Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα πήρε τα δάνεια και πρέπει να τα επιστρέψει, αλλά…

Ο ελληνικός λαός πήρε (μέσω των «νόμιμων» αντιπροσώπων του) εντόκως τα χρήματα που χρωστάει και πρέπει να τα επιστρέψει. Το ότι όμως τα πήρε από ιδιωτικές τράπεζες και με το ελληνικό δίκαιο και τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψει σε κράτη και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο, γι’ αυτό το πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά ανοσιούργημα, ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειστές που το επέβαλαν και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πάρουν ούτε ευρώ.

Η Ελλάδα πήρε τα δάνεια που τώρα καλείται να ξεπληρώσει. Κανείς δεν μας τα φόρτωσε με το ζόρι. Οι δικοί μας «νόμιμοι» πολιτικοί εκπρόσωποι τα πήραν και φυσικά η εξόφλησή τους βαρύνει εμάς τους εκπροσωπούμενους. Αυτός φίλοι μας είναι ο κοινοβουλευτισμός, με τον οποίο εξουσιαζόμαστε και στον οποίο έχουμε δηλώσει πίστη και υποταγή, αφού τον ακολουθούμε πιστά και δεν τον αμφισβητούμε. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τον κοινοβουλευτισμό ως πολιτικό σύστημα και την ως εκ τούτου νόμιμη αντιπροσώπευσή μας από τους πολιτικούς που εμείς εκλέγουμε; Ποτέ δεν αναζητήσαμε τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του λαού στην εξουσία.

Το γιατί πήρε η Ελλάδα αυτά τα δάνεια, ποιοι τα έφαγαν και ποιοι πρέπει τώρα να τα αποπληρώσουν, αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού λαού να το ψάξει, να το αποκαλύψει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους. Αν δεν μπορεί, δεν θέλει ή δεν του το επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι άλλοι εσωτερικοί θεσμοί του κοινοβουλευτισμού, σε αυτό δεν του φταίνε οι ξένοι, αλλά η δική του αποδοχή αυτής της εσωτερικής «νομιμότητας» και η προσωπική του αδιαφορία που καλύπτει τα λαμόγια.

Οι ξένοι ή τρόϊκα ή δανειστές ή θεσμοί, φταίνε αλλού. Φταίνε στο ότι εκβίασαν το ψοφοδεές και εθελόδουλο ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να διασώσουν τις δικές τους ιδιωτικές τράπεζες. Και δεν φτάνει ότι διέσωσαν τις τράπεζες, δεν φτάνει ότι κούρεψαν μόνο τα ομόλογα ελληνικών συμφερόντων, δεν φτάνει ότι επέβαλαν εκβιαστικά την μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε διακρατικό, ταυτόχρονα παριστάνουν τώρα και τους άτεγκτους δανειστές – τιμωρούς, που επιζητούν να κερδίσουν κι από πάνω τόκους, επικαλούμενοι υποκριτικά τους δικούς τους φορολογούμενους, εξαθλιώνοντας φυσικά τον ελληνικό λαό.

Το όλο πρόβλημα εστιάζεται στο τέλος τέλος στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Στο ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός δεν ανατρέπει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό του σύστημα που αφενός τον έφτασε στη σημερινή χρεοκοπία, αφετέρου συνέργησε σ’ αυτή τη «βρομοδουλειά» της μετατροπής του χρέους και τώρα ούτε καν δικάζει τους υπεύθυνους αυτής της πρωτοφανούς στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά τραγωδίας, αλλά τους έχει αφήσει ελεύθερους να κυκλοφορούν και να κουνούν το δάκτυλο, υποδεικνύοντας τον ίδιο το λαό ως υπεύθυνο…

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]