Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Βουτιά» στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ελληνικό «όχι»

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω του "όχι", που όμως περιορίζονται μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ισχυρό πλήγμα για τις τραπεζικές μετοχές, ιδιαίτερα της ευρωπεριφέρειας, με απώλειες έως 4,4%. "Τσιμπάνε" και οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Το ηχηρό «χαστούκι» του «όχι» που είπαν οι Έλληνες στα μέτρα λιτότητας προβληματίζει έντονα τις ευρωαγορές, ωστόσο η πτώση περιορίζεται μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, που δημιουργεί ελπίδες για τις διαπραγματεύσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες 1% στις 379,4 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 με απώλειες 1,1%, ο δείκτης CAC με πτώση 2,2% και ο δείκτης DAX με πτώση 2%.

Σημαντικό πλήγμα δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Baco Commercial Portugues να χάνουν 4,4%, της Deutsche Bank 2,7%, της Santander 2,6%, της BBVA 2,2%, της ING 2.4%, της Unicredit 3.8% και της Intesa Sanpaolo 3.6%.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά την επικράτηση του «όχι» -και μάλιστα με απρόσμενα μεγάλη διαφορά- ενώ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού να κινείται στο 2,34%, του ισπανικού στο 2,32% και του πορτογαλικού στο 3,06%, ενώ σταθερά στο 35,2% βρίσκεται η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου, στο 23,81% του 5ετούς και στο 14,78% του 10ετούς.

Το ευρώ έκανε «βουτιά» έναντι του δολαρίου με τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αργότερα όμως, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Βαρουφάκη ανέκαμψε στα 1,1060 δολάρια.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται νέα κρίση στην ευρωζώνη λόγω του ελληνικού "όχι", με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με απώλειες 2,08%, τον δείκτη Hang Seng να κάνει "βουτιά" άνω του 4%, ενώ έντονες ήταν οι διακυμάνσεις στους κινεζικούς δείκτες -με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο η κεντρική τράπεζα της χώρας να παρέχουν στήριξη σε Shanghai Composite και CSI.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]