Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο ροής των ρωσικών αγωγών

Η Γερμανία επιμένει στην πλήρη αποδοχή από την «Gazprom» για τον έλεγχο του αγωγού OPAL

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας πιέζει την ρωσική εταιρεία Gazprom, για να αποκτήσει πρόσβαση στην πλήρη δυναμικότητα του αγωγού OPAL, σε σχέση με την «απειλή» διακοπής της διέλευσης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Αυτό ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, επικαλούμενο πηγή του, στην ομάδα διαπραγματευτών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Gazprom θα έχει την πλήρη πρόσβαση στον αγωγό , αν από το τέλος του Σεπτεμβρίου, το χάσμα στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου (ΕΕΕ) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, θα είναι περισσότερο από 20-25 τοις εκατό.

Επίσης, το μέτρο αυτό μπορεί να ληφθεί και ως αποζημίωση, σε περίπτωση διακοπής διέλευσης του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. Αναμένεται ότι η Επιτροπή θα υποβάλει την έκθεση της σχετικά με την τελική απόφαση της μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη έφθασαν τα 71.100.000.000 κυβικά μέτρα. Αυτό σημαίνει πλήρωση σε ποσοστό 88,5 τοις εκατό.

Το Μάρτιο, η ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέλειψε να λάβει απόφαση σχετικά με τη χρήση του αγωγού OPAL της "Gazprom". Ως λόγο για την καθυστέρηση, προβλήθηκε η ανάγκη για την αποσαφήνιση των πρόσθετων τεχνικών ζητημάτων.

Στα τέλη του 2013 ο ρωσικός κολοσσός "Gazprom" έκανε αίτηση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή ΕΚ να εγκριθεί η πλήρη απελευθέρωση του αγωγού OPAL, από την εφαρμογή της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την ενέργεια, το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου μπορεί να γεμίσει τοναγωγό,που καταλήγει στους ευρωπαίους καταναλωτές, όχι περισσότερο από το μισό. Την ίδια στιγμή η «Gazprom» θα ήθελε να δει για τον εαυτό της να γίνεται μία εξαίρεση του κανόνα,και την ολική πλήρωση του αγωγού. Η Θέση της "Gazprom" υποστηρίχθηκε από αμφότερες, Ρωσία και Γερμανία.

Η χωρητική ικανότητα του αγωγού OPAL είναι 36 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Συνδέει τον κύριο αγωγό «Nord Stream», με τα δυτικοευρωπαϊκά συστήματα μεταφορών. Επίσης ο OPAL και ο «Nord Stream», είναι συνδεδεμένοι με το ευρωπαϊκό δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου NEL. Το πρώτο τμήμα του δικτύου NEL τέθηκε σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2012. Η δύναμη του «Nord Stream» είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]