Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες ψήφισαν "όχι" στην επιβεβλημένη λιτότητα της Ε.Ε.

Του Paul Craig Roberts
Μετάφραση – Απόδοση Δημ. Βουλγαρίδης


Με το 90% των καταμετρημένων ψήφων, οι Έλληνες ψήφισαν 61% έναντι 39%, σχετικά με την αποδοχή του τελευταίου γύρου λιτότητας που η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό, προς όφελος του 1%. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το 39% ψήφισε υπέρ του 1% και κατά των δικών του συμφερόντων. Το 39% σ’ αυτή τη ψηφοφορία δείχνει ότι η προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να καταψηφίσουν το δικό τους συμφέρον.

Η ψηφοφορία δεν ήταν μια ψήφος για αποχώρηση από την ΕΕ. Με την υποστήριξη του ελληνικού λαού, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του χρέους που θα λειτουργήσει στην πραγματικότητα. Η ΕΕ θα αντιτεθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράζει λόγο για τη μοίρα του, εάν η κυρίαρχη λογική είναι διατεθειμένη να αγνοήσει την ψηφοφορία και να διατηρήσει την άκαμπτη θέση της ΕΕ, ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να επιλυθεί μόνο με τους όρους της ΕΕ. Όπως έχει γίνει πια απολύτως σαφές, αυτοί οι όροι είναι η λεηλασία της ελληνικής οικονομίας από το 1%.

Δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές και προφανώς δεν μπορεί να ανοίξουν εκ νέου χωρίς επίλυση του ζητήματος, η ακαμψία της ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, ώστε να ανοίξει εκ νέου τις τράπεζες. Αυτό δεν θα απαιτούσε την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα ή δύο άλλα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν τα δικά τους νομίσματα. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα η ΕΕ, η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της Ουάσιγκτον: Ιαπωνία, Καναδάς και Αυστραλία θα επιτεθούν στο νέο ελληνικό νόμισμα και θα οδηγήσουν την αξία του στις αγορές συναλλάγματος σε μια τόσο χαμηλή τιμή ώστε η Ελλάδα να μη μπορεί να εισάγει με τον πλούτο που θα κατέχει στο ελληνική νόμισμα, αφού αυτό δεν θα έχει καμία αξία στο εξωτερικό.

Μια άκαμπτη ΕΕ δημιουργεί τις συνθήκες για τη Ρωσία και την Κίνα να δράσουν. Αυτά τα δύο ισχυρά κράτη έχουν τα μέσα για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα και να την εντάξουν στις οικονομικές σχέσεις που δημιουργούνται από αυτές τις δύο χώρες και από τις χώρες των BRICS.

Ο Αλέξανδρος Ντούγκιν, ένας Ρώσος στρατηγικός στοχαστής που έχει το αυτί του στη Ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε:
"Οι Ρώσοι είναι από την πλευρά των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στον πόνο τους. Εμείς θα τους βοηθήσουμε και να τους δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη, εφόσον οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώξουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Θέλουμε να την σώσουμε. Πήραμε τη θρησκευτική μας πίστη από την Ελλάδα, καθώς και το αλφάβητο και τον πολιτισμό μας ".
Ο Ντούγκιν είπε ότι το ελληνικό δημοψήφισμα είναι η αρχή των "θεμελιωδών ευρωπαϊκών διαδικασιών απελευθέρωσης από τη δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης." Λέει επίσης ότι αυτό είναι και "δική μας προσπάθεια".

Το ελληνικό δράμα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Προσευχηθείτε οι κυβερνήσεις Ρωσίας και Κίνας να κατανοήσουν ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι η έναρξη της διαδικασίας του ξηλώματος του ΝΑΤΟ, δηλαδή του μηχανισμού της Ουάσιγκτον ο οποίος προωθεί τις συγκρούσεις με Ρωσία και Κίνα. Το 1% έχει επίσης στόχο την Ιταλία και την Ισπανία για λεηλασία και τελικά, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία. Αν οι Έλληνες σωθούν από τα νύχια της ΕΕ, η Ιταλία και η Ισπανία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Εάν η Νότια Ευρώπη αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, η ικανότητα της Ουάσινγκτον να δημιουργήσει βία στην Ουκρανία μειώνεται καθώς ο κόσμος θα ευθυγραμμίζεται ενάντια στην Αυτοκρατορία του Κακού.

Η εξουσίας της Ουάσιγκτον θα μπορούσε έτσι ξαφνικά να μειωθεί, σώζοντας τον κόσμο από τον πυρηνικό πόλεμο προς την οποία οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον πιέζουν.

* Ο Δρ Paul Craig Roberts είναι πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας R. Reagan, για την Οικονομική Πολιτική και συνεργάτης συντάκτης της Wall Street Journal. Ήταν επίσης αρθρογράφος για το «Business Week», «Scripps Howard News Service» και του «Creators Syndicate».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]