Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως ο Τζιτζικώστας είναι το πρόσωπο που ψάχνει η Ν.Δ. για αρχηγό;

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε αναζήτηση του σωτήρα της...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Στρατηγικά λάθη και λάθη τακτικής από την πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν αυτά που παρέδωσαν στα χέρια του Τσίπρα το «όχι», για να το διαχειριστεί από την πλευρά του ως πολιτικό εργαλείο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Οι βεβιασμένες αποφάσεις πανικού της αντιπολίτευσης και δη του Αντώνη Σαμαρά, στάθηκαν η αφορμή (η αιτία υπήρχε από την οικτρή αποτυχία και την ήττα των προηγούμενων εκλογών του Ιανουαρίου) για να οδηγηθεί στην έξοδο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Δυστυχώς για τον ίδιο τον Σαμαρά και το κόμμα «του», αλλά και για το ΠΑΣΟΚ το οποίο εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη οριστικά, ήταν καταστροφική η επιλογή της προώθησης του «ναι» από «προσωπικότητες» που ταυτίστηκαν με τα μνημόνια, αλλά και άλλες προσωπικότητες που εξαιτίας πολιτικών συγκυριών συνεχίζουν να «επιπλέουν» στην δημόσια ζωή.

Σε ένα συναισθηματικό κάλεσμα (να μην γελιόμαστε, το δημοψήφισμα είχε συναισθηματικά χαρακτηριστικά) ήταν λογικό ο κάθε ψηφοφόρος να πει όχι όταν προκλήθηκε να επιλέξει μεταξύ του επαναστατικού «όχι» στα μνημόνια και του εθελόδουλου «ναι» που προέβαλαν πρόσωπα μη αρεστά στις πλατιές μάζες. Τεράστιο λάθος τακτικής, λοιπόν, που ο Αντώνης Σαμαράς το πλήρωσε πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με την αποχώρησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Και η αλήθεια είναι πως άφησε κενή μία θέση (του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ιδιαίτερα βαρύνουσας πολιτικής σημασίας σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο για την χώρα. Προφανώς είχε «ποντάρει» λάθος. Και προφανώς αυτό το λάθος δημιουργεί τώρα ένα «σπάσιμο» στη συνοχή μίας αποδυναμωμένης αντιπολίτευσης. Δημιουργεί δηλαδή ένα επιπλέον πρόβλημα (εσωτερικό) στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, την στιγμή που απαιτείται να υπάρχει αντιπολίτευση για να ελέγχει (στο εσωτερικό) την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Και μετά από αυτή την εξέλιξη, εμφανίστηκαν οι μνηστήρες. Δένδιας και Τατούλης φέρονται να είναι οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, ενώ κυκλοφορούν τα ονόματα του Βορίδη αλλά και του υιού Μπακογιάννη, χωρίς κανένας να αποκλείει και την εμφάνιση κάποιου άφθαρτου πρόσωπου που θα μπορέσει να επανεκκινήσει την «μηχανή» της Νέας Δημοκρατίας, αντιστρέφοντας την πορείας της προς την ολοκληρωτική απαξίωση και την πολιτική καταστροφή.
Ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να είναι ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι νέος, ικανός και λαοφιλής τόσο στον χώρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όσο και σε άλλους συγγενείς πολιτικούς χώρους.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, στο οποίο πρέπει να αποφασίσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα την επόμενη στρατηγική της κίνηση, τον επόμενο αρχηγό της, για να ξεφύγει από την καταστροφική δίνη που την οδήγησε τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς.

Θα μπορέσει, άραγε, η Νέα Δημοκρατία να απαλλαγεί από τους δεινοσαύρους, τους φθαρμένους πολιτικά και τους μνημονιοσολάγνους που κατέστρεψαν την εικόνα της κεντροδεξιάς παράταξης;
Πολλοί ίσως δεν μπορούν να το αντιληφθούν, αλλά απέναντι σε έναν πανίσχυρο πολιτικά Τσίπρα, μόνο αντίστοιχης βαρύτητας πολιτικά πρόσωπα μπορούν να σταθούν.
Μήπως κάποιοι σοβαρά σκεπτόμενοι και ώριμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σκεφθούν να κάνουν ένα τηλεφώνημα πρόσκλησης - πρόκλησης στον κ. Τζιτζικώστα;

Εάν στη Συγγρού αποφασίσουν να ανακυκλώσουν το κόμμα, εκλέγοντας κάποιο πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον – αγάπη των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, καλό θα είναι να παραγγείλουν πινακίδα για τα γραφεία του κόμματος, η οποία θα γράφει «Κλείσαμε οριστικά λόγω βλακείας»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]