Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κίνα βλέπει στον Ερντογάν μία απειλή που πρέπει να εξαφανιστεί

  • Η Κίνα έτοιμη να κάνει μια «χαψιά» τον Ερντογάν
  • Ο «σουλτάνος» σπέρνει τζιχάντ στο έδαφός της!
Το μακρύ τζιχαντιστικό χέρι του Ερντογάν έχει φθάσει μέχρι και την Κίνα, όπου θεωρείται ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές Ουιγούρους Τούρκους στον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν κατά της Κίνας.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι είναι οι γνήσιοι Τούρκοι (μογγολική φυλή) και κατοικούν στην κοιτίδα των Τούρκων στη δυτική Κίνα. Είναι μουσουλμάνοι με ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα που διεξάγει αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επίσης, πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα. Οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, όπως σας γράφουν σε άλλα σάιτ, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας εγκαθίστανται και δημιουργούν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η βάση αυτή βρίσκεται κοντά στο προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Η είδηση για τη δημιουργία βάσης Ουιγούρων Τούρκων στη Συρία έρχεται στον απόηχο της κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμπού Ντουχούρ (Abu Duhour), από το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν που πολεμά μαζί με την Αλ Κάιντα, αλλά και με τη βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ που εκτελέστηκε από Ουιγούρο Τούρκο, ο οποίος σχετίζεται με την ίδια συμμορία που επιτέθηκε στην Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Τουρκία, όπου ως συμμορία εννοούνται οι ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι.

Οι Γκρίζοι Λύκοι είχαν πρωτοστατήσει και σε αντικινεζικές διαδηλώσεις τον Ιούλιο.

Με την υποστήριξη της Τουρκίας, ο τζιχαντιστικός Στρατός της Κατάκτησης (Αλ Κάιντα, FSA και λοιποί «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές) έχει ισχυροποιηθεί και μαζί του η μέσα στους κόλπους του «συνιστώσα» του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων και στην κατάληψη της Τζισρ Αλ Σουγκούρ.

Ο πιο επιφανής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν στη Συρία είναι ο Αμπού Ρίντχα Αλ Τουρκιστάνι (Abu Ridha Al Turkistani), τον οποίο έχουμε δει σε βίντεο να οδηγεί τους τζιχαντιστές του σε κατάληψη κτιρίου και να υψώνει τη πολεμική σημαία των τουρκικών ισλαμικών φυλών που πολεμάνε με τους τζιχαντιστές.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι τζιχαντιστές έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κίνα το 2013 και το 2014, ενώ πολλοί Ουιγούροι καλούν σε τζιχάντ ενάντια στην κινεζική κυβέρνηση και κράτος.

Η ισχυροποίηση στη Συρία των καταγόμενων τζιχαντιστών από διάφορες τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας, μεταξύ των οποίων και των Ουιγούρων που είναι Κινέζοι πολίτες, ανησυχεί την Κίνα και πηγές αναφέρουν ότι η Κίνα είναι «ανοιχτή» ακόμα και στην πιθανότητα να στείλει στρατό στη Συρία για να συντρίψει τους Ουιγούρους και άλλους Τούρκους της κεντρικής Ασίας.

Η Κίνα ως χώρα έχει την αρχή να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι και θα μείνει άπραγη όταν απειλείται η εσωτερική της ασφάλεια.

Η Κίνα δεν θα δίσταζε να αναλάβει δράση όταν τα συμφέροντά της αλλά και η εδαφική της ακεραιότητα απειλούνται από τους Τούρκους τζιχαντιστές.

Εάν οι Τούρκοι τζιχαντιστές της Κεντρικής Ασίας συνεχίζουν να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δύναμη στο εσωτερικό του Στρατού της Κατάκτησης και στη Συρία, τότε η επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, η πατρίδα των Ουιγούρων και κοιτίδα όλων των Τούρκων, δεν αποκλείεται να γίνει ένα νέο Αφγανιστάν και ακολουθώντας το παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο Ιράκ και τη Συρία να προχωρήσουν οι τζιχαντιστές σε ανταρτοπόλεμο και απόσχιση περιοχών, με την υποστήριξη φυσικά της Τουρκίας.

Μην σας ξαφνιάζει, ο Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να τα βάλει και με την Κίνα.

Μάλιστα, όπως γράφουν οι Times of Israel, εάν ο Άσαντ (που παραμένει ο αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ κυβερνήτης της Συρίας) ζητήσει τη στρατιωτική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας, τότε αυτές οι χώρες μπορούν να του παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη που θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Σε αντίθεση με τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία, συνεχίζουν οι Times of Israel, που αν και χτυπάνε το Ισλαμικό Κράτος επειδή δεν έχουν την άδεια του ΟΗΕ θεωρούνται παράνομες.

Οι Times of Israel θεωρούν ότι ο Ερντογάν διεξάγει πόλεμο εναντίον της Κίνας μέσω των Ουιγούρων Τούρκων τζιχαντιστών.

Συρία και Κίνα αντιμετωπίζουν κοινές απειλές από τον υποστηριζόμενο από τον Ερντογάν Στρατό της Κατάκτησης, ο οποίος επιτίθεται τόσο στον Άσαντ όσο και στη επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.

Αυτό που επίσης παρατήρησαν οι Κινέζοι είναι, ότι όταν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε τον Ερντογάν στο νέο του παλάτι, τον Ιανουάριο του 2015, ένας από τους δεκαέξι Τούρκους στρατιώτες που φορούσαν παραδοσιακές μεσαιωνικές πανοπλίες, ήταν ενδεδυμένος ως Οιγούρους Τούρκος.

Ο κάθε ένας από τους 16 εκπροσωπούσε με τη φορεσιά – πανοπλία του, μία από τις 16 μεγάλες ή ιστορικές τουρκικές αυτοκρατορίες.

Ο Ερντογάν θεωρείται ότι ευθέως προκάλεσε την Κίνα, αφού οι Ουιγούροι τον μεσαίωνα όταν είχαν ιδρύσει το Χανάτο τους, ήταν τυπικά υποτελείς στην κινεζική Δυναστεία των Τανγκ, σε μια εποχή που η Κίνα ήταν αδύναμη. Οι Κινέζοι ερμήνευσαν την πρόκληση σαν να τους λέει ο Ερντογάν, τώρα η ιστορία θα επαληθευτεί.

Χάρη στη Χουριέτ γνωρίζουμε ότι ο στρατιώτης που φορούσε την πανοπλία Ουιγούρου Τούρκου είναι ο έκτος από την κορυφή αριστερά στη σκάλα.

Με τον Ερντογάν να επεκτείνει συνεχώς την επιρροή της Τουρκίας στη Συρία, μέσω της Αλ Κάιντα και του Στρατού της Κατάκτησης, και να φιλοδοξεί να ανασυστήσει τον «τουρκικό κόσμο από την Αδριατική Θάλασσα μέχρι το Μεγάλο Τείχος της Κίνας», θα έπρεπε η Συρία να ζητήσει βοήθεια και να δώσει την άδεια στην Κίνα να στείλει στρατεύματα στο έδαφός της, ακολουθώντας τον Δρόμο του Μεταξιού, για να συντρίψουν τους Τούρκους τζιχαντιστές πριν η απειλή τους μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, προτρέπουν οι Times του Ισραήλ.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]