Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια σε "κωματώδη κατάσταση" με Γερμανική υποστήριξη

Το δημοσίευμα από την Deutsche Welle είναι σημαντικό καθώς δείχνει μια περίεργη τάση και από Γερμανία και από Ε.Ε. να γίνει μια προσπάθεια να διασωθεί η ΠΓΔΜ που ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.
Μια χώρα προκάτ που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ΗΠΑ, κυρίως, η οποία σήμερα βρίσκεται υπό καθεστώς αναταραχών και πιθανής διάλυσης.

Αποσχιστικές εθνικιστικές τάσεις από το Αλβανικό στοιχείο, πιέσεις από την Βουλγαρία, ανεργία και οικονομικά προβλήματα, συν το τελευταίο γεγονός με τον τάφο στην Ελλάδα, που αφαιρεί το δικαίωμά της να ζητά ιστορική σύνδεση με αρχαίο παρελθόν, την σπρώχνουν στο γκρεμό.

Μόνο μια εγγραφή της σε συμμαχικό σύμφωνο όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, όπου θα προστατεύσει τα σύνορα της είναι η τελευταία λύση σωτηρίας για ΠΓΔΜ. Εξ' ού και οι πολλαπλές πιέσεις προς την Ελλάδα,οι οποίες και γίνονται εντονότερες.

Η Ελλάδα, από την άλλη, αρκεί να μην κάνει απολύτως τίποτα και να παραμείνει στις θέσεις της και να αφήσει τα Σκόπια να βράσουν στο ζουμί τους και αμέσως μετά να φτάσουν μοιραία στο τέλος της ύπαρξης τους.
Μένει να δούμε αν το ΥΠΕΞ και η Ελληνική κυβέρνηση θα πράξει σύμφωνα με το εθνικό καθήκον.

Πηγή Deutche Welle

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]