Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Krugman: Nίκη για τον Τσίπρα και την Ευρώπη

Σήμερα νικητές δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ευρωπαϊκή ιδέα. Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στην προσπάθεια εκφοβισμού του. Πλέον υπάρχουν λόγοι που συνηγορούν για ένα... Grexit υπογραμμίζει ο P. Krugman.

O Tσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στο δημοψήφισμα και ενίσχυσαν το «χαρτί» τους για αυτά που έρχονται.
Δεν είναι οι μόνοι νικητές. Θα έλεγα ότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ιδέα είχαν μια μεγάλη νίκη.

Γνωρίζω ότι δεν έχουν την ίδια άποψη οι περισσότεροι. Αλλά δείτε το από αυτή τη σκοπιά: Μόλις γίναμε μάρτυρες της αντίστασης της Ελλάδας στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά του λαού να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών αλλά και στο να απαλλαχθεί από την κυβέρνησή του.

Ήταν μια στιγμή ντροπής για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία και θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο αν συνέβαινε.

Αλλά δεν συνέβη. Δεν χρειάζεται να αγαπάει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ ή να πιστεύει ότι ξέρει τι κάνει – δεν είναι ξεκάθαρο ότι ξέρει, αν και η τρόικα είναι ακόμα χειρότερη - για να πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μόλις σώθηκαν από τα χειρότερα ένστικτά τους. Αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να πειθαρχήσει υπό το κλίμα τρομοκρατίας, η Ευρώπη θα είχε αμαρτήσει με τρόπο που θα στιγμάτιζε το όνομά της για πολλές γενιές.

Αντίθετα, συνέβη κάτι που θα μπορούσαμε τελικά να θεωρήσουμε εκτροπή.

Και αν τελικά η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ; Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ πλέον υπάρχουν λόγοι που συνηγορούν για ένα Grexit.

Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία έχει περισσότερη σημασία από μια νομισματική ένωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]