Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολεμικό τελεσίγραφο του Ιράν προς την Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με μια πολυ αυστηρή δήλωση της η Τεχεράνη απεύθυνε προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση μέσα στη Συρία, αυτό θα προκαλέσει την άμεση στρατιωτική αντίδραση του Ιράν κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, των Wikileaks, η ιρανική κυβέρνηση παρακολουθώντας στενά τις τελευταίες κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα Συρίας Τουρκίας και με την εκδηλωμένη πρόθεση της τουρκικής πλευράς να εισβάλλει μέσα στην Συρία για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας, προειδοποίησε με διπλωματική νότα την τουρκική κυβέρνηση ότι θα αντιδράσει άμεσα με αντίστοιχη στρατιωτική επέμβαση κατά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει συνάψει πριν από χρόνια στρατιωτική συμφωνία με την Συρία σύμφωνα με την οποία αν η Συρία δεχτεί ξένη στρατιωτική επίθεση αυτό θα θεωρηθεί σαν επίθεση κατά του Ιράν, με συνέπεια την κήρυξη πολέμου από την Τεχεράνη στον επιτιθέμενο.

Esad’ı vurursanız türkiye yi vururuz = Αν χτυπήσετε τον Άσαντ, χτυπάμε την Τουρκία.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σημαντικό που ενημερώνετε τον κόσμο και για άλλα θέματα (εκτός των οικονομικών) που σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τολμησει η Τουρκια να εισβαλλει στην Συρια και να προκαλεσει εναντιον της Ιραν και Ρωσια που στηριζουν τον Ασαντ και την Συρια;;; Τα αντιποινα και οι συνεπεις θα ειναι φοβερα Η' απλως βολιδοσκοπει για να μετρησει τις αντιδρασεις τους και να δει αν θα προχωρησει Η' θα ξεχασει αυτο το σεναριο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]