πραγματική απήχηση Καμμένου στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 2-2,5%.

Το ότι οι δημοσκόποι τα έχουν κάνει ρόιδο – που λέει και ο λαός (δηλαδή όλοι μας) – στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και όχι μόνο σε ό,τι αφορά αυτόν, το ότι η δουλειά τους εξαρτάται από τη διάθεση των ερωτώμενων να διατυπώσουν ειλικρινά την άποψή τους και άλλα πολλά, δεν βάρυνε καθόλου στη σκέψη του Καμμένου, ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε. Επέλεξε το βολικό.

Του την έστησε λοιπόν το σύστημα και τον πολέμησε, αλλά αυτός στάθηκε όρθιος. Το να μη σε γουστάρει κάποιος και να σε θεωρεί ακατάλληλο για το Κοινοβούλιο, χωρίς να τα παίρνει από πουθενά, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τον οποιονδήποτε, το σκέφτηκε ποτέ ως πιθανό ενδεχόμενο; Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απίθανο ορισμένοι να είχαν άλλους λόγους να θέλουν τον πολιτικό του «θάνατο».

Το να σε θεωρεί κάποιος επικίνδυνο, ιδίως για τη θέση του υπουργού Άμυνας, αφού θεωρεί την ψυχοσύνθεση και τον τρόπο σκέψης σου «προς χειραγώγηση», εάν θέλει να στήσει κάποιος (…) επεισόδιο στο Αιγαίο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, είναι και αυτό απαγορευμένο.

Ή ακόμα να φοβάται κανείς μια «δυναμική αντίδραση», ως μέθοδος δημιουργίας προϋποθέσεων υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε μια περίοδο που δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον βασικό κυβερνητικό εταίρο (και όχι μόνο, ασχέτως αν είναι σωστό ή λάθος), είναι και αυτό παράλογη σκέψη.

Το να σε προβληματίζει, ότι η προεκλογική ενέργεια να επισκεφτεί συνδικαλιστές της ΕΥΠ και να φέρεται πως εκεί εκστόμισε τα μύρια όσα για ένα από τα φερόμενα ως «δεξιά χέρια» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον διοικητή της υπηρεσίας και να το θεωρείς άστοχη και επικίνδυνη ενέργεια, που δυναμιτίζει τη συνοχή της ομάδας των πολιτικών που θα πρέπει – στη θεωρία – ως «γροθιά» να αντιμετωπίζει τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας της πατρίδας, είναι μήπως και αυτό παράλογο;

«Grow up Panos», που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξονες. Αξιωματικοί σε διάφορες βαθμίδες της ιεραρχίας, λένε επίσης πολλά. Ασφαλώς και δεν θα είμαστε αυτοί που θα τα αναπαράξουμε και όχι διότι απεχθανόμαστε το εν λόγω κουτσομπολιό, αν και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε «πελατεία», γεμίζοντας τη σελίδα με σχετικά θέματα, αλλά διότι θα προκαλούσε ζημιά στη χώρα.

Εν ολίγοις, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, καλό θα έκανε να σοβαρευτεί και να διαψεύσει στην πράξη όσα του καταλογίζουν, πάρα πολλοί. Θα εκπλαγεί όταν θα διαπιστώσει με πόσο καλή προαίρεση τα γράφουμε αυτά και πόσο δίπλα του θα μας βρει σε ό,τι προωθήσει και θεωρήσουμε πως είναι το σωστό.

Με τον τρόπο αυτόν, πέραν της αύξησης των πιθανοτήτων μακροχρόνιας πολιτικής επιβίωσης, θα προστάτευε και τον φίλο του τον Αλέξη, που αν μη τι άλλο τον τίμησε και δεν επέλεξε να τον «προσπεράσει» εξασφαλίζοντας ενδεχομένως μια πιο βιώσιμη κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, χωρίς παρατράγουδα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το ποσοστό του είναι πλασματικό λόγω της αποχής 3,66/2=1,83%, αυτό είναι το πραγματικό ποσοστο του. Αποχή: 43,43%, Άκυρα/Λευκά: 2,42%.
    Το ίδιο ισχύει για όλα τα κόμματα, από τη στιγμή που ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη, δεν ξέρω αν νομιμοποιούνται να νομοθετούν και να εκποιούν την πατρίδα μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]