Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τζιχάντ στην… πόρτα μας

Στρατόπεδα ακραίων ισλαμιστών στην Αλβανία!
Θα διαπράξουν σύντομα θηριωδίες στην Ευρώπη, δηλώνει ο Αμπντάλα

Τρομοκρατικό χτύπημα σε Ευρωπαϊκό ή Αμερικανικό έδαφος εντός των επόμενων μηνών, φωτογραφίζοντας τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία, βλέπει ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, μίας χώρας που είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι στηρίζει τις ακραίες συριακές αντιπολιτευόμενες ομάδες.
Το πρόβλημα όμως των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται ότι φτάνει και στο κατώφλι της χώρας μας. Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής Αλβανίας Ντιμίτρ Μπουσάτι προχώρησε σε μία ειλικρινή ομολογία: «Η Αλβανία», παραδέχτηκε, «δεν έχει αρνηθεί ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών», δείχνοντας μάλιστα και προς την κατεύθυνση του Κοσόβου.
«Το φαινόμενο», είπε, «τροφοδοτείται από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι μουσουλμάνοι και τους ωθούν προς τον εξτρεμισμό».

Την ώρα που γίνονταν αυτές οι δηλώσεις, ακόμη ένας Αλβανός του Κοσόβου –ο δεύτερος μέσα σε ένα δίμηνο- συνελήφθη με την υποψία ότι είναι τζιχαντιστής.
Η Αστυνομία του Κοσόβου είχε ηχογραφήσει συνομιλίες του με εξτρεμιστές στη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα “Lajm” της Πρίστινας. Μάλιστα, για τον Μεντόρ Ζεϊνουλάχου, όπως ονομάζεται, είχε εκδοθεί νωρίτερα και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Φιτίλι»
Την ίδια ώρα ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, μίας χώρας που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για οικονομική στήριξη στις πιο ακραίες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, έριξε το δικό του «φιτίλι», προειδοποιώντας ότι «έπειτα από έναν μήνα (οι εξτρεμιστές) θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη και ύστερα από ακόμη έναν μήνα στις ΗΠΑ».

Η δήλωσε φέρεται ότι έλαβε τον χαρακτήρα προειδοποίησης προς τις δυτικές κυβερνήσεις να δράσουν με «δύναμη και ταχύτητα», προκειμένου να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε, στη Σαουδική Αραβία συνελήφθησαν 88 ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και στο εξωτερικό.
Στο μεταξύ, στο Ιράκ οι αγανακτισμένοι συγγενείς στρατιωτών που απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο, εισέβαλαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, έδειραν φρουρούς και προκάλεσαν καταστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Διεθνής Αμνηστία έχει χαρακτηρίσει τη δράση της οργάνωσης στο Βόρειο Ιράκ «εθνοτική και θρησκευτική εθνοκάθαρση». Διαθέτει αποδείξεις για «μαζικές δολοφονίες» στις 3 και 15 Αυγούστου, με εκατοντάδες θύματα στην περιοχή Σιντάρ, όπου ζουν μέλη της κουρδικής μειονότητας Γεντίζι. Στόχος τους θεωρούνται επίσης οι χριστιανοί, οι Σιίτες και οι Τουρκμένοι του βορείου Ιράκ.

Δεύτερος αποκεφαλισμός ρεπόρτερ!
Στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανοί δημοσιογράφου που κρατούνταν όμηρος, προχώρησε η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Στο βίντεο του αποκεφαλισμού του Στίβεν Σότλοφ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ένας μασκοφόρος άνδρας που μιλάει με αγγλική προφορά, απειλεί ότι την τύχη του Σότλοφ θα έχει και ένας βρετανός όμηρος, ο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς, και προειδοποιεί τις κυβερνήσεις των χωρών που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ «να υπαναχωρήσουν από τη σατανική συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».
Ο Σότλοφ εξαφανίστηκε στη Συρία το 2013. Μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, η μητέρα του Σότλοφ απηύθυνε έκκληση στον ηγέτη των ισλαμιστών να σώσει τη ζωή του γιού της.

Η Βρετανία θα κατάσχει τα διαβατήρια υπόπτων για τρομοκρατικές πράξεις!
Ακόμη και η υποψία θα είναι αρκετή για να προχωρήσουν οι βρετανικές αρχές σε κατάσχεση διαβατηρίων! Στην κατάσχεση των διαβατηρίων υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, στα σύνορα της Βρετανίας και στα διεθνή αεροδρόμια, θα προχωρά στο εξής η αγγλική αστυνομία. Το μέτρο, που θα περιλαμβάνεται στη νέα βρετανική νομοθεσία που ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αποσκοπεί στο να εμποδίσει τους Βρετανούς που μετείχαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος, να επιστρέψουν από τη Συρία και το Ιράκ, στη Βρετανία.
«Η κατάσχεση», είπε, «θα είναι προσωρινή, μέχρι να ερευνηθούν τα πρόσωπα αυτά, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν στο εγγύς μέλλον τη νομική υποχρέωση να παραδίδουν τις λίστες των επιβατών στις Αρχές, προκειμένου να διευκολύνουν την αναγνώριση των υπόπτων».

Η Γερμανία προβληματίζεται για τους δικούς τους τζιχαντιστές
Κι ενώ αυτά τα μέτρα με άρωμα «Μεγάλου Αδελφού» προωθούνται στη Βρετανία, και η Γερμανία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή την επιστροφή ακραίων μαχητών με γερμανική υπηκοότητα, οι οποίοι πολέμησαν στη Μέση Ανατολή και, ριζοσπαστικοποιημένοι πλέον, επιστρέφουν στη χώρα.
Σύμφωνα με τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, πέντε εξτρεμιστές από τη Γερμανία έχουν ήδη διαπράξει επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και στη Συρία. Και ο συνολικός αριθμός των νέων μουσουλμάνων γερμανικής υπηκοότητας που μέσω Τουρκίας, συνήθως, μετέβησαν ήδη στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 400. Ο έλεγχος της επιστροφής αυτών των μαχητών είναι εξαιρετικά δύσκολος. Επειδή είναι Γερμανοί πολίτες, δεν μπορούν να απελαθούν ή να τους απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα, η δε απόδειξη της συμμετοχής τους σε εξτρεμιστικές επιθέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μηπως ειναι αργα;;;; Οι δυο χωρες εθρεψαν φιδια στον κορφο τους με τις μακροχρονες πολιτικες τους να δεχονται ισλαμιστες στα εδαφη τους, να τους στηριζουν οικονομικα με πακετα επιδοματων και να ανεχονται ''τα ανθρωπινα & θρησκευτικα δικαιωματα τους'' υπερ του δεοντος........Τωρα τα φιδια θα δαγκασουν το χερι που τα ταισε, γιατι αυτη ηταν η σκοπιμοτητα τους.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]