Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τράπεζες λένε "ναι"...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Μας λένε πως το σύνολο της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών μας, είναι γύρω στα 3-4 δις, επί συνόλου καταθέσεων 110-120 δις.

Υπάρχει δηλαδή ένα κενό πάνω από 100 δις.
Μπορούμε λοιπόν να αναρωτηθούμε πού πήγαν αυτά τα χρήματα. 
Πώς και από ποιούς φαγωθήκανε πάλι μέσα σε 5-7 χρόνια;
Διότι τούτη τουλάχιστον τη φορά είναι φανερό πως δεν φαγώθηκαν σε μισθούς και συντάξεις! Ούτε σε επιδόματα και προνομίες.

Πρόκειται για χρήματα δικά μας, του ελληνικού λαού, με την έννοια πως οι συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις για την σωτηρία των τραπεζών έγιναν με δανεικά, που χρεώθηκε όμως το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο λαός, και που τώρα θεωρούνται δικά του χρέη!

Το blog δεν ήταν ποτέ σύμφωνο με την υποχρεωτική αργία των τραπεζών και το λεγόμενο capital control.
Πίστευε πως οι τράπεζες έπρεπε να αφεθούν στην κρίση, την οργή και την μήνιν των πολιτών και να κληθούν να λογοδοτήσουν έναντι του καταληστευμένου λαού, καθώς και να υπερασπιστούν τον εαυτόν τους με δικά τους μέσα και κεφάλαια. 

Το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να αποτελεί  ''κράτος εν κράτει'', ούτε να είναι ανεξέλεγκτο, απροσπέλαστο και παντοδύναμο.

Όποιος το υπερασπίζεται και το προστατεύει προσφέρει κακές υπηρεσίες στην δημοκρατία και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά υπό συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας. 

Κανένας λαός δεν θα άντεχε τον συντονισμό τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και χιλιάδων ΑΤΜ ανά τη χώρα. 

Όσοι ψηφίσουμε υπέρ του ΟΧΙ, έχουμε νικήσει εκ προοιμίου.
Αλλά δεν θέλουμε να νικήσουμε μόνον για μας!
Θέλουμε να νικήσουμε για όλους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μη γράφετε για πράγματα που δεν γνωρίζετε, εκτίθεστε. Σε καμία τράπεζα του πλανήτη η ρευστότητα (τυπωμένο χρήμα) δεν ισούται με τις καταθέσεις, το χρημα είναι κυρίως λογιστικό, σε όλες τις χώρες. Δεν συνάγεται οτι τα λεφτά φαγώθηκαν λόγω αυτής της διαφοράς. Οι τράπεζες δεν είναι σεντούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΡΊΑ: ¨Όταν κάνω κατάθεση στην τράπεζα, τα χρήματα πού δίνω είναι λογιστικά;;; Αν διαβάσεις καλά, γράφει γιά καταθέσεις 110-120 δις καί ρευστότητα 3-4 δις. Οι καταθέσεις μας είναι λογιστικές ή τα χρήματα μας έχουν φύγει κάπου πιό βόρεια;;;
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

      Διαγραφή
    2. Όταν κάνεις κατάθεση δίνεις κανονικό τυπωμένο χρήμα. Αυτό όμως μετατρέπεται σε μια λογιστική εγγραφή και το χρήμα που κατέθεσες το παίρνει ο επόμενος που κάνει μιά ανάληψη. Οι τράπεζες ξέρουν ποιές είναι οι ανάγκες της οικονομίας/αγοράς σε τυπωμένο χρήμα, έχουν στατιστικές. Είναι γύρω στο 2% του λογιστικού (μπορεί και να κάνω λάθος σ αυτό αλλα είναι μικρό ποσοστό του λογιστικού όπως και να χει). Αυτό ονομάζουν ρευστότητα στην επίτηδες κωδική και ψευδοεπιστημονική φιδίσια γλώσσα τους. Σ αυτή τη γλώσσα καταθέσεις σημαίνει λογιστικές καταθέσεις. Τα προβλήματα για τις τράπεζες ξεκινάνε όταν ο κόσμος απαιτήσει μαζικά τα χρήματά του, δηλαδή μετατροπή των λογιστικών εγγραφών σε τυπωμένο χρήμα, όπως γίνεται σήμερα, επειδή δεν υπάρχουν τυπωμένα, με κυριώτερο λογο τη δημιουργία (λογιστικού) χρήματος απο τις τράπεζες μέσω του δανεισμού. Όταν δανείζεσαι αποκτάς ξαφνικά έξτρα χρήματα τα οποία δεν είναι προφανώς δυνατόν να τυπωθούν αυτοστιγμεί. Αυτό σε μεγάλη κλίμακα δημιουργεί μεγάλη διαφορά μεταξύ της ποσότητας του τυπωμένου και του λογιστικού. Με την πάροδο του χρόνου προωθούν την έλλειψη του τυπωμένου καθώς είναι μέσο ανεξαρτησίας, είναι εκτός του ελέγχου τους και δεν μπορεί να δημιουργήσει κέρδη γιαυτές απο τον δανεισμό του. Πρόκειται στην τελική για τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας που μας οδηγεί σιγα σιγα στο σφράγισμα.. Ελπίζω να βοήθησα, για περισσότερα δες τα zeitgeist, money masters.
      Και κάτι ακόμα μιας κι είναι επίκαιρο, ELA=σου τυπώνω χρήμα και στο πουλάω σε πραγματική τιμη. Δηλαδή ο Ντράγκι πατάει το on στο πιεστήριο και με κόστος 0.01 ευρώ φτιάχνει ένα χαρτονόμισμα. Μετά το πουλάει με τόκο πχ στην πειραιώς για 1.6 ευρώ. Πρόκειται στην ουσία για νόμιμη παραχάραξη, με πολύ λίγους να έχουν αυτό το προνόμιο..
      Πάντως έχετε δίκιο στο οτι τα λεφτά φαγώθηκαν..

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]