Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι ψηφίζουν ναι;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
Δρ. Νεότερης Ιστορίας ΕΚΠΑ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος


Αναλύσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις του ναι και του όχι έχουν γίνει πάμπολλες τις τελευταίες ημέρες: αστείες, σοβαρές, υπερβολικές, ανεδαφικές, προσγειωμένες, έγκυρες, εκφοβιστικές, καθησυχαστικές. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των ψηφοφόρων της 5ης Ιουλίου αδυνατεί πλήρως να παρακολουθήσει οποιαδήποτε ανάλυση που ξεπερνά το επίπεδο του αν θα ανοίξουν οι τράπεζες και πότε. Τα αίτια, οι συνέπειες, οι προοπτικές πίσω από το άνοιγμα των τραπεζών είναι αδύνατο να γίνουν κατανοητές από τους πολλούς, όσο και αν εκλαϊκευθούν. Και αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα για το αντιπροσωπευτικό σύστημα: πώς ψηφίζουν και αποφασίζουν για κάτι που οι περισσότεροι αδυνατούν να κατανοήσουν;

Για τον ανωτέρω λόγο δεν θα προσθέσουμε άλλη μία οικονομική ή οικονομίστικη ανάλυση, αλλά θα στηρίξουμε την θέση μας στην πολιτική παρατήρηση, η οποία ενδέχεται να είναι και πιο προσιτή και κατανοητή σε όσους από τους συνέλληνες δεν έχουν σπουδές στα οικονομικά. Από όσες από τις αμέτρητες συζητήσεις διαμείφθηκαν έτυχε να παρακολουθήσουμε προκύπτει η εξής εκπληκτική παρατήρηση: όσοι υποστηρίζουν το ναι ανήκουν στο πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε την χώρα και διέφθειρε ολοκληρωτικά τους Έλληνες. Πασόκοι λήσταρχοι υπουργοί και βουλευτές, καθηγητάδες αερολόγοι, δήμαρχοι λαδοπόντικες, άνθρωποι που τρώγοντάς τα μαζί με τον Πάγκαλο πλούτισαν και τώρα χαρακτηρίζουν αυτά τα χρήματα κόπους της ζωής τους, Νδημοκράτες υπουργοί και βουλευτές, αριστεριτζήδες-ποταμίσιοι-δημαρίσιοι ιδεολόγοι που τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων κάθε μειονότητας αλλά κατά του δικαιώματος των Ελλήνων για αντίσταση και ως συντονιστής κεντρικός και εμβληματικός όλων αυτών η τιμία οικογένεια Μητσοτάκη με τους γαμπρούς και τις νύφες της απλωμένους σε διάφορα κόμματα και τηλεοπτικούς σταθμούς να κανοναρχούν υπέρ της ανάγκης υποταγής.

Άκουσα το διάγγελμα μάλιστα του γενάρχη της οικογένειας, το οποίο μου έφερε στην μνήμη μία πανομοιότυπη δήλωσή του για το σχέδιο ΑΝΑΝ. Τότε διαπίστωσα πώς υπάρχει άλλη μία σύμπτωση: όσοι υποστηρίζουν σήμερα το ναι και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όχι θα φέρει την συντέλεια ήταν ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που προπαγάνδιζαν με το αζημίωτο, όπως αποδείχθηκε, υπέρ του ναι και στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Κάντε μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι όλοι μα όλοι οι υποστηρικτές του ναι στις 5 Ιουλίου ήταν και υποστηρικτές του ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Και τότε έλεγαν ακριβώς τα ίδια: ότι ναι σημαίνει απόλυτη καταστροφή, μη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλεθρο, παρακμή και άμεση υποταγή της στην Τουρκία. Δώδεκα χρόνια μετά συνεχίζουν να διαψεύδονται. Αλλά πάλι εκεί, την δουλειά τους: να κρατούν δηλαδή τους Έλληνες υποταγμένους στην Ευρώπη των τραπεζών.

Όταν βλέπεις λοιπόν όλους τους κλέφτες της μεταπολίτευσης ενωμένους υπέρ του ναι, όσους μας χρεοκόπησαν κατακλεύοντας την Ελλάδα, δεν υπάρχει δίλημμα· ξέρεις καλά τι σε συμφέρει συνέλληνα να ψηφίσεις.

Δυστυχώς, όπως τουλάχιστον μεταδίδει ο ΣΚΑΙ και γράφει η Καθημερινή, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται ότι προσχώρησε στο στρατόπεδο του πολιτικού κατεστημένου και ενέταξε εαυτόν στους υποστηρικτές του ναι μαζί με έναν εσμό φανατικών πολεμίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Μπουτάρης, Καμίνης, Θεοδωράκης ποταμίσιος κ.α.). Αυτό όμως δεν είναι το ήθος της Ορθοδοξίας. Αυτό το διασώζουν όσοι επίσκοποι αντιστέκονται στους ισχυρούς του αιώνος τούτου και πάμπολλοι ιερείς και λαϊκοί, οι οποίοι ακολουθώντας τους αγίους προτιμούν τον Χριστό από τον μαμωνά, τον Χριστό από τον χρυσό. Και αυτό το κάνει για παράδειγμα η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με το κείμενο που εξέδωσε σχετικά με το δημοψήφισμα και με το οποίο παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του όχι και καλεί τους Έλληνες σε ενότητα.

Γύρω από το όχι άλλωστε μπορεί να εκφραστεί πραγματική ενότητα, καθώς εκεί συγκεντρωνόμαστε άνθρωποι με πολύ διαφορετικές πεποιθήσεις, αλλά αταλάντευτη στάση κατά της υποταγής και της ξενοκρατίας. Όσοι επιδιώκουμε μία Ελλάδα ελεύθερη και Έλληνες ανθρώπους του δικού μας τρόπου, της δικής μας κουλτούρας. Και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα: η επιστροφή στον δικό μας τρόπο και η εκδίωξη αυτής της αισχρής νοοτροπίας της υποταγής, της εξάρτησης και της δανειακής υπανάπτυξης. Γύρω από το όχι να ξεκινήσουμε πάλι την παραγωγική Ελλάδα, η οποία θα στηρίζεται σε αυτό που θα παράγει και όχι στα δανεικά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Όλα τα άλλα είναι για τους δανειστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ψηφίζουν "ναι" αυτοί που θέλουν να νομιμοποιήσουν το πολιτικό-κλεπτοκρατικό σύστημα. Άνθρωποι βολεμένοι, σιτιζόμενοι από το ΥΠΠΟ και από τα άθλια κανάλια της διαπλοκής. Άνθρωποι που έμαθαν σε ένα παρακμιακό και εύκολο τρόπο ζωής. Άνθρωποι που δεν μπορούν να κουμαντάρουν την προσωπική τους ζωή, ζητούν όμως να κουμαντάρουν την δική μας. Άνθρωποι ανήθικοι, αργυρώνυτοι, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι που έμαθαν να ζουν χωρίς αξίες, περιφερόμενοι σε πάρτυ, γιότ, κ.α. ανούσια και εντελώς επιφανειακά πράγματα που δίνουν κάποια ελάχιστη σημασία στην άδεια και πληκτική ζωή τους. Άνθρωποι που δεν τολμούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη γιατί θα τρομάξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως, θα ψηφισουν "ΝΑΙ" και ανθρωποι που δεν ειναι οπως αυτοι που πολυ σωστα

      περιγραφεις.

      Υπαρχουν και ανθρωποι οι οποιοι εχουν επηρεαστει απο την προπαγανδα των

      βοθροκαναλων θεωρωντας πως το "ΟΧΙ" ειναι καταστροφη, συνεπαρμενοι απο το κλεισιμο

      των τραπεζων.

      Ξερεις κατι αλλο ομως εξισου σημαντικο, το οποιο δεν αναφερει ο αρθρογραφος;

      Οτι υπερ του "ΝΑΙ" στο σχεδιο Αναν ηταν ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

      Δυστυχως θα απογοητευτουν ολοι, ο,τι και να ψηφισουν!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Δεν βαρέθηκαν να βλέπουν τους εργολάβους; Έφτασα σε σημείο να λέω "ευτυχώς που άνοιξε η ΕΡΤ!!!".
      Η Δευτέρα θα είναι όπως όλες οι Δευτέρες μας, οι Κύπριοι δεν έπαθαν τίποτα ψηφίζοντας "όχι". Παρόλο που διαφωνώ σε πολλά με τον Συριζα, στις 25 Ιανουαρίου ο κόσμος είπε ξεκάθαρα "όχι" στο μνημόνιο, όπως είπε και "όχι" ψηφίζοντας Σαμαρά με τα Ζάππεια...Πιστεύω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος η λιτότητα πρέπει να σταματήσει, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εξέγερση, εδώ και 5 χρόνια εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο...

      Διαγραφή
    3. Σαφως και οι Κυπριοι οφειλαν να ψηφισουν "ΟΧΙ" στο Σχεδιο Αναν!!

      Ποιος αντιλεγει σε αυτο;

      Αναφερω απλως το γεγονος οτι στο αρθρο δεν συμπεριλαμβανεται και ο ΣΥΡΙΖΑ στις

      δυναμεις εκεινες που ηταν υπερ του "ΝΑΙ" στο σχεδιο Αναν!

      Δεν σου προξενει εντυπωση αυτη η παραλειψη;

      Ενω δηλαδη ο αρθρογραφος συγκρινει το τωρινο δημοψηφισμα με εκεινο του σχεδιου

      Αναν για να προσδωσει ηθικη ανωτεροτητα σ'αυτους που λενε σημερα "ΟΧΙ", οπως και

      τοτε, αυτοαναιρειται οσον αφορα τον ΣΥΡΙΖΑ!!

      Δηλαδη οι αλλοι που ελεγαν "ΝΑΙ" στο σχεδιο Αναν ησαν ραγιαδες και ελεεινοι, ενω ο

      ΣΥΡΙΖΑ ηταν κατι αλλο;

      Επειδη αντιλαμβανομαι τις ανησυχιες σου , ο κοσμος σαφεστατα ειπε ξεκαθαρα "ΟΧΙ"

      στο μνημονιο, στις τελευταιες εκλογες!

      Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το εχει πει ξεκαθαρα!!

      Τουναντιον, με την Συμφωνια της 20 Φλεβαρη υιοθετει κι ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημονιο με

      υπογραφη Βαρουφακη!

      Κι ενω το χρεος- απο το 2010 - κηρυχθηκε επαχθες και επονειδιστο συμφωνα με

      πορισμα της Βουλης, σημερα "διαπραγματευεται" ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βιωσιμοτητα του, κατι

      το οποιο αντιτιθεται στην ολη διαδικασια λογιστικου ελεγχου του χρεους!!

      Αντιλαμβανεσαι την ολη υποκρισια;

      Δεν αναφερομαι στις προεκλογικες ατοπες δεσμευσεις και στον εθνομηδενιστικο

      χαρακτηρα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επρεπε να προβληματιζουν πρωτα απ'ολα!

      Οσον αφορα την τελευταια σου προταση περι τελους λιτοτητας, το ευχομαι κι εγω

      ολοψυχα, αλλα δεν αρκει !

      Απαιτειται νεο σχεδιο παραγωγικης ανασυγκροτησης της χωρας που δεν εχουν!!!

      Απαιτειται καταγγελια των μνημονιων και δανειακων συμβασεων με εμφαση στις πολιτικες

      και ποινικες ευθυνες που πρεπει να επιρριφθουν σε πολιτικα προσωπα και μη!

      Διαφορετικα,θες δε θες,τους εργολαβους θα τους βλεπεις μια ζωη!!

      Αυτα ομως επρεπε να ειχαν ηδη γινει!!

      Το πορισμα της Κωνσταντοπουλου χωρις αποδοση πολιτικων και ποινικων ευθυνων δεν

      εχει κανενα απολυτως νοημα! Βλεπεις οτι κατι δεν παει καλα;

      Εξεγερση θα εχουμε ουτως ή αλλως, αγαπητε!

      Την λιτοτητα δεν την δημιουργησαν για να την σταματησουν!

      Μεσω φτωχοποιησης,αυξησης ανεργιας και δημιουργιας ακραιων ρευματων

      δημιουργουν ολες τις προϋποθεσεις για σφαγη , οχι απλως εξεγερση!!

      Γι'αυτο θεωρω πως η ολη διαδικασια του δημοψηφισματος ειναι στημενη!

      Το βλεπεις αλλωστε και απο την ασαφεια του ερωτηματος που θετουν οι ιδιοι !!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    4. Σ' όλο τον κόσμο γίνονται δημοψηφίσματα. Για ποιο λόγο κινδυνολογούν από το πρωί ως το βράδυ στα κανάλια; Κάτι φοβούνται. Έχουν επιστρατέψει τους πάντες υπέρ του "ναι".
      Την Κύπρο την ανέφερα ως παράδειγμα, δεν υπάρχει σύγκριση, εκεί υπήρχε ηγέτης που πήρε κράτος και παρέδωσε κράτος.
      Όλοι όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα και ειδικότερα η οικογένεια που μιζάρεται από την siemens πρωτοστατεί στην "σωτηρία" μας.
      Για τον συριζα πίστευα ότι, ως Κυβέρνηση θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τις συνιστώσες του και ότι τον πιο σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο και κριτική θα τον έχει από το κκε.

      Απόδοση ποινικών ευθυνών και κατάσχεση των περιουσιών θέλω. Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ίσως γίνει σταδιακά. Πάντως εμείς δεν πρόκειται να πληρώσουμε τις κλεψιές τους και ούτε να συνεχίσουν να μας κυβερνούν συγκεκριμένα τζάκια. Την αφύπνιση του κόσμου φοβούνται περισσότερο και ότι θα αναγκαστουν -στην καλλίτερη των περιπτώσεων- να πάνε σπίτια τους.
      Δεν νομίζω ότι η υπάρχουσα Κυβέρνηση θα μακροημερεύσει, η κατάσταση είναι δύσκολη. Χρειαζόμαστε αδιάφθορους και ανεπηρέαστους άνθρωπους από τα συμφέροντα. Ο συριζα εξελέγη με το πρόγραμα της Θεσσαλονίκης και είναι ξεκάθαρη η εντολή που πήρε από τον λαό, απλά φοβούνται για νέο μνημόνιο επειδή πλασάρονται ως αριστεροί και η υπογραφή ενός νέου θα ήταν αντίθετη με τα τσιτάτα τους.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνω σε παρα πολλα που αναφερεις.

      Το θεμα της Κυπρου ,και συγκεριμενα το σχεδιο Αναν, το αναφερει ο αρθρογραφος

      αλλα με μια σημαντικη παραλειψη για τον ΣΥΡΙΖΑ , την οποια εχω ηδη αναφερει.

      Στα καναλια,οπως πολυ σωστα αναφερεις, εχουν κινησει θεους και δαιμονες προκειμενου

      να τρομοκρατησουν τον κοσμο! Αυτο ηταν αναμενομενο!

      Μην ψηφισετε "ΟΧΙ" , ψηφιστε "ΝΑΙ"!

      Και απο την αλλη μερια ,καλουμαστε να ψηφισουμε "ΟΧΙ" στα μετρα των δανειστων ως

      αποδειξη "πατριωτισμου" απο την αλλη μερια!!

      Προσεξε ομως!!

      Με το "ΟΧΙ" δεν λες αυτοματως ουτε "ΟΧΙ" στα "μετρα" του Τσιπρα ,ουτε λες

      "ΟΧΙ" σε νεες "διαπραγματευσεις" ,οι οποιες εχουν ηδη αρχισει !!!

      Λες "ΟΧΙ" ΜΟΝΟ σε αυτα που προτειναν οι τοκογλυφοι! Μεχρι εκει!!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να σε κανει να πιστευεις οτι οι "προτασεις" του ειναι διαφορετικες απο

      αυτες των τοκογλυφων, ενω στην πραγματικοτητα αποδεχονται επεκταση των μνημονιων

      με λιγοτερο οικονομικο τιμημα σε σχεση με αυτα που προτεινουν οι τροϊκανοι!!

      Αυτο ειναι που θα τους κανει τους συριζαιους να φαινονται "ηρωες"!!

      Αυτοι (οι τροϊκανοι) ειναι οι ΜΟΝΟΙ κακοι συμφωνα με το "ΟΧΙ"!!

      Στην ουσια, με το "ΟΧΙ" σου επιβαλλουν να υπογραψεις μια λευκη επιταγη!!

      Μια λευκη επιταγη, που πρεπει να "νομιμοποιηθει" μεσω του "κυριαρχου λαου" στο

      ονομα της "Δημοκρατιας" επειδη το επιβαλλει η Ιστορια μας!!

      Ολοι "αναλυουν" το τι θα γινει αν επικρατησει η μια ή η αλλη θεση!!

      Κανενας ομως δεν σου αναφερει τι θα γινει αν το ποσοστο αποχης αγγιξει το 40%!!

      Γιατι;

      Διοτι ,αν απεχεις, τους δινεις να καταλαβουν οτι εχεις συνειδητοποιησει οτι το

      δημοψηφισμα ειναι στημενο και δεν λες μονο "ΟΧΙ" στα "μετρα" των δανειστων ,αλλα και

      "ΟΧΙ" στα "μετρα" που θα σου πασσαρει με τροπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετα απο

      "διαπραγματευσεις" !!

      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!

      ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ!!!

      Διοτι δεν θα μπορουν να την δικαιολογησουν!! Ουτε οι μεν ουτε οι δε!!!

      Το δημοψηφισμα θα ειχε νοημα αν ετιθετο το ερωτημα:

      "Θελετε συνεχεια του μνημονιου ή εφαρμογη νεου σχεδιου ανασυγκροτησης της

      παραγωγης στην χωρα; "

      Οπου βεβαια θα ανελυαν το συγκεκριμενο σχεδιο!!

      Ή ακομα και εναλλακτικο σχεδιο στο νεο σχεδιο!!

      Τοτε,και μονο τοτε, θα ειχε νοημα ενα δημοψηφισμα!!

      Αυτη ειναι η αποψη μου!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ''ΟΧΙ''!!ΜΕ ΤΟ ''ΝΑΙ'' ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΗΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ''ΟΧΙ'' ...ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΟΒΗΖΕΙ!! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΚ""ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΕΩΝ""" + ''ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΕΛ'' ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ''ΝΔΝΕΟΠΑΣΟΚ+ ΠΟΤΑΜΙ ΚΥΔΗΣΟ'' ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΕΙΝΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΠΙΤΑ ΤΩΝ 50ΔΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ!! ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΄΄΄κοιματε''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τους τσουβαλιαζουμε ολους!

      "ΟΧΙ", θα ψηφισουν δυστυχως, πολλα ατομα που νομιζουν οτι λενε "ΟΧΙ" στο εθνοκτονο

      μνημονιο και ταυτοχρονως στην αλαζονεια των τραπεζιτων!!

      Και υποτιθεται οτι βρεθηκε ο "ηγετης" που θα το κανει πραγματικοτητα !!

      Η μαζα χρειαζεται εναν "ηγετη" για να την καθοδηγει!!

      Υποτιθεται οτι ο "ηγετης" βρεθηκε!! Αλλα πουλαει κι αυτος πολυ παραμυθι!!

      Σου θυμιζει ολη αυτη η κατασταση εναν αλλο "ηγετη" ,που η Ελλαδα πριν 35 χρονια επινε

      νερο στο ονομα του; Αυτον που θα πηγαινε κοντρα σε Ευρωπη και ΝΑΤΟ;;;!!

      Το προβλημα δεν ειναι απλως οτι ο λαος κοιμαται!!

      Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να ξυπνησει!!!


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]