Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και μετά το δημοψήφισμα τι; ..Εκλογές;

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Την Κυριακή που έρχεται ο Ελληνικός λαός, υποχρεούται να πει εκείνος το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ.
Και αν η επιλογή του είναι εκείνη που επιθυμεί η κυβέρνηση, το ΟΧΙ δηλαδή, τότε, της δίνει το δικαίωμα να ακολουθήσει το πλάνο, που η ίδια είχε σχεδιάσει να υλοποιήσει.

Αν όμως με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός επιλέξει το ΝΑΙ, τότε τι γίνεται;
Έχει την νομιμοποίηση αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το ΝΑΙ;

Σύμφωνα με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έχει και προτείνουν εκλογές.
Το ίδιο άφησε να εννοηθεί και ο πρωθυπουργός με την δήλωση του: «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού».

Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ για όλους και πολύ περισσότερο για την κυβέρνηση που το προκάλεσε.
Αυτό, το κατέστησε σαφές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός , λέγοντας μάλιστα ότι: «την επόμενη μέρα, θα σεβαστώ την λαϊκή ετυμηγορία και θα δρομολογήσω τις διαδικασίες, ώστε η απόφαση των ψηφοφόρων να γίνει νόμος του κράτους»

Αν πάμε σε εκλογές, ποιο θα είναι το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ , για ποιο πράγμα θα ζητήσει την ψήφο του Ελληνικού λαού;
Θα ζητήσει την στήριξή του για να εφαρμόσει ποιο πρόγραμμα ;
Τις αντιμνημονιακές θέσεις του, οι οποίες θα είναι πια ΚΟΝΤΡΑ στην εντολή του Ελληνικού λαού, θα στηρίξει το ΝΑΙ στην συμφωνία που θα είναι ΚΟΝΤΡΑ στην δική του επιλογή, η θα ΑΛΛΑΞΕΙ τις δικές του πολιτικές θέσεις;

Το έχουν σκεφτεί αυτό εκείνοι που θέλουν εκλογές;
Αν το δημοψήφισμα ήταν μια παρορμητική και άστοχη ενέργεια, οι εκλογές θα είναι μια τεράστια ΑΝΟΗΣΙΑ και θα εξελιχθεί σε ΠΑΡΩΔΙΑ.

Γιατί να πάμε σε εκλογές όταν ο Ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα θα εκφράσει την βούλησή του για την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει η χώρα;
Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, εκείνο που επιβάλλεται αυτή την στιγμή είναι να κυβερνηθεί.
Και κυβέρνηση έχει.
Με πρόσφατη μάλιστα την λαϊκή εντολή, την στήριξη ακόμα του Ελληνικού λαού, αλλά και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Άντε και πάμε σε εκλογές, βγαίνει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματίζει πάλι κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, τι θα αλλάξει με το σήμερα;
Θα αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Το αποτέλεσμα αυτό, είναι ΠΑΓΙΟ, ΑΠΟΛΥΤΟ και ΔΙΑΡΚΕΣ.

Με αυτά τα δεδομένα τι νόημα έχουν οι εκλογές, όταν η όποια κυβέρνηση προκύψει από αυτές, δεν θα έχει δικαίωμα άλλης πολιτικής εκτός από την σαφή εντολή του Ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το δημοψήφισμα.
Δεν θα ήταν άλλη μια κοστοβόρος διαδικασία χωρίς αντικείμενο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ που έφερε τα πράγματα με την άστοχη ενέργεια του δημοψηφίσματος, δύο επιλογές έχει.
Η μία, να αποδεχτεί την εντολή του Ελληνικού λαού που εκείνος χωρίς λόγο ΑΠΑΙΤΗΣΕ και να δεσμευτεί ότι θα την υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο, κόντρα σε ιδεοληψίες και ακραίες συμπεριφορές.
Και η άλλη, αν δεν μπορεί, η δεν θέλει να το κάνει αυτό, γιατί είναι κόντρα στην δική του πολιτική θέση, πρέπει να επιλέξει αυτό που είχε δηλώσει ο Π. Λαφαζάνης: «Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε, είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη».

Όταν με το δημοψήφισμα που προκάλεσες, ουσιαστικά αναγνωρίζεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο που υπάρχει, γιατί αυτή είναι η εντολή του Ελληνικού λαού, ένα πράγμα σου μένει.

Η ρήξη.
Η αυθεντική ρήξη.

Και αυτή είναι μόνο μια, να εγκαταλείψεις την εξουσία.
Να δηλώσεις ότι θα συνεχίσεις να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, από εκεί που μπορείς να το κάνεις καλύτερα, από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό θα απάλλασσε τον ΣΥΡΙΖΑ, από την αμαρτία της μετάλλαξης του, σε ένα κόμμα εξουσίας.

Αυτά τα είχαν σκεφτεί πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος;
Ή είναι και αυτό ένα παιχνίδι ηρωικής διαφυγής;

Γιατί, βλέπετε, η Ελλάδα δεν πληρώνει τα λάθη και τις αμαρτίες αυτών που την κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εκείνων που ανέλαβαν την εξουσία, χωρίς να το θέλουν ή χωρίς να το μπορούν. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]