Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «έκαψε» ο… Καμμένος

Επικίνδυνη εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας…
Δεν αντέδρασε στις δηλώσεις Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας!
  • Αστοχία λόγου, λογικής ή υπέρμετρη δόση κινδυνολογίας και επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου κατά των πολιτών με την ασαφή δήλωση περί κινδύνου του πολιτεύματος;
  • Πώς μπορεί, άραγε, να χαρακτηρίσει κανείς, την δήλωση του κατά σύνταγμα υπεύθυνου της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του είπε με ιδιαίτερη σοβαρότητα πως «οι ένοπλες δυνάμεις εξασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας»;
  • Δεν γνωρίζει, μήπως, ο υπουργός Πάνος Καμμένος τα όρια λειτουργίας και τις συνταγματικές ευθύνες του υπουργείου που προΐσταται;

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».
Επειδή οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα έντονες και «πονηρές», γνωρίζοντας πως μέρος του Ελληνικού Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή, υπενθυμίζουμε στον κ. Καμμένο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια επί των συνόρων της χώρας έναντι οποιασδήποτε επιβουλής και επιθετικής κίνησης που θα επιχειρηθεί με σκοπό να αλλάξει τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Για την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας την ευθύνη έχει η Ελληνική Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας και καμία απολύτως σχέση ή ευθύνη δεν έχει, ούτε μπορεί να αναλάβει ο Ελληνικός Στρατός, εκτός και εάν η Αστυνομία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες αναγγείλουν εγγράφως στην κυβέρνηση αδυναμία να εξασφαλίσουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών και δεν μπορεί να εγγυηθεί την λειτουργία της Βουλής.

Εάν ο κ. Καμμένος έχει την οποιαδήποτε πληροφορία ή έγγραφη αναφορά, στην οποία αναφέρονται περιστατικά ιδιαίτερης και μαζικής βίας κατά πολιτών ή κατά κυβερνητικών κτιρίων (και εν γένει εγκαταστάσεων) οφείλει να παρουσιάσει άμεσα εγγράφως τα ό,ποια στοιχεία έχει στη διάθεσή του και να ενημερώσει επισήμως τον ελληνικό λαό. Η «παρέμβασή» του, όμως, κάθε άλλο παρά αποδεικτικά στοιχεία περιείχε (εκτός των αορίστων λεγομένων του) θέτοντας έτσι σοβαρό ζήτημα για την ικανότητα του ίδιου να προΐσταται στο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα και τις διαθέσεις τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος ήταν παρών στην συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας) απέναντι στην εύρυθμη λειτουργία του Συντάγματος και συγκεκριμένα ως προς την διάθεση των κυβερνώντων να σεβαστούν τα όσα ρητά υπαγορεύει το Σύνταγμα.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με αφορμή την λίαν επικίνδυνη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ακολουθεί μια νομικής φύσεως τοποθέτηση σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια και τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας 
KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου 'Αρθρο 48 - (Κατάσταση πολιορκίας)

* 1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής. Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.

* 2. Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.

* 3. H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.

* 4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.

* 5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.

* 6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.

* 7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.

ΥΓ: Εάν πρόκειται για μία ψυχολογική επιχείρηση τρομοκράτησης του πληθυσμού της χώρας, θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να την καταγγείλουν. Εάν πρόκειται για μία "έκρηξη πατριωτισμού", οφείλουν όσοι αγαπάνε την πατρίδα να αντιληφθούν την σκοπιμότητα και να "απαντήσουν" αναλόγως στον κ. Καμμένο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

  1. Ο Χονδρός αν έχει να πει κάτι, να το πει ευθέως. Οφείλει να το κάνει. Κινδυνολογία ΤΕΛΟΣ φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι καποιοι αισθανεσθε κινδυνο που αναφερθηκε ο Ελληνικος στρατος;;; Πολλοι πολιτες νιωθουμε μεγαλυτερη ασφαλεια γνωριζοντας οτι ο στρατος μας ειναι εδω, φυλακας της Πατριδας ακομη και για την εσωτερικη μας ασφαλεια, αφου βλεπουμε οτι η πολιτικη δοσιλογη αλητεια για δεκαετιες διαβρωνει και ξεπουλαει την Ελλαδα χωρις μετρο και αιδω αποκομιζοντας μονον προσωπικα ωφελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (...) Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό."

    kx
    Προφανώς, το ανωτέρω είναι το επίμαχο σημείο, που ώθησε τον αρθρογράφο να μας θυμίσει τα εδάφια του Συντάγματος και τις αρμοδιότητες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θα έχει ξεχάσει, μάλλον, τα στίφη των λαθρομεταναστών που ήδη ευρίσκονται εντός Ελλάδος, άγνωστος αριθμός των οποίων, όπως ψιθυρίζεται, τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όθεν, η αναφορά του υπ. Εθνικής άμυνας στις Ένοπλες Δυνάμεις και το καθήκον τους να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αυτό το νόημα και σκοπό είχε και όχι την "ψυχολογική επιχείρηση τρομοκράτησης του πληθυσμού της χώρας". Καλό είναι η πλεονάζουσα δημοκρατικότητα να μην βλέπει κινδύνους εκεί που δεν υπάρχουν, παρότι δυνητικά υφίστανται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χριστοδουλίδη, την ασφάλεια των συνόρων για οτιδήποτε μη στρατιωτικό και οποιονδήποτε μη στρατιωτικό έχει αναλάβει το Λιμενικό. Σωστά τα λέτε για τους λαθρομετανάστες, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

      Διαγραφή
    2. Το γνωρίζω και εύχομαι να μη χρειαστεί να αναλάβει ευθύνες, που άλλοι του φόρτωσαν εξ αμελείας. Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ, άρα, θεωρητικά δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας συνόρων ή επιβουλής εδαφών εδαφών

      Διαγραφή
    3. "για οτιδήποτε μη στρατιωτικό και οποιονδήποτε μη στρατιωτικό" δηλαδή isis, uck είναι μη στρατιωτικό; Είναι του κατηχητικού.
      Μα δεν το ήξερε ο Σίσι και ο Άσαντ έναν τέτοιο νόμο να έστελναν κανένα σκάφος του λιμενικού για να λύσουν τα προβλήματά τους.
      Το υεθα ας νοιάζεται τότες για τα επιδόματα των στρατιωτικών, τις καλές τις μεταθέσεις κλπ. Έτσι κι αλλιώς η διαφθορά και ο φιλοτομαρισμός έχει φτάσει παντού και στα δύσκολα αν δεν βάλει η Παναγιά το χέρι της δεν περιμένουμε ούτε από δαύτους σωτηρία.

      Διαγραφή
    4. Εαν αναπτυχθούν παραστρατιωτικές ομάδες εντός της ελληνικής επικράτειας κατ' αρχήν υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή τους είναι οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας. Εάν διαπιστωθεί (ή ομολογηθεί) ότι δεν επαρκούν τότε παρεμβαίνει ο στρατός με ειδικές δυνάμεις και όχι με το σύνολο των δυνάμεών του. Ας διατηρήσουμε ένα σοβαρό επίπεδο αποφεύγοντας την περιπτωσιολογία, εάν θέλουμε να προσεγγίζουμε με προσοχή τις αρμοδιότητες του στρατεύματος, ειδάλλως, ενέχει σοβαρός κίνδυνος κάποιοι να εμπλέξουν τον στρατό, αναίτια, προφασιζόμενοι οτιδήποτε με σκοπό να καταλύσουν το πολίτευμα. Το να αναπτύξουν στρατιωτική επιχερησιακή δραστηριότητα εντός του ελληνικού εδάφους δυνάμεις παραστρατιωτικές όπως αυτές που ανέφερες είναι κάτι πολύ δύσκολο, αφού οι κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας θα γνωρίζουν από πριν την συγκέντρωση υλικού, τους χώρους συγκέντρωσης του ανθρώπινου δυναμικού, τους ηγέτες κ.λ.π. Μην φαντασιωνόμαστε για να δικαιολογήσουμε δηλώσεις οι οποίες εάν δεν είναι ατυχείς, είναι άκρως; επικίνδυνες

      Διαγραφή
    5. Ωραία. Οι αστυνομικοί μας είναι γυμνασμένοι και εκπαιδευμένοι. Αν χρειαστεί και ο στρατός θα πάει το αίτημα από το πρωτόκολλο στους αρμόδιους και μέχρι να ξαναματαπρωτοκολληθούν οι αποφάσεις ουου... θα γεμίσουμε νεομάρτυρες περιμένοντας στις ορεινές κωμοπόλεις να φτάσει το λιμενικό...
      Όσο για τις μυστικές υπηρεσίες, εντάξει, αυτές τις εμπιστεύομαι. Εξάλλου οι παραστρατιωτικές ομάδες με τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευση είναι προφανώς ερασιτέχνες μπροστά σε μια Ρούπα.

      Δε θέλω ούτε και εγώ τον μιλιταρισμό απλά όταν τα σημάδια διεθνώς φωνάζουν καλύτερα να είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Θεωρώ ότι είμαστε ανοχύρωτοι και μακριά από ανθρώπινη βοήθεια,αλλά ας μη φανεί γραφικό, τότε μόνο ο Θεός θα μας σώσει, όπως με έχει σώσει προσωπικά πολλές φορές. Είναι η μόνη αξιόπιστη βοήθεια.

      Διαγραφή
    6. Όσο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, φτου να μην το ματιάσουμε.

      Διαγραφή
  4. Δεν θα υπερασπιστώ τον Καμμένο ή όποιον άλλον. Θα πω όμως ότι σοκαρίστηκα όταν διάβασα πως αυτή η μουρλή θέλει να μπουκάρει, λέει, στο Μέγαρο Μαξίμου και να καταλάβει την εξουσία με το έτσι θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Όταν θα επιτεθούν οι Τούρκοι δεν θα έχουμε κυβέρνηση. ..."Άγιος Παισιος
    Οταν το δημοψήφισμα δεν δώσει τη λύση που περιμένει ο λαός και τα σοβαρά προβλήματα συνεχίζονται η κυβέρνηση θα πέσει. Στη κατάσταση που θα ακολουθήσει με διχασμένο το λαό με κλειστές τις Τράπεζες επ αόριστον,σοβαρότατη εξέλιξη, με έλατουμενα τα καύσιμα της χώρας, αυτό που θα ενωσει τελικά τους ΕΛληνες είναι ότι κάποιος νέος θα φύγει από κάθε σπίτι για τα συνορα. ?.......διότι "στρατο θα έχουμε μόνο στα συνορα" Αγ. Παισιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ Χριστοδουλιδη όλα θεωρητικά είναι και η ΕΕ και το ΝΑ ΤΟ κι όλα όσα παρλάρουν μερικοί. Όταν όμως έρθουν θα δύσκολα τα φορτώνουν στις πλάτες του κοσμάκη. ....Θεωρητικά και οι Τραπεζές θα έπρεπε να είναι ανοιχτές ως Τράπεζες χώρας της ΕΕ, ειναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μου "θεωρητικά" δεν είναι εφικτή πολεμική εμπλοκή γείτονος χώρας επειδή ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αυτή την έννοια έχει. Ασφαλώς, όπως επισημαίνεις. Όταν θέλουν και όποτε θέλουν, απεμπλέκουν το ΝΑΤΟ και άντε μετά να τα βγάλεις πέρα μόνος σου. Το ίδιο κάνουν τώρα με την, ουσιαστικά, πολεμική μας εμπλοκή με τους τοκογλύφους (Γερμανία-Γαλλία) του ευρωπαϊκού ιερατείου. Δεν θέλουμε λύση, είπαν οι δανειστές στον κ. Δραγασάκη, θέλουμε συμφωνία. Εννοείται, για άλλες διαπραγματεύσεις αργότερα, μετά άλλες και ουδέποτε λύση. Κάτι που γίνεται με το "βαλτωμένο" εδώ και σαράντα χρόνια Κυπριακό.

      Διαγραφή
  7. O Πανούλης καμμένο το είχε εδώ και καιρό. Τώρα απλά το... τερμάτισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε νομίζω ότι ήταν ατυχής η δήλωση. Ατυχής είναι η παρουσία του Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνουμε όλοι σαν ν' ανακαλύψαμε τον τροχό, δεν είναι ο πρώτος πού το λέει καί δεν θα είναι καί ο τελευταίος, απλά είναι ο Καμμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]