Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ημέρα της Δημοκρατίας τελείωσε, ήρθε η ώρα για το ταμείο...

Η δημοκρατία στα μανταλάκια των πολιτικών πορνείων
Κρατικό μυστικό η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών… 

Γράφει ο Κώστας Καννελάκης

Έγινε το Δημοψήφισμα, ο λαός μίλησε, βγήκε το αποτέλεσμα και όλοι επιβιβαστήκαμε στο τρενάκι του τρόμου. Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός (και νικητής του Δημοψηφίσματος) με πνεύμα πολιτικής ωριμότητας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία συνάντηση ενημέρωσης και συνεννόησης… μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης κυβέρνησης που δέχτηκε την «παραίτηση» του υπουργού Οικονομικών επειδή δεν τον ήθελαν πλέον οι Ευρωπαίοι στη θέση του υπουργού.

Και όταν τελείωσε αυτή η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πριν κοπάσουν οι ιαχές της νίκης της Δημοκρατίας, άρχισε να πέφτει η ομίχλη των πολιτικών στα μάτια των πολιτών, «για πρώτη φορά αριστερά»!
Καμία απολύτως δήλωση για το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρά μόνο μία γενικόλογη κενού ουσιαστικού περιεχομένου κυβερνητική ανακοίνωση. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του αρχηγού του «Ποταμιού», υπήρξε κοινή συμφωνία των αρχηγών όλων των μετεχόντων πολιτικών κομμάτων, να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της πολύωρης συζήτησής τους και «να το κρατήσουν απόρρητο και μακριά από την δημοσιότητα έως ότου λήξει η κρίση»!!!
Κάπου εδώ έπεσαν οι μάσκες, σκόνταψε και η Δημοκρατία και φάνηκαν τα αχαμνά της, ενώ οι πολίτες απέμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν κατάλαβαν πως έχουν μπροστά τους μία "δημοκρατία τραβεστί"…!
  • Γιατί δεν ανακοινώνεται στον «κυρίαρχο λαό» τι αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή οι –σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας- υπάλληλοί του;
  • Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο «νικητής λαός» πως θα διαχειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί και δη η κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος;
  • Ποιος και πως μετέφρασε το δημοψηφικό αποτέλεσμα ως «λευκή επιταγή» που θα διαχειριστεί η πολιτική νομενκλατούρα, κοινή συναινέσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του;
Δυστυχώς, πριν περάσουν καν 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες που ωρύονταν προεκλογικά, αλλά οι κραυγές τους ήταν σαν «φωνές στην έρημο» του φανατισμού, της έντασης και της… πολλάκις επαναλαμβανόμενης απώλειας πολιτικού ορίζοντα των ψηφοφόρων αυτής της χώρας… Φώναζαν οι διάφοροι «γραφικοί» για τους κινδύνους χειραγώγησης του ό,ποιου αποτελέσματος, από το πολιτικό σύστημα που δεν έχει εισπράξει κανένα από τα μηνύματα αγωνίας της χώρας και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την χώρα ως χώρο, ως ιδιοκτησία του, την οποία μπορεί να διαχειρίζεται χωρίς να απολογείται, ακόμη και όταν –όπως συμβαίνει πάντα- αποτύχουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί, οι πολιτικές κινήσεις και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» λοιπόν! Αυτό μας είπαν και πάλι οι «ηγέτες»! Και επιπλέον, χωρίς να ενημερώσουν καν τον λαό για τις αποφάσεις τους!
Αυτή είναι η δική τους δημοκρατία. Η κανονική Δημοκρατία έχει μεταναστεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν διαπίστωσε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτήν σε αυτή την χώρα.
Και τώρα που πουλήσαν την πραμάτεια τους, την δημοκρατία τους, την κατεβάζουν από τα μανταλάκια και την βάζουνε στο σκονισμένο μπαούλο στα υπόγεια των πολιτικών τους χαμαιτυπείων, μέχρι να ξανάρθει η στιγμή που θα την... διαλαλήσουν...

Μετά από ανάπαυλα ολίγων ωρών, φυσικά, θα αρχίσουν και πάλι να διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικές παρατάξεις, για να προσφέρουν το γνωστό αηδιαστικό θέαμα στο κοινό τους…
Φανατισμός έως και διχόνοια… Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Ενίοτε γεννά και «ηγέτες» που ωρύονται στα μπαλκόνια για τον λαό, ενώ στα κλειστά γραφεία παραδίδουν ό,τι ανήκει στο λαό.

Κι εσύ λαέ, και πάλι προδομένε, μην μιλάς…
Δεν δικαιούσαι να μιλάς, γιατί εσύ τους δίνεις τη δύναμη και την ασφάλεια να σε προδίδουν.
Εσύ δεν πρέπει να ξέρεις τι συζητάνε για εσένα, χωρίς εσένα… Γιατί εσύ δεν ξέρεις. Αυτοί ξέρουν… Ξέρουν πολύ καλά πώς να σε ξεπουλήσουν στην πρώτη καλή προσφορά…
Μετά από μία ανάσα «δημοκρατίας» ξαναπιάσε το κουπί, και σκάσε… ακόμη και όταν θα σου πούνε ότι είναι πατριωτικό σου καθήκον να δώσεις (εσύ και όχι οι ίδιοι) ακόμη και τη ζωή σου για την πατρίδα (ή την παρτίδα τους;)…

Σκάσε, σκύψε και πλήρωνε…
Δεν γεύτηκες ακόμη το πραγματικό μέγεθος της "φροντίδας" που σου ετοίμασαν οι... σωτήρες σου...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κρατικό μυστικό η προδοσία .
    Σας πήραμε χαμπάρι Καθηκια και σας περιμένουμε στην γωνία . Οσα διποδα και φέρετε , τίποτα και κανένας δεν σας γλύτωνει απο την οργη λαου και ΘΕΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]