Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωτσολιάδες όλων των κομμάτων ενωθείτε

Του Γιάννη Λαζάρου

Ζούμε τις καλύτερες εποχές προπαγάνδας και "δουλέματος". Οι τίτλοι των συστημικών εφημερίδων τα έχουν δώσει όλα. "Μη επίτευξη συμφωνίας σημαίνει Grexit", "Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό", "Αντιστέκεται η κυβέρνηση", "Όλοι εναντίον της Ελλάδας". Ανάμεσα σε αυτά τα τρομακτικά έρχεται και δένει το γλυκό με δύο διαδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Συριζαίοι για το διήμερο. Με την πρώτη " Η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια μας" και με την δεύτερη "Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη", θα γίνει ο χαμός!

Η Αυτοκρατορία της Παπαροφιλολογίας, της Ξεκωλοεπανάστασης και της πολιτικοκοινωνικής γραμμής της πλειοψηφίας των πολιτών και των κομμάτων: Σφάξε με, Ευρώπη μου, ν' αγιάσω!

Ποτέ άλλοτε η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είχε τόσο αντιπροσωπευτικούς εξουσιαστές όσο αυτή την εποχή. Φίλιωσαν όλοι κι αγαπήθηκαν, αγκαλιάζονται δεξιοί, αριστεροί, μερκελιστές και φιλοαμερικανάκια για τον αγώνα του ΕΥΡΩ.

Ξέραμε αγώνες απελευθερωτικούς, αντιστασιακούς, ιδεολογικούς αλλά αγώνες για ένα κέρμα δεν ξανάγιναν στην ιστορία. Έφτασαν οι Γερμανοί βουλευτές να φωνάζουν μέσα στη βουλή των Ναζί "οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν την σύνταξη σε ευρώ, όχι σε δραχμές". Α, ρε περήφανα γηρατειά χωρέσατε δεκαετίες δουλειάς, αγώνων και υπομονής σε μια χούφτα ευρώ. Αυτή κι αν είναι αξιοπρέπεια.

Αμ το άλλο! Τσίπρας, Θεοδωράκης, Μπακογιάννη, Γεννηματά στον αγώνα δημιουργίας Εθνικού Μετώπου.
Πώς ήταν τα παλιά τα χρόνια το Απελευθερωτικό, ε τώρα θα έχουμε το Ευρωπαϊκό!
Θα είναι Εθνικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο.
Τζάμπα διαλαλεί σε όποια κάμερα βρεθεί ο Βαρουφάκης πως η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας και την λύση θα μας την δώσει η ηγέτιδα Μέρκελ;!
Όσο κι αν κάθεται ο φον Βαρουφάκεν οκλαδόν για να ακούσει συγκινημένος τον ηγετικό Τσίπρα, το μέσα του ουρλιάζει: "Χάιλ, Μέρκελ".

Τι κάναμε εμείς εδώ σε αυτό τον τόπο μέχρι το 1979 όπου ο Καραμανλέας μάς έχωσε στην ΕΟΚ; Τίποτε δεν κάναμε, αντιθέτως με το που γίναμε Ευρώπη θαυματουργήσαμε. Μέσα σε μια δεκαετία από το '80 μέχρι το '90 σταματήσαμε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, γεωργία, κτηνοτροφία, πολιτισμό, υψηλού επιπέδου τουρισμό και γίναμε εξελιγμένοι.
Από το 2002 και μετά που ο Σημιτέκωλος μας έφερε το ευρώ, γίναμε άλλη χώρα. Εμείς δεν είχαμε πια ταυτότητα στην τσέπη μας να αποδεικνύει ότι είμαστε Έλληνες, είχαμε Ευρώ που αποδείκνυε ότι είμαστε Ευρωπαϊκά επιδοτούμενα λαμόγια. Ανάβαμε καντήλι στον Όσιο πακετοΝτελόρ και στην Αγία ΕΣΠΑ.
Κατεβάσαμε τον εσταυρωμένο και ανεβάσαμε εστΕΥΡΩμένο. Πάνε και τα Ελληνοχριστιανικά πατριδοκάπηλα ιδεώδη της νοικοκυροσύνης: Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, αντικαταστάθηκαν από το Ευρώπη- Επιδότηση- Διορισμό. Οι νοικοκυραίοι δεν κάνουν τον σταυρό τους πια, κάνουν τον Ευρώ τους.
Τα νέα ιδεώδη έβαλαν κάτω από την σκέπη τους ακόμη και αριστερούς ανθρώπους που σκίζουν την κιλότα τους για το Ευρώ.
Μια είναι η θρησκεία, η Ευρωλαγνεία.
Δεν είμαστε στον γκρεμό, είμαστε στο σημείο του μεγάλου γέλιου. Του σπαρταριστού γέλιου.

Οι φωτογραφίες του διημέρου Επανάστασης των Συριζαίων θα μείνουν στην Ιστορία σαν εκείνες των Δεκεμβριανών, ή τις άλλες μετά την δολοφονία του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Παναγούλη.

Τέτοιες χαζομάρες έκαναν αυτοί οι Έλληνες προ του 1979 και μας κρατούσαν μακρυά από το ιδανικό του ευρώ.
Ευρωμαζοχισμός μετά ευρωσαδισμού. Ευρωπαίοι μη μας λιθοβολείτε!
Ευρωβολείστε μας.

Μακάρι να υπήρχε μία κάμερα ή ένα κρυφό μικρόφωνο στα κέντρα αποφάσεων και στο τηλέφωνο του πρωθυπουργεύοντος να ακούγαμε και να βλέπαμε τα γέλια που ρίχνουν μεταξύ τους με τους Ελληνοευρωπαίους που χέζονται και μόνο στην ιδέα ότι αύριο δεν θα έχουμε ευρώ.
Να μαθαίναμε τι κονομάνε από την στημένη υπόθεση των διαπραγματεύσεων Ευρωπαίοι ηγέτες, εντόπιοι διορισμένοι έπαρχοι, τραπεζίτες και διεθνή κοράκια στα ανεπίσημα χρηματιστήρια που παίζουν την ευρωαγωνία σου.

Τελικά, μετά τις τελευταίες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Ευρωελλήνων στο δρόμο μέχρι και στα υψηλά κλιμάκια των Ευρωκομμάτων το θέμα δεν είναι το χρέος, είναι η παραμονή μας στην Ε.Ε.
Χρεώστε μας όσο γουστάρετε, αρκεί να μην μας πουν Βαλκάνιους και Ασιάτες.
Δεν περνά από το μυαλό του ελληνίσκου ευρωλάγνου η πιθανότητα να λέγεται Έλληνας.
Ο κομπλεξισμός του δεν τον αφήνει να δει την αλήθεια.

Ούτε θα πεινάσει, ούτε θα διψάσει, ούτε θα πεθάνει, ούτε τίποτε δεν θα πάθει κανείς, αν μάς έκαναν την χάρη να μάς αφήσουν εκεί που μάς βρήκαν. Στο 1979. Μόνο που πρέπει ο Έλληνας να δουλέψει μια φορά μετά από δεκαετίες, όχι για τα βίτσια του αλλά για την χώρα του.

Μα τι λέω τώρα;
Ποιος την χέζει την χώρα μπροστά στην Ευρωχώρα;
Ό,τι φάτε, ό,τι πιείτε κι ό,τι αρπάξει ο Ευρωκώλος σας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αρπάξει πολλά μασούρια με κέρματα του Ευρώ.
Ευρωκουμπαράς, αυτό κατάντησες και έχεις πραγματικά μεγάλη πλάκα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πολυ καλο αρθρο... Μπραβο! Η Ελλαδα πρεπει να φυγει τοθλαγιστον απο το ευρω... θα ελεγα και απο το ΝΑΤΟ που εγινε μια εγκληματικη οργανωση, και να στραφει προς τα BRICS.

    Ο κ. Τσιπρας πρεπει να πει στον κοσμο γιατι το ευρω ειναι τοξικο και δημιουργει παντα ελλημα σε ολα τα κρατη μεσα απο τον σχεδιασμο του... Ποιος το το εκδηδη, (δηλαδη πια πραγματικα ειναι η ΕΚΤ - ενα ιδιωτικο καρτελ), και πως μπορει μια χωρα να το παρη για διακεινηση.

    Φτασαμε σε ενα σημειο που και ολα να τα παρουν με τους φορους αυτοκτονιας, ουτε οι τοκοι απο τα μνημονια δεν μπορουν να πληρωθουν! Δειτε το κρατικο χρεος την Ελλαδας τωρα μετα τα μνημονια: http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece.
    Και αυτα ειναι μονο τα κρατικα χρεη... εαν θελετε δειτε και τα ιδιωτικα μαζι σε χωρες οπωσ η Γερμανια, και μαλιστα με δεδομενα του 2011: http://www.cnbc.com/id/30308959/page/8

    Τελος να πει καποιος στους "σωτηρες" μας, οτι οι συνταξηουχοι θελουν στεγη, προνοια υγειας, φαγητο, νερο, ηλεκτρικο, και θερμανση. Αυτα... Και πριν το ευρω, τα ειχαν αυτα και πολυ περισσοτερα και μαλιστα με αξιοπρεπεια. Τωρα, μεσα στο ευρω και στην κατασταση αυτη, ολα αυτα τα απλα αγαθα ειναι υπο αναιρεση! Και οχι μονο στην Ελλαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ευρώ είναι ένα νόμισμα ή χαρτονόμισμα, και εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία της καθιερωμένης της παγκόσμιας οικονομίας ,όπως και το Δολλάριο ,ή πρό του Ευρώ το Μάρκο,ή το Φράγκο.
    Ολα λοιπόν τα νομίσματα έχουν μία Αξία , που χωρίζεται όμως σε υποδιαιρέσεις της , όπως η οικονομική ευρωστία του εκδότη , την πολιτικοικονομική εξάρτηση της ροής του νομίσματος προς την πραγματική οικονομία, δηλαδή στην περίπτωση του ευρώ τον ρόλο αυτόν τον έχει αντικειμενικά η Γερμανία και η υποκειμενικά η Γαλλία ,και τέλος ο Δεσποτικός κυρίαρχος είναι το γενικότερο διεθνή θεσμοθετημένο όπως η Π.Ο.Ε. ,ή πρώην GATT , το Δ.Ν.Τ. , και τα περίπτερα τους οι υποτιθέμενες (εθνικές) Τράπεζες όπως π.χ. η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία έχει ως πρόεδρο της τον προηγούμενο υπουργό οικονομικών!!!!
    Ο οποίος πιθανόν να γίνει ακόμη ένας προθυπουργός της άμειρης πατρίδας μας!!!!
    π.χ. (βλέπε Παππαδήμος).
    Η πλάκα δέν είναι η αισθητική πλευρά του θέματος ,αλλά δέν μπορεί να λογίζεται αστείο ο θάνατος τις ίδιας μας της πατρίδας,δέν μπορεί να πεθένουν και αυτό να είναι αστείο,εάν συμβαίνει είναι τουλάχιστον αλλόκοτο ,και απόκοσμο .
    Θα κλείσω το σχόλειο μου με τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη '' και ο Άνθρωπος κατήντησε πραμάτεια".

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό άρθρο ,συμφωνώ κατά 99% αλλά θέλω να προσθέσω κάτι πολύ σοβαρό. Ο Έλληνας είναι συντηρητικός και δεν επαναστατεί εύκολα .Αυτό το ξέρουν οι εταίροι μας και το χρησιμοποιούν.
    Ουδέποτε αποφασίσαμε για εθνικό θέμα ,πάντα μας χρησιμοποιούσαν οι μεγάλες δυνάμεις.Έτσι και τώρα μας διευθύνουν και σκηνοθετούν τον καλό και τον κακό αστυνομικό. Η Γαλλία τον καλό και η Γερμανία τον κακό . Με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις κάπου 50% θέλουν και άλλο 20% δηλ το 1% του ΑΕΠ δηλαδή του πλούτου μας που παράγουμε και κανένας Έλληνας δεν φωνάζει για την επερχόμενη ληστεία που θα μας βυθίσει σε μεγαλύτερη φτώχεια ,αλλά οι πολιτικοί που μας έβαλαν στους μηχανισμούς της εξαθλίωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι και μόνο μερικοί Έλληνες πολίτες τους φωνάζουν όταν αυτοί διασκεδάζουν σε παραλίες και ψαροταβέρνες, Η πολιτεία μένει απαθής μπροστά στους εταίρους μας που τους διατάζουν θα γίνεται Βαλκάνια ,διότι έτσι σας κρίναμε εμείς οι ηγέτες των εταίρων μας. Στην Ευρώπη την σημερινή δεν υπάρχουν ηγέτες ,υπάρχουν συμφέροντα που κατασκευάζουν ηγέτες για τον στόχο τους. Δεν περιμένω επανάσταση, διαφοροποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας ,απλά θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες ,η ανεργία η φτώχεια κλπ ,αλλά θα είμαστε στην ευρωζώνη του ευρώ ,της ρεμούλας των προγραμμάτων και πολλών άλλων ιδεών των Ευρωπαίων γκόλντεν μπόυς που ξέρουν και κάνουν καλά την δουλεία τους .Τι και αν καταργήθηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία ,σήμερα ιδρύθηκαν ελεύθερα στρατόπεδα που οι κοινωνίες τους αυτοκτονούν και έτσι δεν χρειάζεται δήμιος. Ζήτω οι καλοί μας εταίροι που πάντα μας βοηθούν και μας σώζουν από την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρδα μονο μη σταματησουν οι ψεκασμοι και σηκωθουμε απο τον καναπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]