Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί τόση βιασύνη και τόση θολούρα κύριε Τσίπρα;

Γράφει ο Νίκος Σκουλάς

Σε παρακαλώ, μην παραβιάζεις τα δικαιώματά μου και μην προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Το Ελληνικό Δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα Διεθνή Πρότυπα. Χρειάζεται χρόνος τουλάχιστον δύο εβδομάδων και ξεκάθαρο ερώτημα.


Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ.

H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο... δεν είναι πολύ ξεκάθαρη».

(Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία). 

Στην ενήλικη ζωή μου, είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει στη χώρα μας το Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβίαση της έννομης τάξης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη διαδικασία ενός δημοψηφίσματος.

Η πρώτη ήταν κατά το Δημοψήφισμα της Χούντας. Δεν εξομοιώνω τις δύο περιπτώσεις, πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι η διαφορά είναι μόνον ποσοτική, όχι ποιοτική.

Ως ένας πολίτης που, καλοπροαίρετα έβαλα πλάτη στην Κυβέρνησή σου και στην εθνική διαπραγμάτευση, δικαιούμαι να ξέρω για τι ψηφίζω. Δεν μπορώ όμως να ασκήσω υπεύθυνα το πολιτικό μου δικαίωμα αλλά και βαρύ καθήκον με μόνο πέντε μέρες περιθώριο και χωρίς ενημέρωση. 
Έχω αρκετή πείρα και, νομίζω, γνώση και κρίση για να αποφασίσω ότι το «ΟΧΙ» είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Τί στο καλό όμως σημαίνει το «ΝΑΙ»; Πώς θα αξιολογήσω μια πρόταση που δεν κοινοποίησες σε μένα αλλά και ούτε στους συμπολίτες μου;

Γι’ αυτό αποφάσισα να ψηφίσω «ΝΑΙ» με την ελπίδα ότι είναι το μη χείρον από τα δύο κακά. Δικαίωμά σου να ρισκάρεις να πέσεις στον γκρεμό. Εγώ όμως τι σου φταίω και με παίρνεις μαζί σου;

Και επειδή η συμπεριφορά σου, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις των συνεργατών σου με έχουν κάνει καχύποπτο, μια ακόμα ερώτηση, με το συμπάθιο: Γιατί τόση βιασύνη και τόση θολούρα κύριε Τσίπρα; Μήπως, μπροστά στο εσωτερικό σου αδιέξοδο, αποφάσισες να κάμεις ΗΡΩΪΚΗ ΕΞΟΔΟ και «γαία πυρί μειχθήτω»; Τόσο πολύ βαραίνει στη ζυγαριά το πολιτικό σου μέλλον έναντι της σωτηρίας της πατρίδας;

Εμάς, τους μικρομεσαίους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους γιατί στέρεψε το χρήμα, τους υπαλλήλους που πετιούνται στο δρόμο και τους δύστυχους συνταξιούχους που βασανίζονται στα άδεια ATM, δεν μας σκέφτεσαι;  
Και, σε παρακαλώ, μη μου πεις πως για όλα αυτά φταίνε οι κακοί δανειστές (που, βέβαια, φταίνε κι΄ αυτοί), γιατί θα σου θυμώσω περισσότερο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]