Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι στην Ευρώπη των αγορών, ναι στην Ευρώπη των εθνών

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 25 Μαρτίου 1957, στη Ρώμη υπογραφόταν συνθήκη - από τις αντιπροσωπίες των κρατών, Βελγίου, Δ.Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Η οποία θα συντόνιζε μια Κοινή Αγορά και η οποία θα επέτρεπε την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών και των προσώπων. Ένας από τους πυλώνες αυτής της ΕΟΚ ήταν η προστασία των ασθενέστερων χωρών, περιφερειών αλλά και κοινωνικών ομάδων διά μέσω των διαφόρων προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης. Και οι ιδρυτές της ΕΟΚ οραματίζονταν μια Ενωμένη Ευρώπη που θα έχει ως κυρίαρχα δεδομένα των κρατών μελών, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, το αμοιβαίο συμφέρον και τους κοινούς σκοπούς και στόχους.

Στη συνέχεια στην πόλη της Ολλανδίας Μάαστριχτ, το 1993 με την περίφημη “Συνθήκη του Μάαστριχτ” ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντικατέστησε την ΕΟΚ αυτών των Εθνικών χαρακτηριστικών. Έτσι, συν τω χρόνω αυτή η ΕΕ μεταβλήθηκε σε μια Ένωση Κρατών, όπου κυριαρχούν οι ανισότητες δια της επιβολής δυνάμεως του ισχυρού και στην απομόνωση του οικονομικά ισχυρού Βορρά εις βάρος του αδύνατου νότου. Και η αντιμετώπιση της Ένωσης προς αυτά τα κράτη ήταν αντιμετώπιση όχι προς ισότιμα μέλη, αλλά προς μέλη παρίες (υποδεέστερο, παρακατιανό, με περιορισμένα δικαιώματα). Οι ισχυροί λοιπόν αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προεξέχοντος της Γερμανίας που παίζει ηγετικό ρόλο σ΄ αυτή την μεταλλαγμένη Ένωση, παραχώρησαν όλα τα δικαιώματα της ΕΕ στις Διεθνείς Αγορές και τα οικονομικά funds. Κατέστησαν δηλαδή, την Ευρωπαϊκή Ένωση από ΕΕ των Εθνών – Κρατών σε ΕΕ των Διεθνών Αγορών και των τραπεζιτών.

Σε αυτή ακριβώς τη λογική και τακτική κινήθηκε η ΕΕ, όταν διά στόματος του υποτακτικού τους Πρωθυπουργού της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο, ο ψυχασθενής – προδότης πολιτικός ανακοίνωνε πως η χώρα μας προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο εισήρθε στο παιχνίδι εξαθλίωσης της Πατρίδας μας, παράνομα και παράτυπα.

Όμως, δεν αρκούσαν οι χιλιάδες αυτοκτονίες που συντελέσθηκαν στις ημέρες εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου. Δεν αρκούσε πως το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 25%, πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 37-40%, πως 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Πως η ανεργία εκτινάχθηκε στο 1,5 εκατομμύριο, πως η φορολόγηση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων άγγιξε τα 35-37 δις ευρώ, πως….,πως….. Έπρεπε, διά μέσω και του δευτέρου Μνημονίου το Φεβρουάριο του 2012 να υποθηκευτούν αμετάκλητα – στην μόνη χώρα του Πλανήτη – τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να υπαχθούμε στο Αγγλικό Δίκαιο – άλλως Δίκαιο των δανειστών – από το Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της ΕΕ που μέχρι τότε ανήκαμε!!

Και φθάνουμε στο σήμερα. Όπου μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε επί 5μηνο έντιμα και σκληρά με τους δανειστές-τοκογλύφους “εταίρους” μας για να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα που δεν θα έχει υφεσιακά χαρακτηριστικά και μόνο, αλλά θα επενδύει στην ανάπτυξη για να δημιουργηθεί μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού. Και αυτοί (ΕΚΤ) έκλεισαν την στρόφιγγα της ρευστότητας προς τις τράπεζές μας για να εκνευρίζουν τους πολίτες και να τους οδηγήσουν στο “ναι” του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015. Υποστηριχτές αυτού του “ναι” η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που από το 1974 κυβέρνησαν με μεγάλες πλειοψηφίες και είναι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης που ζει ο λαός. Αυτοί οι βρικόλακες της ζωής μας που δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα και εκτόξευσαν το Δημόσιο Χρέος της χώρας, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη βιώσιμο. Αυτά τα ζόμπι της πολιτικής ζωής του τόπου που δημιούργησαν δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα για να υφίσταται τα επίχειρά τους, ο λαός μας σήμερα!! Μαζί τους και το “Ποτάμι” που κατά τους ίδιους δεν έχουν καμιά ιδεολογία!! Μαζί τους και όλα εκείνα τα ΜΜΕ της διαπλοκής, της διαφθοράς, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της τρομοκράτησης του λαού μας!!

Ωστόσο, το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου 2015 στη Βουλή της Γερμανίας ακούστηκε η φωνή της Αλήθειας από έναν Γερμανό πολιτικό. Τον επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke - 64 από τους 620 βουλευτές της Bundestag), τον Γκρέγκορ Γκίζι. Αξίζει να επισημάνουμε, σημεία της ομιλίας του που απευθύνονταν στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και θα διαφωτίσουν τις όποιες απορίες σας, στην διαμόρφωση της απόφασής σας για την ψήφο της Κυριακής!!!

«Δώσατε λεφτά για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών και καταστρέψατε τους πολίτες. Βάλατε όρους για την Ελλάδα την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο. Οι πληθυσμοί αυτών των λαών πληρώνουν βαρύ τίμημα. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, που σε 6 χρόνια μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25%, αύξησε την ανεργία κατά 25%, η ανεργία των νέων είναι πάνω από 50%, είχαμε κατακρήμνιση του προγράμματος υγείας, μειώθηκαν οι μισθοί κατά 30% και όλα αυτά δε σας φθάνουν και θέλετε να τα κατεβάσετε ακόμη περισσότερο και θεωρείτε πως αυτή είναι η εικόνα που θέλετε για την Ευρώπη; Τα κρατικά χρέη πριν από την κρίση ήταν στο 125% του ΑΕΠ και τώρα είναι στο 180%, και πως θα πληρωθούν αυτά; Η πολιτική της τρόικας τελικά και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέτυχε και τα αποτελέσματα τα οποία είχατε φαντασθεί δεν προέκυψαν. Πότε αυτοί οι θεσμοί θα αναλάβουν και την ευθύνη όσων έχουν δημιουργήσει; Για τη λανθασμένη πολιτική κυρίως υπεύθυνοι είναι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν. Αυτοί δεν τιμωρούνται και είναι υπεράνω όλων!! Εάν θα έχουμε χρεοκοπία της Ελλάδος, εμείς θα χάσουμε πάρα πολλά. 27% θα το πληρώσουμε εμείς και αυτό είναι πάνω από 80 δις ευρώ. Ίσως, όπως λέτε κ. Σόιμπλε, όχι αμέσως αλλά σιγά-σιγά θα τα πληρώσουμε. Και αυτό πρέπει να το πούμε στους Γερμανούς εργαζόμενους και να τους απελευθερώσουμε από αυτόν τον κίνδυνο. Το θέμα κ. Μέρκελ είναι η Δημοκρατία. Και ο Αμερικανός Νομπελίστας Γιόζεφ Στίγκλιτζ είπε πως πρόκειται για την κυριαρχία μιας χώρας που είναι μέλος της Ευρωζώνης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και μέλος της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών. Και πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες για την Άμυνα, όπως πρότεινε η τρόικα; Κάτι που δεν δέχεται ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Στην Πορτογαλία και τώρα στην Ελλάδα τα συνταγματικά δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις που δεν γίνονται σεβαστές από την τρόικα. Ένα GREXIT θα ήταν καταστροφικό για πολλούς λόγους. Θα μπορεί να έχουμε ένα ντόμινο. Δεν υπάρχει εκτίμηση για τις συνέπειες μιας τέτοιας περίπτωσης. Εάν πεθάνει το ευρώ, εμείς θα υποφέρουμε. Η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν πριν την εισαγωγή στο ευρώ. Το μάρκο είχε μεγάλη αξία. Θα έχουμε μεγάλες συνέπειες διότι οι εξαγωγές μας θα κατακρημνιστούν και θα έχουμε μαζική ανεργία. Κάνουμε παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος. Μην κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν. Χρειαζόμαστε μια άλλη κοινωνική Ευρώπη. Δείχνουμε μίσος στους Έλληνες. Λέτε θα μιλήσετε μετά το δημοψήφισμα ελπίζοντας πως θα πέσει αυτή η κυβέρνηση. Τελικά κ. Μέρκελ, έχετε μια φοβερή ευθύνη. Θα βρείτε τελευταία στιγμή μια λύση; Θα είστε ο σωτήρας της ΕΕ για να μείνετε στην ιστορία ή θα είστε ο καταστροφέας της;».




Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]