Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημήτρης Καμμένος: Απαιτείται η συνέχιση της διαπραγμάτευσης

Κομβικά σημεία συνέχισης διαπραγμάτευσης

Με βάση τη λήξη του προηγούμενου προγράμματος και το αίτημα του Πρωθυπουργού της 30ης Ιουνίου για νέο πρόγραμμα με δανεισμό 29 δις από τον ESM επισημαίνονται τα παρακάτω:
  • Θα πρέπει με κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει αποδεκτό το αίτημα του Πρωθυπουργού για αποδοχή της τελευταίας πρότασης των θεσμών της 28ης Ιουνίου 2015 ως ‘βάση νέας διαπραγμάτευσης’ και όχι επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση (πιθανή θέση θεσμών).
  • Ο χρηματοοικονομικος χρόνος είναι αμείλικτος με ανυπολόγιστο κόστος σε αντίθεση με τον πολιτικό.
  • Είναι εθνικά κρίσιμο να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου όπου πρέπει να πληρωθούν ομόλογα αξίας 3,5 δις ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ (μια παρόμοια πληρωμή των 3,2 δις ευρώ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου). Η μη πληρωμή των εν λόγω ομολόγων θα σημάνει την ενεργοποίηση του όρου cross default, και θα τερματίσει την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να προσφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος ή κρατικά εγγυημένο χρέος ως εγγύηση στον ELA, ενώ θα απαξιώσει πλήρως το ενεργητικό τους. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο τότε οι ελληνικές τράπεζες θα καταστούν πιθανότατα αφερέγγυες σε εκείνο το σημείο (αν δεν έχει γίνει ήδη νωρίτερα), οπότε η πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το ELA πιθανότατα θα τερματιστεί. Αυτό θα σημάνει το τέλος των τραπεζών. Συμπληρωματικά, κάθε πιθανή αθέτηση ή αδυναμία πληρωμής ακούρευτων ομολόγων, τόκων, παραγώνων θα καταστήσει τη χώρα μας σε καθεστώς χρεοκοπίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μοναδικό γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και με βασικούς άξονες τις μέχρι σήμερα αδιαπραγμάτευτες αρχές μας για:
  • αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου χρέους
  • χρηματοδότηση της εθνικής στρατηγικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης
  • εξάλειψη των ανισοτήτων σε ένα κράτος δικαίου
  • ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας

Κάθε λεπτό που χάνεται είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Δημήτρης Καμμένος
Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]