Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους και ένα ΟΧΙ!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Ειλικρινώς δεν πιστεύαμε ποτέ ότι μετά από τόσες δουλικές κυβερνήσεις, μετά από τόση τρομοκρατία, μετά από τόσο φασισμό, παραπληροφόρηση, εκβιασμούς, πείνα, εξαθλίωση, ο λαός μας θα σήκωνε και πάλι το ανάστημα του και θα έλεγε ΟΧΙ! Και μάλιστα ένα πολύ δύσκολο και τόσο ηχηρό όχι. Γιατί κανείς από τους Έλληνες δεν είπε «όχι» στην Ευρώπη όπως διέδιδαν ψευδώς τα ντόπια όργανα των ξένων συμφερόντων. Ούτε όχι στο ευρώ ούτε σε τίποτα παρόμοιο.

Όπως εξήγησε χθες το βράδυ πολύ ορθά ο κ. Βαρουφάκης, τα όχι αφορούσαν: «όχι» πια σε πέντε χρόνια υποκρισίας, όχι σε νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν να παλιά, όχι άλλες περικοπές στα ισχνότερα των εισοδημάτων. Αλλά είπε και κάποια «ναι» όπως το ναι στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τους πακτωλούς των εσόδων της διαφθοράς. Μάλιστα τόνισε ότι «το “όχι” είναι ένα μεγάλο “ναι” στη δημοκρατική Ευρώπη. Είναι ένα “όχι” στο όραμα της ευρωζώνης ως απέραντο σιδερένιο κλουβί των λαών της»…

Φυσικά δεν θα σχολιάσουμε ούτε κατ’ ελάχιστο το ότι σύσσωμο το μπλοκ των ΜΜΕ των ολιγαρχών την δήλωση του Υπουργών των Οικονομικών την παρουσίασε ως διάγγελμα. Αμετανόητοι μέχρι τέλους. Βλέπετε τι ήθελε και ο κ. Βαρουφάκης να μιλά για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τους πακτωλούς των εσόδων της διαφθοράς… Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να περάσει στην δράση. Πρέπει επιτέλους να παταχθεί η διαφθορά, η ολιγαρχία στην Ελλάδα. Είδατε τι περάσαμε όλοι μας από την απίστευτη προπαγάνδα των ΜΜΕ των ολιγαρχών. Αν ζούσε σήμερα ο Γκαίμπελς θα έτρεμε μπροστά στα κατορθώματα των Ελλήνων συναδέλφων του.

Ο κ. Τσίπρας δείχνει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού στο εσωτερικό της χώρας. Παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Λέτε να σκέφτεται τώρα ο άνεργος πια Αντωνάκης πως τα κατάφερε ο πρόεδρος του 15μελούς; Τελικά η αριστερή παρένθεση έγινε παρένθεση Σαμαρά! Η επιτυχία του κ. Τσίπρα όμως είναι δίκοπο μαχαίρι. Και πολύ ορθά ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα υπήρξε πάνω από όλα ενωτικός και ζήτησε την εθνική συνεννόηση. Με αυτόν τον τρόπο και ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο θα δημιουργήσει και θα μπορέσει να διαπραγματευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Ο διχασμός του ΝΑΙ/ΟΧΙ θα τελειώσει εδώ και τώρα!

Φυσικά, και μετά τον χθεσινό θρίαμβο του κ. πρωθυπουργού, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι μέλι-γάλα για την χώρα μας. Μας περιμένουν δύσκολες ώρες, ημέρες, μπορεί και χρόνια. Αλλά ελπίζουμε πάνω από όλα ότι το δύσκολο διάστημα που θα πρέπει να διανύσουμε ως χώρα και ως λαός θα έχει ένα τέλος. Και πάνω από όλα θα έχει μία αρχή. Την αρχή για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που θα φέρει ανάπτυξη, που θα φέρει θέσεις εργασίες, που θα φέρει την ελπίδα και το χαμόγελο ξανά στην χώρα.

Τώρα για όλους προέχει το εξωτερικό μέτωπο. Τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις. Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι εξ ίσου σημαντικό είναι και το εσωτερικό μέτωπο γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν μπορεί ακόμη και σήμερα μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αυτή των ολιγαρχών, να υποσκάπτει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που είναι τελικά οι προσπάθειες όπως έδειξε το δημοψήφισμα της μεγίστης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να εκβιάζει, να απειλεί και να κινδυνεύουμε να τιναχτούμε στον αέρα ως χώρα εξ αιτίας της προσωπικής ατζέντας τους.

Επιτέλους, πρέπει να δούμε πράξεις κατά της διαφθοράς. Να δούμε κατασχέσεις, να δούμε επιτέλους να πληρώνουν το τίμημα αυτοί που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Και φυσικά μιλάμε για μια μικρή κάστα διεφθαρμένων, σάπιων ανθρώπων που θεωρούν την χώρα βιλαέτι τους, κτήμα τους. Ευτυχώς όμως για όλους μας η χώρα έχει και επιχειρηματίες, πραγματικούς επιχειρηματίες που την τιμούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η χώρα έχει ανάγκη όσο δεν φαντάζεται κανείς τους υγιείς Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.

Στην χώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ουδείς λογικός άνθρωπος αμφιβάλλει για αυτό. Αλλά οι αλλαγές δεν θα πρέπει να είναι για να διευκολυνθούν συμφέροντα, πολυεθνικές ή για το πώς θα πουληθεί η δημόσια περιουσία σε λαμόγια. Θα είναι για να εκσυγχρονιστεί η χώρα και κυρίως για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη σε αυτή. Για να υπάρξει δικαιοσύνη. Γιατί σήμερα η δικαιοσύνη αποδιδόταν μόνον από μια μικρή μερίδα ηρωικών εκπροσώπων των δικαστικών αρχών που πάλευαν με τα θηρία, για ποιο λόγο; Απλά για να κάνουν την δουλειά τους.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και σε ένα άνθρωπο που έχει λοιδορηθεί όσο ουδείς άλλος τους τελευταίους μήνες και που οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο. Γιατί; Μα γιατί έκανε την δουλειά του, αυτή που ήθελε ο πρωθυπουργός. Τους «τρέλανε» όλους. Μπορεί να έπαιξε έναν «αιρετικό» ρόλο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα αυτόν τον ρόλο χρειαζόταν να παίξει. Και είναι επίσης προς τιμήν του η σημερινή παραίτηση. Έδειξε ότι δεν παντρεύτηκε την καρέκλα του υπουργού, όπως συνήθως κάνουν με τις όποιες καρέκλες οι επαγγελματίες πολιτικοί. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»

Η νέα ημέρα που όλοι παρακαλούσαμε να έρθει μόλις ξεκίνησε. Είναι δε ευχάριστο που η ημέρα αυτή ξεκινά και με την αλλαγή της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είτε έκαναν ελαφρά πηδηματάκια είτε ολόκληρη κυβίστηση από τις αρχικές τους θέσεις και συμπαρατάσσονται τώρα με την κυβέρνηση. Είδατε τι καλό έκανε η αλλαγή στις ηγεσίες των κομμάτων που έχουν την μεγίστη ευθύνη για στην σημερινή κατάσταση; Γιατί αν υπήρχαν τα βαρίδια Σαμαράς και Βενιζέλος τίποτα δεν θα άλλαζε.

Το μόνο που θα τους ενδιέφερε θα ήταν ακόμη και σήμερα να σώσουν τα τομάρια τους…

Θλιβερή παρένθεση σε όλα αυτά κάποιος παλιοκομματικός της ΝΔ ονόματι Νικήτας Κακλαμάνης που έχει καταπιεί από χθες την καραμέλα του Τουρκικού Προξενείου που επιθυμούσε να νικήσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!!! Λες και οι εκλογές ή τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα θα γίνονται με βάση το αντίθετο από αυτό που επιθυμεί το Τουρκικό Προξενείο!!! Ήμαρτον Θεέ μου!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα ξεπερνούν και τα όσα γράφουμε σε αυτό το άρθρο μας. Εμείς ελπίζουμε ότι τελικά όλα θα πάνε καλά για την χώρα μας και κυρίως ότι δεν θα προδώσει κανείς επιτέλους τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Ο λαός έκανε το καθήκον του. Τώρα είναι η ώρα και οι πολιτικοί όλοι, όχι μόνον η κυβέρνηση, να κάνουν το δικό τους…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]